![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Comisia Europeană propune noi ţinte privind eficienţa energetică a clădirilor şi revizuirea directivei
22 Noiembrie 2021
AgerpresComisia Europeană propune o nouă ţintă de creştere a eficienţei energetice cu 9% până în anul 2030.
Comisia Europeană a propus mai multe modificări la directiva privind eficienţa energetică a clădirilor, care vor fi discutate pe 14 decembrie, a anunţat Gaspard Demur, team leader în cadrul DG Energy, Comisia Europeană, într-o conferinţă de profil.
"În contextul propunerilor Fit for 55, Comisia Europeană a propus revizuirea directivei privind eficienţa energetică a clădirilor, întrucât clădirile reprezintă 40% din consumul de energie şi 35% din emisiile de gaze, iar reabilitarea merge foarte încet în Europa", a spus el, în cadrul Forumului România Eficientă - Clădirile în contextul Fit for 55.
Astfel, Comisia Europeană propune o nouă ţintă de creştere a eficienţei energetice cu 9% până în anul 2030.
"În contextul propunerilor Fit for 55, Comisia Europeană a propus revizuirea directivei privind eficienţa energetică a clădirilor, întrucât clădirile reprezintă 40% din consumul de energie şi 35% din emisiile de gaze, iar reabilitarea merge foarte încet în Europa", a spus el, în cadrul Forumului România Eficientă - Clădirile în contextul Fit for 55.
Astfel, Comisia Europeană propune o nouă ţintă de creştere a eficienţei energetice cu 9% până în anul 2030.
"Această ţintă este obligatorie pentru fiecare stat şi va fi finanţată prin contribuţie naţională. Propunem, de asemenea, să creştem economia de energie cu 0,5% şi fiecare stat membru trebuie să concentreze pe sectoarele care au cel mai mare potenţial de economisire", a arătat Demur.
El a adăugat că directiva privind eficienţa energetică se adresează sectorului public.
"Propune, de asemenea, o obligaţie anuală de renovare de 3% pentru toate clădirile publice. Totodată, propunem să se dubleze sursele energetice folosite la clădiri, să ajungem la 49% cota de energie regenerabilă în clădiri până în 2030", a precizat oficialul european.
"Am creat un grup de lucru privind consumatorul vulnerabil pentru a înţelege clar ce înseamnă sărăcia energetică. Să avem o înţelegere comună la nivel naţional ce înseamnă această definiţie a sărăciei energetice. O primă întâlnire a avut loc la 16 noiembrie şi vom continua să monitorizăm sărăcia energetică, întrucât este un subiect-cheie la nivelul comisiei", a mai spus Demur la conferinţa organizată de Asociaţia Energy Policy Group (EPG).
Noua directivă va fi discutată pe 14 decembrie.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 11087 / 18445 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...