ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cetățenii și companiile din România vor avea acces la servicii publice digitale oriunde în UE

29 Mai 2023   |   BizLawyer

Evrotrust eID își lansează serviciile în România după ce a primit recunoașterea din partea instituțiilor europene

 
 
•    Evrotrust eID este primul sistem de identificare electronică al unui stat membru, oferind cetățenilor și companiilor din România acces digital facil la servicii publice pe întreg teritoriul Uniunii Europene.
•    Evrotrust eID a fost desemnat ca schemă națională de identificare electronică în Bulgaria, în urma evaluării realizate de către reprezentanți ai altor state membre UE.
•    Evrotrust are peste 1 milion de utilizatori internaționali și peste 100 de clienți corporativi, dintre care 15 sunt bănci internaționale importante.
•    Lansarea pe piața românească face parte din strategia de dezvoltare internațională finanțată de Capital Investment Fund cu 2,5 milioane de euro în luna februarie.

•    În 2022, Evrotrust a obținut recunoașterea din partea Deloitte, fiind inclus printre primele 50 de startup-uri de tehnologie cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa Centrală. Compania a înregistrat o creștere remarcabilă de 958%.


Evrotrust eID, sistemul de identificare electronică dezvoltat de Evrotrust Technologies AD, lider european în furnizarea de servicii de certificare, este primul sistem care va permite cetățenilor și companiilor din România să beneficieze de acces digital la serviciile publice din întreaga Uniune Europeană. Acesta a fost desemnat ca schemă națională de identificare electronică (eID) a Bulgariei în conformitate cu reglementările eIDAS, printr-un vot al Rețelei de Cooperare din cadrul Comisiei Europene. Această recunoaștere îi permite companiei să își lanseze serviciile sale pe piața românească și să ofere cetățenilor și companiilor din România acces la servicii publice complet digitale, rapide, pe întreg teritoriul UE.

Prin alegerea sistemului eID al Evrotrust de către Comisia Europeană, companiile și persoanele fizice din UE, inclusiv din România, vor putea beneficia de acces digital la serviciile publice atât în propria țară, cât și în întreaga Uniune Europeană. Serviciile disponibile includ domenii precum sănătatea, asistența socială, educația, impozitele, pensiile și munca. În plus, întreprinderile românești vor putea oferi clienților internaționali o experiență complet digitală și sigură, deoarece sistemul asigură un proces rapid și simplu pentru semnarea contractelor între părți și verificarea identității clientului. Această facilitate deschide noi oportunități pentru expansiunea internațională a companiilor.

La începutul acestui an, Evrotrust, cu sediul în Bulgaria, a obținut o investiție de 2,5 milioane de euro de la Banca Bulgară de Dezvoltare, cu scopul de a sprijini expansiunea sa internațională și intrarea pe piețele externe, inclusiv în România. Această investiție a consolidat poziția sa ca lider în spațiul startup-urilor din Europa Centrală și de Est. Compania are în prezent peste 1 milion de utilizatori internaționali cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani și peste 100 de clienți corporativi, dintre care 15 sunt unele dintre cele mai importante instituții bancare din întreaga lume. Printre acești clienți se numără companii precum Mastercard, Allianz, DocuSign, UniCredit Bulbank, Raiffeisen Bank, KBC Bank, SoftServe, EPAM, Sutherland și TELUS International.

„Suntem mândri că am fost desemnați ca sistem național de identificare electronică (eID) al Bulgariei, în conformitate cu regulamentul eIDAS. De asemenea, suntem încântați să putem oferi clienților noștri din România, atât persoanelor fizice, cât și companiilor, soluții tehnologice avansate pentru identificare la distanță și semnătură electronică, garantând cel mai înalt nivel de securitate. Piața românească are o importanță deosebită în procesul nostru de expansiune internațională și suntem încrezători că platforma noastră va răspunde cerințelor pieței în ceea ce privește procesul rapid, comod și sigur de identificare”, declară președintele Consiliului de Administrație al Evrotrust, prof. George Dimitrov.

Procedura de selecție a Evrotrust a implicat o evaluare a conformității cu reglementările eIDAS, realizată de reprezentanți din toate statele membre ale Uniunii Europene. Durata întregului proces a depășit 6 luni și, drept rezultat, Evrotrust a fost certificat ca fiind în conformitate cu normele de securitate, demonstrând astfel angajamentul său de a furniza o soluție de identificare digitală sigură pentru persoane și întreprinderi din întreaga Europă. Anul trecut, Evrotrust a obținut recunoașterea din partea Deloitte, fiind inclus printre primele 50 de startup-uri de tehnologie cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa Centrală. Compania a înregistrat o creștere remarcabilă de 958%.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3311 / 17210
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
NICULEASA LAW FIRM, alături de CREDIDAM în fața CJUE, într-o speță legată de regimul TVA aplicabil relației juridice între organismul de gestiune colectivă și titularii drepturilor de autor, respectiv între utilizatori și titularii drepturilor de autor | Ce a decis Curtea
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
CMS asistă Entek Elektrik Üretim la achiziția unui proiect fotovoltaic de 214,26 MWdc în curs de dezvoltare în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...