ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cetățenii și companiile din România vor avea acces la servicii publice digitale oriunde în UE

29 Mai 2023   |   BizLawyer

Evrotrust eID își lansează serviciile în România după ce a primit recunoașterea din partea instituțiilor europene

 
 
•    Evrotrust eID este primul sistem de identificare electronică al unui stat membru, oferind cetățenilor și companiilor din România acces digital facil la servicii publice pe întreg teritoriul Uniunii Europene.
•    Evrotrust eID a fost desemnat ca schemă națională de identificare electronică în Bulgaria, în urma evaluării realizate de către reprezentanți ai altor state membre UE.
•    Evrotrust are peste 1 milion de utilizatori internaționali și peste 100 de clienți corporativi, dintre care 15 sunt bănci internaționale importante.
•    Lansarea pe piața românească face parte din strategia de dezvoltare internațională finanțată de Capital Investment Fund cu 2,5 milioane de euro în luna februarie.

•    În 2022, Evrotrust a obținut recunoașterea din partea Deloitte, fiind inclus printre primele 50 de startup-uri de tehnologie cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa Centrală. Compania a înregistrat o creștere remarcabilă de 958%.


Evrotrust eID, sistemul de identificare electronică dezvoltat de Evrotrust Technologies AD, lider european în furnizarea de servicii de certificare, este primul sistem care va permite cetățenilor și companiilor din România să beneficieze de acces digital la serviciile publice din întreaga Uniune Europeană. Acesta a fost desemnat ca schemă națională de identificare electronică (eID) a Bulgariei în conformitate cu reglementările eIDAS, printr-un vot al Rețelei de Cooperare din cadrul Comisiei Europene. Această recunoaștere îi permite companiei să își lanseze serviciile sale pe piața românească și să ofere cetățenilor și companiilor din România acces la servicii publice complet digitale, rapide, pe întreg teritoriul UE.

Prin alegerea sistemului eID al Evrotrust de către Comisia Europeană, companiile și persoanele fizice din UE, inclusiv din România, vor putea beneficia de acces digital la serviciile publice atât în propria țară, cât și în întreaga Uniune Europeană. Serviciile disponibile includ domenii precum sănătatea, asistența socială, educația, impozitele, pensiile și munca. În plus, întreprinderile românești vor putea oferi clienților internaționali o experiență complet digitală și sigură, deoarece sistemul asigură un proces rapid și simplu pentru semnarea contractelor între părți și verificarea identității clientului. Această facilitate deschide noi oportunități pentru expansiunea internațională a companiilor.

La începutul acestui an, Evrotrust, cu sediul în Bulgaria, a obținut o investiție de 2,5 milioane de euro de la Banca Bulgară de Dezvoltare, cu scopul de a sprijini expansiunea sa internațională și intrarea pe piețele externe, inclusiv în România. Această investiție a consolidat poziția sa ca lider în spațiul startup-urilor din Europa Centrală și de Est. Compania are în prezent peste 1 milion de utilizatori internaționali cu vârste cuprinse între 18 și 80 de ani și peste 100 de clienți corporativi, dintre care 15 sunt unele dintre cele mai importante instituții bancare din întreaga lume. Printre acești clienți se numără companii precum Mastercard, Allianz, DocuSign, UniCredit Bulbank, Raiffeisen Bank, KBC Bank, SoftServe, EPAM, Sutherland și TELUS International.

„Suntem mândri că am fost desemnați ca sistem național de identificare electronică (eID) al Bulgariei, în conformitate cu regulamentul eIDAS. De asemenea, suntem încântați să putem oferi clienților noștri din România, atât persoanelor fizice, cât și companiilor, soluții tehnologice avansate pentru identificare la distanță și semnătură electronică, garantând cel mai înalt nivel de securitate. Piața românească are o importanță deosebită în procesul nostru de expansiune internațională și suntem încrezători că platforma noastră va răspunde cerințelor pieței în ceea ce privește procesul rapid, comod și sigur de identificare”, declară președintele Consiliului de Administrație al Evrotrust, prof. George Dimitrov.

Procedura de selecție a Evrotrust a implicat o evaluare a conformității cu reglementările eIDAS, realizată de reprezentanți din toate statele membre ale Uniunii Europene. Durata întregului proces a depășit 6 luni și, drept rezultat, Evrotrust a fost certificat ca fiind în conformitate cu normele de securitate, demonstrând astfel angajamentul său de a furniza o soluție de identificare digitală sigură pentru persoane și întreprinderi din întreaga Europă. Anul trecut, Evrotrust a obținut recunoașterea din partea Deloitte, fiind inclus printre primele 50 de startup-uri de tehnologie cu cea mai rapidă dezvoltare din Europa Centrală. Compania a înregistrat o creștere remarcabilă de 958%.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4657 / 18556
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate | Corporate and M&A Practice Group (2-4 years definitive ̸ qualified lawyer)
LegiTeam: WH Simion & Partners is looking for a Senior Associate
Chambers Global 2025 | RTPR rămâne singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (9), Filip & Company (7), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Rising Stars | Bianca Bănățeanu, șef de promoție al seriei I a generației anului 2024 a decis să se îndrepte spre magistratură: ”Am ales să susțin probele de admitere la INM, după ce am oscilat de câteva ori între avocatură și magistratură. Sunt conștientă de responsabilitatea pe care o implică profesia de judecător, însă satisfacția pe care o simți atunci când știi că ai contribuit la înlăturarea unei situații de inechitate, la soluționarea unor probleme cu care oamenii se confruntă zi cu zi, mi se pare de neegalat”
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director Bergenbier SA: ”Echipele noastre colaborează strâns pentru a preveni riscurile ce vin cu toate schimbările legislative. Vom continua acțiunile de conformare la modificările legislative și pe cele de prevenție. Menținem focusul pe strategia de sustenabilitate și continuăm să investim în dezvoltarea echipei”
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cum se modelează o carieră în Drept cu programul Erasmus | Povestea Raisei Manolescu, studentă în ultimul an la Iași, dar și o comparație între două sisteme: ”Dacă la noi accentul este pe memorarea multor informații, la universitatea din Coimbra accentul cădea pe un dialog autentic între student și profesor, pe spiritul critic, pe utilizarea unor concepte juridice în situații practice. Am simțit că atitudinea non-formală a profesorilor de la seminare a dus la crearea unui mediu academic mai dinamic”
Filip & Company asistă Adrem în vânzarea a 20% din acțiuni către ROCA Investments. Monica Stătescu (partener): ”Această tranzacție este un exemplu de colaborare strategică între antreprenori români”
Kinstellar și-a relocat birourile în Globalworth Tower, pe fondul extinderii echipei. Cushman & Wakefield Echinox a asistat firma de avocați în acest proiect și în vânzarea fostului sediu din centrul Capitalei
Înalta Curte de Casație a decis în premieră restituirea TVA aferentă taxei clawback | Victoria obținută de avocații Băncilă, Diaconu și Asociații împreună cu EY România pentru un jucător de top din industria farmaceutică va avea implicații pentru toată industria farmaceutică
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...