Activele Raiffeisen Bank România au depăşit 74,3 miliarde lei în primele nouă luni, în creştere cu 10%
30 Octombrie 2024
AgerpresSoldul depozitelor a înregistrat o creştere de 8% faţă de perioada similară a anului anterior, cu variaţii pozitive în toate segmentele de clienţi. Depozitele persoanelor fizice au crescut cu 11%, iar cele ale IMM-urilor cu 10%.
Activele Raiffeisen Bank România au depăşit 74,3 miliarde de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 10% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul afişat s-a cifrat la aproximativ 1,27 miliarde de lei.
Potrivit unui comunicat al băncii, transmis miercuri, cheltuielile operaţionale au crescut cu 12% faţă de anul anterior, cu investiţii semnificative în formarea şi retenţia personalului precum şi în extinderea echipei în domenii cheie şi modernizarea infrastructurii.
Soldul depozitelor a înregistrat o creştere de 8% faţă de perioada similară a anului anterior, cu variaţii pozitive în toate segmentele de clienţi. Depozitele persoanelor fizice au crescut cu 11%, iar cele ale IMM-urilor cu 10%.
Potrivit unui comunicat al băncii, transmis miercuri, cheltuielile operaţionale au crescut cu 12% faţă de anul anterior, cu investiţii semnificative în formarea şi retenţia personalului precum şi în extinderea echipei în domenii cheie şi modernizarea infrastructurii.
Soldul depozitelor a înregistrat o creştere de 8% faţă de perioada similară a anului anterior, cu variaţii pozitive în toate segmentele de clienţi. Depozitele persoanelor fizice au crescut cu 11%, iar cele ale IMM-urilor cu 10%.
Soldul creditelor acordate clienţilor a crescut cu 3% faţă de anul anterior. Creditele pentru persoanele fizice au înregistrat un avans de 2%, în special datorită cererii sporite pentru creditele de nevoi personale. În acelaşi timp, soldul creditelor pentru persoanele juridice a crescut cu 3%, fiind impulsionat atât de participarea băncii la programele guvernamentale IMM Invest şi Invest EU, cât şi de oferta standard de credite a băncii.
Pe segmentul Mid-Corporate, în primele trei trimestre ale anului, creşterea soldului de credite a fost de 13% comparativ cu acelaşi interval de anul trecut, se mai arată în comunicat.
Soldul total al creditelor acordate în segmentul IMM, în primele 9 luni ale anului curent, este cu 7% mai mare faţă de aceeaşi perioadă anul trecut.
Volumele noi de credite IMM Invest Plus acordate în primele trimestre ale anului se ridică la 143 milioane de euro, în timp ce volumele de credite noi acordate în programul EIF Microfinanţare şi Competitivitate pe segmentul IMM au ajuns la aproximativ 90 milioane de euro.
La finalul trimestrului 3, finanţările acordate prin intermediul programului destinat start-upurilor, factory by Raiffeisen Bank, au depăşit 30 milioane euro.
"În primele 9 luni ale anului ne-am continuat misiunea de a susţine clienţii în construirea unui viitor financiar stabil, fie că este vorba despre produse de economisire, investiţii, pensii sau asigurări. Numărul de clienţi care au beneficiat de planificare financiară, simulată direct pe tabletă, a crescut de aproape 4 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultate excelente avem şi în zona de mobile banking. Am accelerat dezvoltarea unui ecosistem complex de servicii şi produse complet digitalizate menite să le facă viaţa mai uşoară clienţilor noştri, iar numărul clienţilor înrolaţi 100% digital a crescut de 5 ori comparativ cu primele 3 trimestre anul trecut", a declarat Zdenek Romanek, Preşedinte & CEO, Raiffeisen Bank România, citat în comunicat.
Creditarea prin intermediul canalelor digitale continuă să susţină creşterea portofoliului de credite acordate clienţilor IMM, peste 1.100 de clienţi Micro beneficiind în acest an de acces la credite în valoare de peste 20 milioane euro, fără documente suplimentare şi drumuri la bancă.
Un alt pas către digitalizarea companiilor locale a fost prin implementarea soluţiei "3rd party integration", care presupune integrarea soluţiei de RaiPOS cu aplicaţia de ticketing a clientului.
Numărul de clienţi care au beneficiat de planificare financiară în 2024, simulată direct pe tableta Raiffeisen Smart Finance, a crescut de peste 3,7 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Totodată, procesul de subscriere pentru fondurile de investiţii a fost digitalizat complet iar clienţii noi şi cei care îşi transferă sau încasează salariul la Raiffeisen Bank beneficiază de dobânzi preferenţiale la produsele de economisire.
De asemenea, a fost extins portofoliul de asigurări, printre principalele realizări numărându-se dublarea portofoliul de asigurări de viaţă ataşate creditelor ipotecare.
"În T3, cu peste 50% mai mulţi clienţi noi persoane fizice au ales Raiffeisen Bank, comparativ cu primele două trimestre din an. În iulie, Raiffeisen Bank a lansat o soluţie îmbunătăţită a procesului de înrolare la distanţă prin Smart Mobile. Fluxul are un design nou şi este mult mai simplu, înrolarea şi deschiderea pachetului de cont curent făcându-se în mai puţin de 8 minute, cu documentaţie semnată 100% digital. O dată cu această lansare, numărul de clienţi achiziţionaţi digital a crescut în T3 de 5 ori faţă de perioada similară anul trecut (T3 2023)", se arată în comunicatul băncii.
Pe de altă parte, Raiffeisen Private Banking a atins pragul de 1 miliard de euro în produse de investiţii.
Valoarea totală a activelor administrate în cele două segmente de clienţi, Private Banking şi Premium Invest, a depăşit 3,1 miliarde de euro în primele 9 luni ale anului.
Pentru Raiffeisen Leasing IFN SA, perioada ianuarie-septembrie 2024 a însemnat pentru o creştere cu 110% a volumelor noi de business faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Principalele categorii de active finanţate care au contribuit la această creştere au fost atât cele destinate activităţilor din domeniul transportului intern şi internaţional, cât şi vehiculele şi echipamentele din categoria activelor "verzi", confirmând preocuparea pentru acordarea de finanţări sustenabile.
Raiffeisen Leasing a înregistrat la finalul T3 din 2024 active totale de peste 385 milioane euro, iar portofoliul de finanţări acordate clienţilor a crescut cu 35% faţă de nivelul înregistrat la 31 decembrie 2023.
SAI Raiffeisen Asset Management (RAM), compania specializată în administrarea fondurilor de investiţii a grupului Raiffeisen în România, a depăşit 1,06 miliarde euro în active totale aflate în administrare, din care Raiffeisen Romania Dividend, fond care investeşte preponderent în acţiuni locale, listate la Bursa de Valori Bucureşti, a depăşit 134 milioane de euro.
Raiffeisen Bank deserveşte peste 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice, pe piaţa din România.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 428 / 18294 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2024 | La nivel global, piața fuziunilor și achizițiilor a crescut cu 10% anul trecut, iar pe continentul European avansul a fost de 22%. CMS, în Top 10 consultanți juridici care au asistat cele mai multe tranzacții de M&A la nivel global, Clifford Chance se remarcă pe ”bătrânul continent”, iar Schoenher în Estul Europei, regiune în care Filip & Company a intrat în Top 25
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Iablonschi & Asociații se alătură rețelei Marcalliance, care își consolidează astfel rețeaua globală și prezența în Europa de Est | Dorothée De Bernis (Președinte Marcalliance): ”Ne bazăm în România pe o echipă juridică de încredere”
Hațegan Attorneys, firmă de avocatură de tip butique cu sediul la Timișoara, își consolidează practica de Banking & Finance prin cooptarea unui profesionist cu experiență în corporate banking pe poziția de counsel
Arbitrajul ICSID cerut de 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări, care care cer compensații pentru tratamentul aplicat de autoritățile române, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 213 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...