ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Creştere cu 20% a cererii de ambalaje din carton şi hârtie în România, în T1 (furnizor)

09 Mai 2024   |   Agerpres

Potrivit Inatech Packaging, această creştere este alimentată, în principal, de interesul sporit din partea retailerilor, în special de al celor din zona de comerţ electronic. Astfel, în perioada ianuarie-martie 2024, companiile au comandat peste 300.000 kg de ambalaje din hârtie şi carton, reiese din estimările din piaţă.

 
 
Creşterea cu aproximativ 20% a cererii pe segmentul de ambalaje din carton şi hârtie, înregistrată în primul trimestru al acestui an, a contribuit la majorarea pieţei de ambalaje din România, arată datele publicate, joi, de unul dintre principalii furnizori de soluţii complete de ambalare, prezenţi pe plan local.

Potrivit Inatech Packaging, această creştere este alimentată, în principal, de interesul sporit din partea retailerilor, în special de al celor din zona de comerţ electronic. Astfel, în perioada ianuarie-martie 2024, companiile au comandat peste 300.000 kg de ambalaje din hârtie şi carton, reiese din estimările din piaţă.

În intervalul de referinţă, cele mai multe solicitări de ambalaje de protecţie şi de sisteme de ambalare au provenit din: e-Commerce, producţie, retail, pharma, automotive, logistică, dar şi subnişe care apar strict în perioada diverselor sărbători internaţionale sau religioase. În context, cele mai căutate tipuri de ambalaje sunt cele din hârtie, carton, folie cu bule, ambalajele termoizolante, pentru produse alimentare mari, dar şi pentru băuturi, produse de lux şi cadouri. Din totalul solicitărilor de ambalaje, peste 30% sunt reprezentante de ambalajele ecologice.


De asemenea, s-a înregistrat o creştere de 7% pentru ambalajele personalizate, realizate din spume tehnice, mai ales în perioada sărbătorii pascale.

Înfiinţat în anul 2010, Grupul Inatech, care include Inatech Packaging (divizia de ambalaje), iFoam AG (divizia de ambalaje personalizate) şi Isoteckline (divizia de izolaţii profesionale pentru construcţii), este una dintre cele mai mari companii de ambalaje de protecţie din România şi Europa de Est, cu o gama de ambalaje completă şi diversificată constant cu noi tipuri de ambalaje, ce numără în prezent peste 5.000 de coduri unice în portofoliul de produse.

Inatech Packaging propune o gamă completă de maşini şi utilaje de ambalare, printre care: maşină automată verticală pentru legat cu banda PP şi PET, maşini pentru ambalat colete, roboţi şi maşini automate pentru paletizare, echipamente pentru depozit, sisteme de ambalare, mese profesionale pentru ambalare şi alte produse pentru ambalat, disponibile pentru testare la expoziţia Pack Show, în perioada 14 - 17 mai, la Romexpo.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 131 / 16977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | Mitel & Asociatii recruteaza avocati definitivi (Corporate & Commercial)
NNDKP și Kinstellar, în tranzacția prin care CTP a achiziționat întregul portofoliu logistic deținut integral de Globalworth. Ce avocați au lucrat în tranzacție
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Cătălin Istrate, Head of Legal & Business Conduct la Gilead Sciences Romania: “O bună înțelegere a businessului și ieșirea din zona de risk-free sunt calități pe care juriștii ar putea să le exerseze mai mult. De asemenea, digital și AI sunt domenii pe care juriștii ar trebui să le înțeleagă cât mai bine, pentru a nu fi depășiți de ele”
Trei firme de avocați în tranzacția prin care un vehicul de investiții intenționează să preia Telekom România Mobile Communications. Grupul Digi lucrează cu Filip & Company, Clever Media a apelat la avocații Schoenherr, iar grecii și-au păstrat consultanții din tranzacția cu Orange, de acum trei ani
Filip & Company asistă Banca Transilvania în achiziția BRD Pensii. Echipa de avocați, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener)
Clifford Chance Badea a asistat Premier Energy la listarea pe Bursa de Valori București, o tranzacție de aproape 700 milioane lei
Who’s Who Legal by Lexology: Dr. Cosmin Vasile, managing partner ZRVP, considerat Thought Leader în Litigii Comerciale. El este apreciat ca fiind “un avocat de litigii de top pe piața românească”
Avocații KPMG Legal – Toncescu și Asociații au în derulare în jur de zece proiecte de achiziții, aflate în diferite stadii ale procesului și gestionează în prezent cinci mandate de fuziuni și divizări, incluzând o fuziune transfrontalieră. Laura Toncescu, (Managing Partner): Se observă în ultimul timp o concentrare a cererilor de consultanță pentru tranzacții de M&A din partea celor care au deja experiență pe piața din Europa, spre deosebire de anii trecuți când apetitul pentru risc era mai mare și, prin urmare, clienții proveneau și din alte regiuni
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2024 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Răzvan Dincă & Asociaţii sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
WH Partners, o firmă de avocatură din Malta, deschide primul birou din România în parteneriat cu Simion & Partners | James Scicluna, Co-fondator și Managing Partner WH Partners: „Lansarea WH Simion & Partners în București ne întărește angajamentul de a ne dezvolta firma mai departe de Malta într-un mod de care să beneficieze strategic clienții noștri. Abilitățile tranzacționale ale Cosminei Simion și experiența pe care aceasta și echipa ei o aduc în tehnologie, digital, media și divertisment completează perfect serviciile noastre”
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Latiș, 86 de puncte, printre primii intrați în anul 2023: ”La această facultate, cantitatea de informație care trebuie asimilată în timpul scurt al unui semestru este enormă, explicațiile nu sunt întotdeauna pe înțelesul nostru. Seminarele sunt cele care mai salvează cât de cât situația, în cadrul acestora putând discuta mai aplicat teoria predată la cursuri. Practica ne-ar fi cea mai utilă”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...