ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurohold a asigurat 65% din exporturile de cereale ale Ucrainei, în 2022

11 Mai 2023   |   Agerpres

Conform sursei citate, subsidiara din Ucraina a Euroins Insurance Group a asigurat aproape 1.800 de astfel de transporturi de cereale, în valoare totală de 5 miliarde de dolari SUA, reprezentând 65% din valoarea exporturilor totale de cereale din ţara vecină, potrivit Statista.

 
 
Euroins Insurance Group (EIG), deţinut de Eurohold Bulgaria AD, a asigurat două treimi din exporturile de cereale ale Ucrainei de anul trecut, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.
 
"Eforturile Ucrainei de a exporta o parte din recoltele sale de cereale au primit sprijin nu numai politic - prin negocierile pentru crearea culoarelor de transport - ci şi financiar, pentru asigurarea acestor transporturi împotriva riscurilor induse de starea de război din Marea Neagră. În timp ce la Bucureşti ASF punea sub semnul întrebării solvabilitatea Euroins Romania prin respingerea contractelor de reasigurare, Euroins Insurance Group (EIG), deţinut de Eurohold Bulgaria AD, a asigurat două treimi din exporturile de cereale ale Ucrainei de anul trecut", se menţionează în comunicat.
 
Conform sursei citate, subsidiara din Ucraina a Euroins Insurance Group a asigurat aproape 1.800 de astfel de transporturi de cereale, în valoare totală de 5 miliarde de dolari SUA, reprezentând 65% din valoarea exporturilor totale de cereale din ţara vecină, potrivit Statista.
 
Compania precizează că Ucraina a exportat în 2022 cereale în valoare de 7,624 miliarde dolari SUA, în aceste state, potrivit Statista: România 1,27 miliarde dolari, China 1,1 miliarde dolari, Spania 0,98 miliarde, Turcia 0,87, Polonia 0,65, Egipt 0,54, Italia 0,4, Ungaria 0,4, Olanda 0,3, alte state 1,6 miliarde dolari.
 
EIG, acţionar majoritar al Euroins, este jucător major în domeniul asigurărilor de transporturi maritimă în Europa de Est. Holdingul a stabilit o legătură unică între exportatorii de alimente ucraineni prin intermediul companiei de asigurări EIG ucraineană şi asigurătorii europeni din Bulgaria şi România, susţin reprezentanţii companiei.
 
Anul trecut au fost asigurate aproape 1.800 de transporturi de alimente, având o valoare consolidată de aproape 5 miliarde de dolari. Astfel, alimentele asigurate de Eurohold sunt în principal grâu, soia, porumb şi ulei brut de floarea soarelui.
 
Potrivit sursei citate, aceste transporturi au provenit din porturile ucrainene Chornomorsk, Odesa şi Pivdeniy şi, de asemenea, din porturile româneşti de pe Dunăre, având ca destinaţii în principal Europa şi Africa de Nord.
 
"După izbucnirea războiului dintre Rusia şi Ucraina, managementul Eurohold a depus eforturi uriaşe pentru a menţine capacitatea de asigurare a unor astfel de transporturi. Ceilalţi asiguratori de pe piaţă nu şi-au asumat riscurile de a lucra într-o zonă de război şi nici nu erau pregătiţi să ofere acoperire financiar aceste riscuri", se mai arată în comunicat.
 
Astfel, potrivit companiei, capacitatea pe care Eurohold a fost capabilă să o ofere a fost esenţială pentru a asigura exporturile care au fost atât de importante pentru economia ucraineană, pentru care, în această perioadă, exporturile de alimente sunt vitale.
 
"Din nefericire, revocarea licenţei Euroins în România a afectat negativ capacitatea Eurohold de a menţine capacitatea de asigurator al transporturilor navale ucrainene şi chiar ameninţă exporturile din Ucraina, inclusiv pentru noua recoltă din acest an. Aceasta nu este singura dovadă a implicării responsabile a Eurohold în Ucraina. O altă companie deţinută în Ucraina de Eurohold Bulgaria AD, European Travel Insurer (ETI), deţinea înainte de război aproximativ jumătate din piaţa asigurărilor de călătorie", susţin reprezentanţii Eurohold.
 
Conform companiei, de îndată ce a început invazia militară, ETI le-a permis cetăţenilor ucraineni refugiaţi în străinătate să îşi reînnoiască poliţele de asigurare şi să cumpere altele noi, pe site-ul companiei. Astfel, cetăţenii ucraineni nu au rămas fără protecţie într-o perioadă atât de dificilă pentru ei.
 
De la începutul agresiunii militare ruse, peste 1 milion de emigranţi ucraineni care au fugit de război în Europa şi peste tot în lume pot folosi poliţele ETI ca acoperire medicală în ţările în care au găsit protecţie pe durata războiului.
 
"Mai mult, într-o situaţie de criză majoră, compania ucraineană deţinută de Eurohold a organizat evacuarea orfanilor din şcolile cu internat din regiunile de pe linia frontului şi a oferit poliţe de asigurare pentru mai mult de o mie de copii, pe durata şederii acestora în Turcia", apreciază reprezentanţii companiei.
 
Eurohold Bulgaria AD este un important grup energetic şi financiar care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, cu active financiare în valoare de 1,93 miliarde de euro şi este listat la Bursa de Valori din Bulgaria şi Varşovia. Eurohold operează în 11 ţări, deservind un total de 7 milioane de clienţi, dintre care 3 milioane sunt gospodării bulgare care primesc energie electrică de la cel mai mare grup energetic din Bulgaria, Electrohold.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4666 / 18407
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...