ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ASF şi ISF premiază profesorii preuniversitari pentru proiecte de educaţie financiară

09 Februarie 2021   |   Agerpres

Pentru acest an, s-au înscris în luna ianuarie 240 profesori, număr record pentru această perioadă, în cadrul Start2Teach, faţă de 2019, când au fost înscrişi, pe tot parcursul anului, 205 cadre didactice.

 
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Institutul de Studii Financiare (ISF) derulează programul Start2Teach, pentru al patrulea an consecutiv, în colaborare cu toate inspectoratele şcolare, potrivit unui comunicat al ISF.
 
Acest program este dedicat profesorilor din învăţământul preuniversitar şi are ca obiectiv principal furnizarea unui suport pentru cadrele didactice care predau noţiuni de educaţie financiară. În total, în cadrul acestui program, până la sfârşitul anului 2020, 2.604 de profesori care predau la nivel gimnazial sau liceu, din 33 de inspectorate şcolare, au învăţat despre cum se tranzacţionează acţiunile unei companii la Bursa de Valori, ce este o asigurare şi care este importanţa ei, sau care sunt pilonii de pensii din România şi ce poate oferi fiecare beneficiarilor.
 
Pentru acest an, s-au înscris în luna ianuarie 240 profesori, număr record pentru această perioadă, în cadrul Start2Teach, faţă de 2019, când au fost înscrişi, pe tot parcursul anului, 205 cadre didactice.
 
Instituţia menţionează că, pentru a susţine activitatea didactică într-un mediu concurenţial, în cadrul acestui program, ASF şi ISF continuă şi în 2021 organizarea concursului dedicat profesorilor - "Fii ProFIN". Perioada de înscriere în cadrul acestui concurs este 8 februarie 2021-15 mai 2021. Cele mai bune 10 planuri de lecţie vor fi premiate cu 10 tablete, câştigătorii urmând să fie anunţaţi pe 27 mai 2021.
 
Tema concursului este elaborarea unui plan de lecţie având drept subiect Relaţia consumatorului cu instituţiile financiare nebancare - Produse şi servicii de asigurare. Planul de lecţie se va referi la ora (lecţia) aferentă competenţei specifice 1.2. din programa menţionată.
 
Pentru a se înscrie la acest concurs, participanţii vor transmite o propunere de plan (fişă) de lecţie, conform standardelor în domeniu, pentru o oră de educaţie financiară din programa disciplinei Educaţie Economico-financiară pentru clasa a VIII-a, aprobată prin Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 3393/28 februarie 2017.
 
Înscrierea lucrărilor în concurs se va face pe adresa de e-mail edu@asfromania.ro.
 
ASF este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG nr. 93/2012 aprobată prin Legea nr. 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.
 
Institutul de Studii Financiare, aflat în subordinea Autorităţii de Supraveghere Financiară, este un centru de excelenţă în domeniul studierii pieţelor de profil şi derulării programelor de educaţie financiare pentru asigurarea competenţelor, aptitudinilor şi cunoştinţelor personalului instituţiilor financiare şi a personalului ASF şi pentru creşterea nivelului de educaţie financiară al consumatorilor de servicii şi produse financiare non-bancare. Pe termen lung, ISF îşi propune alinierea activităţii la cerinţele europene, trecerea de la acumularea de cunoştinţe la acumularea şi evaluarea de competenţe, furnizarea de programe de formare profesională pentru domeniul financiar nebancar adaptate noilor procese organizaţionale, determinate de cerinţele legislative, de dinamica pieţei şi a cadrului european, contribuind la maturizarea pieţei financiare nebancare din România, la crearea capacităţii acesteia de a face faţă concurenţei induse de globalizare sau efectelor crizelor economice.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13037 / 17220
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Vectr Realty achiziționează clădirea de birouri The Landmark. RTPR și Wolf Theiss, în tranzacție
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...