ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BNR: Deficitul de cont curent, în scădere cu 36,6%, în ianuarie

16 Martie 2021   |   Agerpres

În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mic cu 56 de milioane de euro, balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 226 de milioane de euro, balanţa veniturilor primare şi-a redus excedentul cu 31 de milioane de euro, iar balanţa veniturilor secundare a înregistrat un deficit mai mare cu 113 milioane de euro.

 
 
 Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 239 de milioane de euro, în ianuarie 2021, în scădere cu 36,6% comparativ cu cel din ianuarie 2020, de 377 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al Băncii Naţionale a României (BNR) remis, marţi AGERPRES.
 
În structura acestuia, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mic cu 56 de milioane de euro, balanţa serviciilor a înregistrat un excedent mai mare cu 226 de milioane de euro, balanţa veniturilor primare şi-a redus excedentul cu 31 de milioane de euro, iar balanţa veniturilor secundare a înregistrat un deficit mai mare cu 113 milioane de euro.
 
În luna ianuarie 2021, datoria externă totală a scăzut cu 58 de milioane de euro. În structură, datoria externă pe termen lung a însumat 91,457 de miliarde de euro la 31 ianuarie 2021 (72,9% din totalul datoriei externe), în creştere cu 0,2% faţă de 31 decembrie 2020. Datoria externă pe termen scurt a înregistrat la 31 ianuarie 2021 nivelul de 33,937 miliarde de euro (27,1% din totalul datoriei externe), în scădere cu 0,7% faţă de 31 decembrie 2020.
 
Rata serviciului datoriei externe pe termen lung a fost 9,8% în luna ianuarie 2021, comparativ cu 18,6% în anul 2020. Gradul de acoperire a importurilor de bunuri şi servicii la 31 ianuarie 2021 a fost de 5,8 luni, în comparaţie cu 5,7 luni la 31 decembrie 2020.
 
Gradul de acoperire a datoriei externe pe termen scurt, calculată la valoarea reziduală, cu rezervele valutare la BNR la 31 ianuarie 2021 a fost de 86,7%, comparativ cu 88,4% la 31 decembrie 2020.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13208 / 17793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | CMS și DLA Piper rămân printre cele mai active firme de avocați care au acordat consultanță în tranzacțiile de M&A din primele nouă luni ale anului 2024. Filip & Company strălucește în Europa Estică, iar Clifford Chance se remarcă pe ‘Bătrânul continent’. Activitatea de fuziuni și achiziții continuă să crească la nivel global și scade pe piețele emergente
ZRVP câștigă în primă instanță un dosar cu miza de peste 27,5 mil. RON pentru Premier Energy, pe piața gazelor naturale. Andrei Dumitrescu (partener) și Eugen Tudose (managing associate), în prim plan
Filip & Company a asistat AGISTA în vânzarea întregii sale participații deținute în cadrul Dendrio Solutions și creșterea participației în Fort. Echipa, coordonată de Alexandru Bîrsan (partener, M&A)
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat fondul de investiții SARMIS Capital în preluarea pachetului majoritar al producătorului de hârtie MG-Tec Industry
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alice Radu, General legal counsel Romania – Bulgaria | Robert Bosch: ”Rolul de avocat in-house se redefinește constant. Trebuie să ai deschiderea să înveți domenii noi, să poți și să vrei să îți asumi riscuri, să inovezi constant ceea ce livrezi către clienții interni”
Legiteam | Cherciu & Co is looking for two Junior ̸ Mid - Level Lawyers
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate (Banking & Finance Team)
Dr. Cosmin Vasile devinde membru al “Europe Task Force” creat de Institute for Transnational Arbitration
Mușat & Asociații și Hogan Lovells au asistat Romgaz în prima emisiune de obligațiuni din sectorul gazelor naturale, un proiect istoric pe piața de capital, care a generat un interes uriaș din partea investitorilor internaționali. Mandatul a implicat o echipă multidisciplinară, condusă de Gheorghe Mușat (Senior Partner), Paul Buta (Managing Partner) și Răzvan Stoicescu (Deputy Managing Partner)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi Samurai pe piața de capital din Japonia. Doi parteneri în echipa de proiect
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat BLIK România în obținerea autorizației de funcționare pe piața locală. Colaborare strânsă între echipele de avocați și consultanți din România și Polonia
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj ICC Paris | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate cu cel mult 6 firme, într-un interval de 4 ani. Pentru de a primi cât mai multe propuneri, complete și corecte, termenul de transmitere a ofertelor a fost prelungit
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...