ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

APIA acceptă până la 11 septembrie cererile de finanţare în avans pentru distilarea industrială a vinului

08 Septembrie 2020   |   AGERPRES

Sprijinul financiar pentru măsura de distilare a vinului în situaţii de criză se acordă fie după finalizarea operaţiunilor de distilare şi denaturare, fie în avans, potrivit sursei.

 
 
Persoanele juridice interesate să depună cereri în avans pentru obţinerea de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) de sprijin financiar pentru măsura de distilare a vinului în situaţii de criză o pot face până la data de 11 septembrie, potrivit unui comunicat remis marţi de instituţia de plăţi agricole.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură acordă sprijin financiar pentru măsura de distilare a vinului în situaţii de criză, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 240/2020 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condiţiile de punere în aplicare a măsurii de distilare a vinului în situaţii de criză, eligibilă pentru finanţare în cadrul Programului naţional de sprijin în sectorul vitivinicol 2019-2023, se menţionează în comunicatul APIA.


Sprijinul financiar pentru măsura de distilare a vinului în situaţii de criză se acordă fie după finalizarea operaţiunilor de distilare şi denaturare, fie în avans, potrivit sursei.

Cererile pentru acordarea sprijinului se depun la sediul APIA - Aparat Central după finalizarea operaţiunilor de distilare şi denaturare - nu mai târziu de 25 septembrie 2020, sau în avans - nu mai târziu de 11 septembrie 2020.

"Poate solicita acest sprijin financiar orice persoană juridică sau formele asociative ale acestora, autorizate pentru distilarea produselor vinicole menţionate în partea II din anexa VII la Regulamentul (UE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a pieţelor produselor agricole şi de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1.037/2001 şi (CE) nr. 1.234/2007 ale Consiliului, denumite în continuare vin, şi care obţin în urma distilării acestora un produs cu o concentraţie alcoolică de minimum 92% din volum", se precizează în comunicat.

Valoarea avansului este de maximum 80% din valoarea corespunzătoare volumului estimat conform alin. (10) lit. d), din OMADR 240 / 2020, în condiţiile constituirii unei garanţii bancare de 100% din valoarea avansului solicitat, conform APIA.

În vederea aprobării sprijinului financiar, solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii de eligibilitate: distileria să fie localizată pe teritoriul României; să deţină autorizaţie valabilă la data începerii procesului de distilare a vinului şi să obţină în urma acestuia un produs cu o concentraţie alcoolică de minimum 92% din volum.

APIA atrage atenţia că produsul rezultat în urma distilării vinului, pentru care se acordă sprijinul financiar, va fi utilizat exclusiv în scopuri industriale, inclusiv în scopuri de dezinfectare sau farmaceutice, sau în scopuri energetice, astfel încât să se evite denaturarea concurenţei.

Volumul minim de vin ce poate face obiectul cererii de plată este de 10 hectolitri, potrivit APIA.

Doar vinul produs pe teritoriul României este eligibil pentru sprijin financiar în cadrul măsurii de distilare a vinului în situaţii de criză, se menţionează în comunicatul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

Sprijinul financiar se acordă pentru categoriile de vin cu denumire de origine controlată (DOC), indicaţie geografică (IG) şi vin varietal.

Valoarea sprijinului plătit distilatorului este stabilită la 4,63 lei/litru de vin cu denumire de origine controlată (DOC), indicaţie geografică (IG) şi 3,65 lei/litru vin varietal, care va fi distilat, potrivit APIA.

Costurile eligibile pentru sprijin cuprind costul vinului, costul transportului vinului către distilerie şi costul distilării vinului în cauză.

Plăţile se finanţează integral din Fondul European de Garantare Agricolă, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în lei.

Efectuarea plăţilor va avea loc până la data de 15 octombrie 2020, menţionează APIA.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 14478 / 17340
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR, alături de OX2 la vânzarea unui parc eolian de 99MW, într-o tranzacție de 214 milioane euro, prima în România a grupului suedez | Echipa locală a fost coordonată de Mihai Ristici (Partner) și Vlad Stamatescu (Counsel). Colaborare cu echipa A&O Shearman condusă de Kamil Jankielewicz
INTERVIU | Cosmin Vasile, singurul avocat român evidențiat ca Thought Leader atât în practica de Arbitration, cât și de Commercial Litigation, în Who’s Who Legal ̸ Lexology: ”Avem șansa să fim implicați într-un număr foarte mare de arbitraje internaționale, de la comerciale la investiționale, dar și în numeroase arbitraje domestice. Pe de altă parte, reputația firmei noastre de litigatori excepționali ne dă șansa să gestionăm numeroase proiecte semnificative ca miză, sonoritate a părților implicate și care au o componentă internațională”
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
Schoenherr a asistat fondurile BlackPeak Capital și Catalyst Romania Fund II în runda de finanțare Seria B de 10 milioane EUR pentru Leanpay. Partenerul Mădălina Neagu a coordonat echipele din 5 jurisdicții
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...