Analiză Coface: Comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare, în creştere cu 17%
04 Iulie 2019
AGERPRESAnaliza Coface a sectorului cuprinde informaţii agregate a 7.035 de companii, care au depus situaţii financiare pentru anul 2017 şi care au generat o cifră de afaceri consolidată de 19,1 miliarde de lei.
Companiile care activează în comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare au înregistrat o creştere cu aproximativ 17% a veniturilor în cursul anului 2017, comparativ cu anul precedent, reiese dintr-o analiză publicată, joi, de Coface.
Analiza Coface a sectorului cuprinde informaţii agregate a 7.035 de companii, care au depus situaţii financiare pentru anul 2017 şi care au generat o cifră de afaceri consolidată de 19,1 miliarde de lei.
Conform sursei citate, lichiditatea curentă înregistrată la nivelul întregului sector, pe parcursul anului 2017, a crescut la 1,18, în timp ce capitalul de lucru, în continuare redus, a fost expus în faţa unor şocuri negative, într-un context volatil: scăderea veniturilor sau neîncasarea creanţelor.
Analiza Coface a sectorului cuprinde informaţii agregate a 7.035 de companii, care au depus situaţii financiare pentru anul 2017 şi care au generat o cifră de afaceri consolidată de 19,1 miliarde de lei.
Conform sursei citate, lichiditatea curentă înregistrată la nivelul întregului sector, pe parcursul anului 2017, a crescut la 1,18, în timp ce capitalul de lucru, în continuare redus, a fost expus în faţa unor şocuri negative, într-un context volatil: scăderea veniturilor sau neîncasarea creanţelor.
"Totodată, companiile din sectorul analizat înregistrează o autonomie financiară, în situaţii de forţă majoră, de 86 de zile, relativ dependentă de încasarea creanţelor, în condiţiile în care toate creanţele pe sold se încasează până la 60 de zile, în anul 2017. În anul 2017, rezultatul net consolidat, la nivel sectorial, a fost de 3,5%, înregistrând o uşoară creştere faţă de nivelul din 2016 (3,2%)", notează analiştii.
În acelaşi context, însă, peste un sfert dintre companii (29%) au înregistrat o pierdere netă, la finele anului 2017, cu 14% dintre companii înregistrând o pierdere mai mare de 20% şi doar 12% dintre companii înregistrând un profit de peste 20%.
Cât priveşte previziunile Coface pentrru perioada 2018 - 2019, acestea arată că sectorul comerţului cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare este puternic dependent de evoluţia sectorului de construcţii, atingând un punct maxim în luna august a anului 2018.
De asemenea, referitor la primul semestru al anului 2019, datele provizorii pentru luna aprilie a anului curent arată o uşoară scădere faţă de aceeaşi lună din 2018.
Cercetarea Coface a fost realizată pe un eşantion de 7.035 de companii active, în anul 2017, dintre care aproximativ 11% deţin o pondere a cifrei de afaceri de 64% în cifra de afaceri consolidată la nivel de sector. Aproape jumătate (47%) dintre companii sunt încadrate de Coface la nivelul de risc scăzut, având ratingurile între 6 şi 10, în timp ce la polul opus, cu risc ridicat (rating cuprins între 1 şi 3), se află 8% dintre companii.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 17270 / 18031 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance Badea a asistat PPC Group la finalizarea achiziției portofoliului de energie regenerabilă Macquarie din România
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Laura Rudnyanszky, Global Regulatory Lead – Accenture, profesionist al Dreptului antrenat în proiecte complexe, care coordonează azi o echipă de avocați în reglementări globale: ”În carieră, îmi respect clienții și echipa, tratând fiecare provocare cu profesionalism și empatie. Aspirația mea este să ocup o poziție de conducere în cadrul unei organizații care valorizează inovația și responsabilitatea socială, unde să pot influența pozitiv modul în care se practică dreptul și cum se integrează tehnologia în procesele juridice”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Andreea Zvâc, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Wolf Theiss, despre mediul în care s-a împlinit profesional, implicare și valori: “În avocatură ai posibilitatea de a fi creativ și nu te plictisești niciodată. Pentru o evoluție sustenabilă și coerentă a unui avocat, munca și pasiunea ar trebui să fie pe primul loc”
(VIDEO) INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: ”Am avut privilegiul de a fi implicați în câteva dintre tranzacțiile esențiale din economie. Cifrele arată foarte bine, am învățat ce trebuie să facem pentru a merge odată cu curentul, dar și împotriva acestuia, când este cazul”
BeeFast primește o nouă finanțare în valoare de 450.000 USD pentru extinderea internațională și dezvoltare. Avocații Baciu Partners, în tranzacție, cu o echipă coordonată de Corina Roman (Partener)
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
LegiTeam: Voicu & Asociații is looking for business lawyers
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Echipa Mitel & Asociații a fost implicată în mai multe proiecte complexe, printre cele mai solicitante fiind cele legate de tranzacții de tip M&A, dezvoltarea unor aplicații și implementarea unor soluții de conformitate la scară largă, în industrii cu volume mari de date cu caracter personal. Mădălina Mitel, Partener: ”Anticipăm o creștere semnificativă a cererii pentru servicii de consultanță în domenii emergente precum AI, procese automatizate și date biometrice, pe măsură ce reglementările devin mai stricte și aplicarea normelor devine mai riguroasă”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
GDPR | Avocații specializați în practica de Data Protection de la Reff & Asociații - Deloitte Legal spun că preocuparea pentru conformare excedează domeniul protecției datelor. Silvia Axinescu, Senior Managing Associate: ”Abordăm fiecare proiect într-o manieră holistică și recunoaștem că protecția datelor, deși foarte importantă, este doar o piesă a puzzle-ului”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...