ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Costul mediu global al unei scurgeri de date în acest an a fost de 4,45 milioane de dolari (analiză)

25 Septembrie 2023   |   Agerpres

Instabilitatea geopolitică globală a contribuit la reducerea decalajului de percepţie dintre opiniile liderilor din mediul de afaceri şi cele ale liderilor din domeniul cibernetic cu privire la importanţa gestionării riscurilor cibernetice.

 
 
Costul mediu global al unei scurgeri de date în acest an a fost de 4,45 milioane de dolari, înregistrând o creştere de 15% în trei ani, susţin reprezentanţii unei platforme de investiţii, care citează un raport IBM.

Astfel, 51% dintre organizaţii intenţionează să crească investiţiile în securitate ca urmare a unei breşe. Natura ameninţărilor cibernetice s-a schimbat, iar atacatorii cibernetici sunt mai predispuşi să se concentreze pe întreruperea activităţii şi pe afectarea reputaţiei, consideră respondenţii sondajului "Cybersecurity Outlook Survey" al Forumului Economic Mondial.

De asemenea, instabilitatea geopolitică globală a contribuit la reducerea decalajului de percepţie dintre opiniile liderilor din mediul de afaceri şi cele ale liderilor din domeniul cibernetic cu privire la importanţa gestionării riscurilor cibernetice.


Astfel, 91% dintre toţi respondenţii consideră că un eveniment cibernetic catastrofal şi de mare amploare este cel puţin probabil în următorii doi ani. De asemenea, doar 2% dintre respondenţii din mediul de afaceri au declarat că nu vor investi în securitatea cibernetică. Aceşti factori duc la o creştere masivă a pieţei de securitate cibernetică.

În România, piaţa de securitate cibernetică ar urma să ajungă la 166,50 milioane de dolari în 2023, potrivit analiştilor de la Statista. Se aşteaptă ca veniturile totale să înregistreze o rată de creştere anuală (CAGR 2023-2028) de 12,88%, ceea ce va duce la un volum de piaţă de 305,20 milioane de dolari SUA până în 2028.

La nivel global, se preconizează că piaţa de securitate cibernetică va ajunge la 166 miliarde de dolari în acest an. Se aşteaptă ca veniturile să înregistreze o rată anuală de creştere de 10,48% până în 2028, rezultând un volum de piaţă de aproape 274 miliarde de dolari.

Pe măsură ce ne apropiem de luna Securităţii Cibernetice, în octombrie, un indice format din primele 10 firme de securitate cibernetică din lume în funcţie de capitalizarea de piaţă bursieră a înregistrat un randament de 26% de la începutul anului, aproape dublu faţă de indicele S&P 500, care a înregistrat un randament de 13%.

De asemenea, opt dintre cele 10 companii cuprinse în acest indice au înregistrat creşteri la burse în acest an. Acţiunile liderului pieţei, Palo Alto, o companie cu o capitalizare de piaţă de peste 70 de miliarde de dolari, au urcat cu peste 64% de la începutul anului, în timp ce acţiunile celor mai mari competitori ai săi au înregistrat şi ele creşteri de două cifre - Fortinet cu 21%, CrowdStrike cu 57%, în timp ce cotaţiile ZScaler au urcat cu 35% iar ale Cloudflare cu 31%.

Dar în ultimii 10 ani am asistat la creşteri extreme ale acţiunilor Palo Alto şi Fortinet, care se ridică la aproape 1.500% şi, respectiv, peste 1.400%.

Interesul mare pentru companiile de securitate cibernetică a fost cel mai bine ilustrat săptămâna aceasta, când gigantul Cisco Systems a fost de acord cu achiziţia companiei de securitate cibernetică Splunk pentru 28 de miliarde de dolari, în efortul de a face companiile mai sigure şi mai reziliente, dar şi de a impulsiona următoarea generaţie de soluţii de securitate bazate pe inteligenţă artificială.

"În lumea actuală, din ce în ce mai centrată pe date, cerinţele de securitate digitală nu fac decât să crească. Se estimează că în fiecare zi, la nivel global, se creează 330 de trilioane de gigabiti (GB) de date noi, aproape dublu faţă de nivelul de acum doi ani. Creşterea accelerată a volumului de date vine în paralel cu proliferarea noilor modele de lucru la distanţă şi hibride. Această combinaţie face companiile mai vulnerabile la ameninţările de securitate cibernetică, iar odată cu ultimele progrese ale inteligenţei artificiale, nevoia de securitate cibernetică de ultimă generaţie este mai importantă ca niciodată", arată analiza.

Astfel, numai în acest an s-au înregistrat 767 de breşe de date cunoscute, care au dus la scurgerea a aproape 700 de milioane de fişiere.

eToro este o platformă de investiţii cu active multiple. Compania a fost fondată în 2007 cu misiunea de a face accesibile pieţele globale pentru ca toţi cei interesaţi să poată tranzacţiona şi investi într-un mod simplu şi transparent.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3586 / 18408
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...