ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Divizia de Construcții a Colliers a fost desemnată manager de proiect de către Infineon Technologies pentru noul său sediu din România

10 Septembrie 2024   |   BizLawyer

Clădirea de birouri construită de One United Properties pentru Infineon Technologies va integra soluții tehnologice inovatoare, adaptate pentru a îndeplini și noile obiective ESG ale liderului global.

 
 
Gigantul german Infineon Technologies, lider global în semiconductori pentru sisteme de putere și IoT, a desemnat Colliers ca manager de proiect pentru noul său sediu din România, care va fi construit în zona Dimitrie Pompeiu din București de către One United Properties, unul dintre cei mai importanți investitori și dezvoltatori imobiliari. Valoarea totală a contractului, semnat pentru o perioadă de 15 ani începând din 2026, este de 57 de milioane de euro (fără TVA), ceea ce îl face unul dintre cele mai mari acorduri de pre-închiriere înregistrate vreodată pe piața locală de birouri.

Viitorul sediu al Infineon Technologies România, One Technology District, va deveni cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare în semiconductori din Europa de Sud-Est, cu o suprafață totală închiriabilă de aproape 20.600 de metri pătrați, incluzând 3.000 de metri pătrați de laboratoare și 280 de locuri de parcare. Clădirea va respecta cele mai înalte standarde de sustenabilitate și va integra tehnologii de ultimă generație pentru a asigura un mediu de lucru optim. Divizia de Construction Services a Colliers va oferi servicii de management de proiect, reprezentând Infineon în toate etapele de dezvoltare — de la proiectare și construcție până la amenajările interioare, inginerie de valoare și management de valoare, până la predarea finală. Colliers își va valorifica experiența pentru a se asigura că proiectul este livrat la cele mai înalte standarde de calitate și eficiență, respectând termenele și bugetul stabilit.


„România este o regiune de interes pentru Infineon în activități de cercetare și dezvoltare a cipurilor semiconductoare. Suntem încântați să începem faza de construcție a celui mai mare centru de R&D pentru semiconductori din sud-estul Europei.  Ne așteptăm ca acesta să devină un punct de referință în inovația high-tech din România”, spune Guenter Krasser, Director General și Vicepreședinte al Infineon România.

„Această tranzacție, una dintre cele mai mari închirieri de birouri înregistrate vreodată pe piața locală, evidențiază importanța strategică a României pentru Infineon Technologies și consolidarea prezenței companiei în regiune. Suntem încântați să fim implicați ca manageri de proiect într-un contract de asemenea amploare, colaborând cu Infineon Technologies și One United Properties pentru a livra un spațiu de birouri modern, eficient energetic și perfect adaptat nevoilor unui lider global în tehnologie. Livrarea clădirii este programată pentru al doilea trimestru din 2026, iar finalizarea acesteia va marca o realizare majoră pentru toate părțile implicate, consolidând poziția României ca hub regional pentru companiile din sectorul tehnologic. Proiectele de tip built-to-suit sunt destul de rare în sectorul de birouri, ceea ce face să ne simțim privilegiați că putem sprijini Infineon de la început, din faza de autorizare a construcției, până la finalizare”,  spune  Alexandru Atanasiu, Board Member &  Head of Construction Services în cadrul Colliers.

„Faptul că One United Properties este implicată în dezvoltarea celui mai mare centru de cercetare și dezvoltare în semiconductori din Europa de Sud-Est este un semnal important atât pentru compania noastră, cât și pentru România. Este o realizare semnificativă pentru piața locală, consolidând poziția Bucureștiului ca o destinație importantă pentru afaceri. One Technology District este dezvoltat pe baza unor principii durabile de ultimă generație, care permit clădirii să funcționeze complet fără gaz, poziționând-o în avangarda proiectelor de birouri sustenabile din Europa”, completează Mihai Păduroiu, CEO al Diviziei de Birouri One United Properties.

Clădirea de birouri construită de One United Properties pentru Infineon Technologies va integra soluții tehnologice inovatoare, adaptate pentru a îndeplini și noile obiective ESG ale liderului global. Vor fi utilizate tehnologii și materiale de ultimă generație, cum ar fi sistemul geoexchange, caracteristici structurale avansate și certificarea LEED Platinum. One Technology District este un proiect de birouri fără conexiune la gaz, care va include un sistem de geoexchange, capabil să acopere complet necesitățile de încălzire și răcire ale chiriașului. Acest sistem nu doar că minimizează impactul asupra mediului, dar maximizează și eficiența energetică. Abordarea inovatoare reduce semnificativ amprenta de carbon a clădirii și permite eliminarea sistemelor convenționale de răcire, creând astfel spațiu suplimentar de recreere pentru angajații Infineon. Clădirea va fi echipată și cu panouri solare pe acoperiș, precum și cu unități de recuperare a căldurii.

Infineon Technologies AG este un lider global în semiconductori pentru sisteme de putere și IoT, promovând decarbonizarea și digitalizarea prin produsele și soluțiile sale. Cu aproximativ 58.600 de angajați la nivel global, compania a generat venituri de aproximativ 16,3 miliarde de euro în anul fiscal 2023. În România, Infineon este cea mai puternică companie de semiconductori, având peste 500 de ingineri specializați în cercetare și dezvoltare (R&D) și competență pe întregul ciclu de dezvoltare a produselor. Fondată în 2005, Infineon România gestionează activități de R&D pentru o gamă variată de segmente de produse Infineon, destinate aplicațiilor auto, de securitate, IoT și industriale.

Echipa Colliers a încheiat anul 2023 cu un portofoliu de peste 17.000 de metri pătrați de birouri pentru care a oferit servicii de project management și antrepriză generală, și cu un portofoliu de peste 700.000 de metri pătrați pentru care a oferit servicii de monitorizare a fazelor de execuție și aprobare a tragerilor bancare. Colliers Construction a devenit astfel un punct de contact central pentru toate părțile implicate în procesul de închiriere și mutare a unei companii, pentru monitorizarea tragerilor de finanțare pentru dezvoltatori, realizarea rapoartelor tehnice detaliate pentru achiziții imobiliare și alte servicii de consultanță.

Această implicare a condus la optimizarea cu cel puțin 10% a valorii finale a proiectelor de amenajare a birourilor și la reducerea semnificativă a timpului necesar pentru realizarea investițiilor. În ultimii doi ani, Colliers a gestionat bugete de peste 10 milioane de euro pentru servicii de amenajare a birourilor, iar lucrările de construcții verificate în cadrul proiectelor de monitorizare și alte servicii de consultanță au însumat peste 160 de milioane de euro.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7 / 17514
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Reprezentarea părților în arbitraj (Powered by ZRVP)
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Kinstellar finalizează cu succes achiziția operațiunilor Noerr din București, după preluarea birourilor din Bratislava și Praga. Puternica practică de Tax and Finance de la Noerr consolidează oferta de servicii a firmei pe piața locală. Focus pe clienții vorbitori de limbă germană | Victor Constantinescu, coordonatorul echipei Kinstellar din București, care are acum cca. 50 de avocați și specialiști în consultanță de business: ”Odată cu integrarea echipei și expertizei Noerr, ne extindem capacitățile și consolidăm portofoliul de servicii”
LegiTeam: Bulboacă & Asociații is looking for an Associate | Corporate ̸ M&A
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
În spatele scenei, alături de performanta echipă de Dispute Resolution de la Țuca Zbârcea și Asociații, care gestionează peste 4.000 de dosare ̸ an, cu o valoare ce depășește acum 7 miliarde de euro. ”Abilitatea lor de a gestiona spețe complexe și sofisticate din diverse domenii este de neegalat”, spun ghidurile juridice internaționale | Cum lucrează profesioniștii din cel mai numeros departament al firmei, care sunt proiectele fanion și cine sunt avocații care coordonează grupurile de practică
ITR World Tax 2025 | Brandurile din avocatura locală cu o activitate notabilă în domeniul taxelor urcă în top. Care sunt cele mai bune firme locale evidențiate pe palierele de General corporate tax, Transfer pricing și Tax controversy
INTERVIU | Din vorbă în vorbă cu Alexandru Iorgulescu, promovat recent pe poziția de Partener la ZRVP: ”Capacitatea de anticipare a mișcărilor adversarului, posibilitatea de a vedea conexiuni acolo unde acestea nu sunt evidente intră în ceea ce eu consider talent. Acesta nu oferă garanția succesului în avocatură, întrucât trebuie dublat de cunoștințe temeinice de drept, de deprinderea tehnicilor de argumentare ̸ persuasiune, de o pregătire minuțioasă a fiecărui caz. Ceea ce se adaugă la talent pentru a completa rețeta succesului în avocatură se poate obține numai prin muncă susținută”
Baciu Partners, Mușat & Asociaţii și Răzvan Dincă & Asociaţii, pe lista scurtă pentru distincția de ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2024, desfășurată la Londra. Ce spun ghidurile juridice despre activitatea firmelor
RTPR a asistat cu succes Bookster în conflictul juridic cu editurile | Partenerii Valentin Berea și Roxana Ionescu, în echipa care a solicitat intervenția Consiliului Concurenței și a susținut firma în fața autorității. Prof. Lucian Mihai a condus echipa implicată în demersurile în instanță
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
Bondoc și Asociații a asistat cu succes unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România într-un litigiu declanșat ca urmare a unui control ANPC
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...