ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Activele Raiffeisen Bank România au depăşit 74,3 miliarde lei în primele nouă luni, în creştere cu 10%

30 Octombrie 2024   |   Agerpres

Soldul depozitelor a înregistrat o creştere de 8% faţă de perioada similară a anului anterior, cu variaţii pozitive în toate segmentele de clienţi. Depozitele persoanelor fizice au crescut cu 11%, iar cele ale IMM-urilor cu 10%.

 
 
Activele Raiffeisen Bank România au depăşit 74,3 miliarde de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 10% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul afişat s-a cifrat la aproximativ 1,27 miliarde de lei.

Potrivit unui comunicat al băncii, transmis miercuri, cheltuielile operaţionale au crescut cu 12% faţă de anul anterior, cu investiţii semnificative în formarea şi retenţia personalului precum şi în extinderea echipei în domenii cheie şi modernizarea infrastructurii.

Soldul depozitelor a înregistrat o creştere de 8% faţă de perioada similară a anului anterior, cu variaţii pozitive în toate segmentele de clienţi. Depozitele persoanelor fizice au crescut cu 11%, iar cele ale IMM-urilor cu 10%.


Soldul creditelor acordate clienţilor a crescut cu 3% faţă de anul anterior. Creditele pentru persoanele fizice au înregistrat un avans de 2%, în special datorită cererii sporite pentru creditele de nevoi personale. În acelaşi timp, soldul creditelor pentru persoanele juridice a crescut cu 3%, fiind impulsionat atât de participarea băncii la programele guvernamentale IMM Invest şi Invest EU, cât şi de oferta standard de credite a băncii.

Pe segmentul Mid-Corporate, în primele trei trimestre ale anului, creşterea soldului de credite a fost de 13% comparativ cu acelaşi interval de anul trecut, se mai arată în comunicat.

Soldul total al creditelor acordate în segmentul IMM, în primele 9 luni ale anului curent, este cu 7% mai mare faţă de aceeaşi perioadă anul trecut.
Volumele noi de credite IMM Invest Plus acordate în primele trimestre ale anului se ridică la 143 milioane de euro, în timp ce volumele de credite noi acordate în programul EIF Microfinanţare şi Competitivitate pe segmentul IMM au ajuns la aproximativ 90 milioane de euro.

La finalul trimestrului 3, finanţările acordate prin intermediul programului destinat start-upurilor, factory by Raiffeisen Bank, au depăşit 30 milioane euro.

"În primele 9 luni ale anului ne-am continuat misiunea de a susţine clienţii în construirea unui viitor financiar stabil, fie că este vorba despre produse de economisire, investiţii, pensii sau asigurări. Numărul de clienţi care au beneficiat de planificare financiară, simulată direct pe tabletă, a crescut de aproape 4 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultate excelente avem şi în zona de mobile banking. Am accelerat dezvoltarea unui ecosistem complex de servicii şi produse complet digitalizate menite să le facă viaţa mai uşoară clienţilor noştri, iar numărul clienţilor înrolaţi 100% digital a crescut de 5 ori comparativ cu primele 3 trimestre anul trecut", a declarat Zdenek Romanek, Preşedinte & CEO, Raiffeisen Bank România, citat în comunicat.

Creditarea prin intermediul canalelor digitale continuă să susţină creşterea portofoliului de credite acordate clienţilor IMM, peste 1.100 de clienţi Micro beneficiind în acest an de acces la credite în valoare de peste 20 milioane euro, fără documente suplimentare şi drumuri la bancă.

Un alt pas către digitalizarea companiilor locale a fost prin implementarea soluţiei "3rd party integration", care presupune integrarea soluţiei de RaiPOS cu aplicaţia de ticketing a clientului.

Numărul de clienţi care au beneficiat de planificare financiară în 2024, simulată direct pe tableta Raiffeisen Smart Finance, a crescut de peste 3,7 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, procesul de subscriere pentru fondurile de investiţii a fost digitalizat complet iar clienţii noi şi cei care îşi transferă sau încasează salariul la Raiffeisen Bank beneficiază de dobânzi preferenţiale la produsele de economisire.

De asemenea, a fost extins portofoliul de asigurări, printre principalele realizări numărându-se dublarea portofoliul de asigurări de viaţă ataşate creditelor ipotecare.

"În T3, cu peste 50% mai mulţi clienţi noi persoane fizice au ales Raiffeisen Bank, comparativ cu primele două trimestre din an. În iulie, Raiffeisen Bank a lansat o soluţie îmbunătăţită a procesului de înrolare la distanţă prin Smart Mobile. Fluxul are un design nou şi este mult mai simplu, înrolarea şi deschiderea pachetului de cont curent făcându-se în mai puţin de 8 minute, cu documentaţie semnată 100% digital. O dată cu această lansare, numărul de clienţi achiziţionaţi digital a crescut în T3 de 5 ori faţă de perioada similară anul trecut (T3 2023)", se arată în comunicatul băncii.

Pe de altă parte, Raiffeisen Private Banking a atins pragul de 1 miliard de euro în produse de investiţii.

Valoarea totală a activelor administrate în cele două segmente de clienţi, Private Banking şi Premium Invest, a depăşit 3,1 miliarde de euro în primele 9 luni ale anului.

Pentru Raiffeisen Leasing IFN SA, perioada ianuarie-septembrie 2024 a însemnat pentru o creştere cu 110% a volumelor noi de business faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Principalele categorii de active finanţate care au contribuit la această creştere au fost atât cele destinate activităţilor din domeniul transportului intern şi internaţional, cât şi vehiculele şi echipamentele din categoria activelor "verzi", confirmând preocuparea pentru acordarea de finanţări sustenabile.

Raiffeisen Leasing a înregistrat la finalul T3 din 2024 active totale de peste 385 milioane euro, iar portofoliul de finanţări acordate clienţilor a crescut cu 35% faţă de nivelul înregistrat la 31 decembrie 2023.

SAI Raiffeisen Asset Management (RAM), compania specializată în administrarea fondurilor de investiţii a grupului Raiffeisen în România, a depăşit 1,06 miliarde euro în active totale aflate în administrare, din care Raiffeisen Romania Dividend, fond care investeşte preponderent în acţiuni locale, listate la Bursa de Valori Bucureşti, a depăşit 134 milioane de euro.

Raiffeisen Bank deserveşte peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice, pe piaţa din România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1587 / 19453
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...