ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum arată portofoliul Early Game Fund I la final de 2024

15 Octombrie 2024   |   BizLawyer

• Startup-urile din portofoliul Early Game Fund I au ajuns la venituri anuale de 43 de milioane euro și peste 400 de angajați. • Unele dintre companii au reușit să își dubleze veniturile de la un an la altul, iar majoritatea sunt prezente pe multiple continente.

 
 
Early Game Ventures, cel mai activ fond de investiții cu capital de risc din România și unul dintre cele mai active în CEE, anunță performanțele startup-urilor primului său fond – Early Game Fund I.

Companiile în care Early Game Ventures a investit din primul fond au ajuns în 2024 la venituri anuale cumulate de peste 43 de milioane de euro și un număr total de peste 400 de angajați. Unele dintre companii și-au dublat veniturile în 2024 față de anul anterior iar majoritatea sunt prezente pe mai multe continente, demonstrând astfel că inovația nu are granițe.

În intervalul 2018-2022, Early Game Ventures a investit în 28 de startup-uri. Până în prezent a realizat 4 exit-uri, la un randament de 45%.


Peste 2 milioane și jumătate de oameni din întreaga lume folosesc în fiecare zi produsele și serviciile companiilor în care Early Game Fund I a investit, fie că vorbim despre părinți care țin legătura cu profesorii copiilor lor în 2400 de școli prin Kinderpedia, turiști care folosesc Questo în peste 500 de orașe din lume, angajați ai peste 200 de mari corporații care au acces la informații prin Druid sau care folosesc în teleconferințe MeetGeek în peste 100 de țări și 30 de limbi.

Tokinomo are clienți din domeniul retail și FMCG pe cinci continente, Milluu gestionează relația între proprietari și chiriași pentru proprietăți în valoare de peste 140 milioane de euro din România și Polonia, iar Bible Chat este aplicația mobilă cu cea mai rapidă creștere în Europa.

FameUp a ajuns să gestioneze prin platforma sa peste 400.000 de nano și micro-influenceri, iar Youni a atras burse pentru elevii români care studiază la universități în afara țării în valoare de peste 50 de milioane de dolari în doar doi ani.

Ogre.ai a anunțat în urmă cu puțin timp o nouă investiție de 3 milioane de euro și un parteneriat cu gigantul austriac din energie Verbund.

OxidOS dezvoltă sistemul de operare pentru unități de control electronic care vor face mașinile viitorului de 100 de ori mai sigure decât cele de azi.

Brand Minds a înregistrat încă un succes cu ediția de anul acesta a celui mai important eveniment de business din Europa Centrală, pe care l-a organizat la Sala Palatului.

Iar acestea sunt doar câteva dintre performanțele startup-urilor din Early Game Fund I.

„Rolul nostru în viața acestor companii este de a le sprijini nu doar financiar pentru a-și atinge potențialul. Suntem nu doar investitori, dar și un sound-board pentru ideile lor, consilieri de strategie dacă e nevoie, și le punem la dispoziție toată experiența și rețeaua noastră de conexiuni astfel încât ei să poată accelera creșterea în scurt timp după investiția inițială. Ne bucură să vedem că majoritatea celor în care am investit și-au urmat visul și, cu sprijnul echipei noastre, au reușit să vină pe piață cu tehnologii și produse disruptive, apreciate la nivel global”, spune Cristian Munteanu, Managing Partner Early Game Ventures.

În aprilie 2024, Early Game a lansat un nou fond de investiții in valoare de 60 milioane de euro, Early Game Fund II. Până în acest moment, din noul fond au fost realizate 4 investiții, în startup-uri cybersecurity, AI și healthtech.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1784 / 19547
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...