ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Arieratele bugetului general consolidat au scăzut cu 8,8%, în februarie 2024

01 Aprilie 2024   |   Agerpres

Datoriile de peste 90 de zile au scăzut cu 16%, la 110,2 milioane lei, cele peste 120 de zile cu 2,31%, la 122,6 milioane lei, iar arieratele mai mari de 360 de zile s-au diminuat cu 9,24%, până la 60,9 milioane de lei.

 
 
Arieratele bugetului general consolidat au scăzut cu 8,8%, în februarie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 320,1 milioane de lei, de la 351 milioane de lei în ianuarie, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).

Arieratele de peste 90 de zile s-au redus cu 17,32%, de la 140,3 milioane de lei la 116 milioane lei, cele de peste 120 de zile au scăzut cu 2%, de la 135,3 milioane de lei, în ianuarie 2024, la 132,6 milioane de lei în februarie 2024. Arieratele peste 360 de zile s-au diminuat cu 5,17%, de la 75,5 milioane lei la 71,6 milioane lei.

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte bugetele locale, arieratele au înregistrat un regres de 9,33% de la 323,8 milioane de lei (în ianuarie 2024) la 293,6 milioane de lei (în februarie 2024).


Datoriile de peste 90 de zile au scăzut cu 16%, la 110,2 milioane lei, cele peste 120 de zile cu 2,31%, la 122,6 milioane lei, iar arieratele mai mari de 360 de zile s-au diminuat cu 9,24%, până la 60,9 milioane de lei.

La capitolul "Buget de stat şi autonome", arieratele au scăzut de la 27,2 milioane de lei în ianuarie 2024, la 26,5 milioane de lei în februarie (-2,58%).

Arieratele de peste 90 de zile s-au redus cu 36,27%, la 5,8 milioane lei, cele de peste 120 de zile au crescut cu 2,04%, la 10 milioane lei, iar cele mai mari de 360 de zile s-au majorat cu 28,9%, la 10,7 milioane lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 142 / 16779
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...