ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Eurohold a asigurat 65% din exporturile de cereale ale Ucrainei, în 2022

11 Mai 2023   |   Agerpres

Conform sursei citate, subsidiara din Ucraina a Euroins Insurance Group a asigurat aproape 1.800 de astfel de transporturi de cereale, în valoare totală de 5 miliarde de dolari SUA, reprezentând 65% din valoarea exporturilor totale de cereale din ţara vecină, potrivit Statista.

 
 
Euroins Insurance Group (EIG), deţinut de Eurohold Bulgaria AD, a asigurat două treimi din exporturile de cereale ale Ucrainei de anul trecut, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.
 
"Eforturile Ucrainei de a exporta o parte din recoltele sale de cereale au primit sprijin nu numai politic - prin negocierile pentru crearea culoarelor de transport - ci şi financiar, pentru asigurarea acestor transporturi împotriva riscurilor induse de starea de război din Marea Neagră. În timp ce la Bucureşti ASF punea sub semnul întrebării solvabilitatea Euroins Romania prin respingerea contractelor de reasigurare, Euroins Insurance Group (EIG), deţinut de Eurohold Bulgaria AD, a asigurat două treimi din exporturile de cereale ale Ucrainei de anul trecut", se menţionează în comunicat.
 
Conform sursei citate, subsidiara din Ucraina a Euroins Insurance Group a asigurat aproape 1.800 de astfel de transporturi de cereale, în valoare totală de 5 miliarde de dolari SUA, reprezentând 65% din valoarea exporturilor totale de cereale din ţara vecină, potrivit Statista.
 
Compania precizează că Ucraina a exportat în 2022 cereale în valoare de 7,624 miliarde dolari SUA, în aceste state, potrivit Statista: România 1,27 miliarde dolari, China 1,1 miliarde dolari, Spania 0,98 miliarde, Turcia 0,87, Polonia 0,65, Egipt 0,54, Italia 0,4, Ungaria 0,4, Olanda 0,3, alte state 1,6 miliarde dolari.
 
EIG, acţionar majoritar al Euroins, este jucător major în domeniul asigurărilor de transporturi maritimă în Europa de Est. Holdingul a stabilit o legătură unică între exportatorii de alimente ucraineni prin intermediul companiei de asigurări EIG ucraineană şi asigurătorii europeni din Bulgaria şi România, susţin reprezentanţii companiei.
 
Anul trecut au fost asigurate aproape 1.800 de transporturi de alimente, având o valoare consolidată de aproape 5 miliarde de dolari. Astfel, alimentele asigurate de Eurohold sunt în principal grâu, soia, porumb şi ulei brut de floarea soarelui.
 
Potrivit sursei citate, aceste transporturi au provenit din porturile ucrainene Chornomorsk, Odesa şi Pivdeniy şi, de asemenea, din porturile româneşti de pe Dunăre, având ca destinaţii în principal Europa şi Africa de Nord.
 
"După izbucnirea războiului dintre Rusia şi Ucraina, managementul Eurohold a depus eforturi uriaşe pentru a menţine capacitatea de asigurare a unor astfel de transporturi. Ceilalţi asiguratori de pe piaţă nu şi-au asumat riscurile de a lucra într-o zonă de război şi nici nu erau pregătiţi să ofere acoperire financiar aceste riscuri", se mai arată în comunicat.
 
Astfel, potrivit companiei, capacitatea pe care Eurohold a fost capabilă să o ofere a fost esenţială pentru a asigura exporturile care au fost atât de importante pentru economia ucraineană, pentru care, în această perioadă, exporturile de alimente sunt vitale.
 
"Din nefericire, revocarea licenţei Euroins în România a afectat negativ capacitatea Eurohold de a menţine capacitatea de asigurator al transporturilor navale ucrainene şi chiar ameninţă exporturile din Ucraina, inclusiv pentru noua recoltă din acest an. Aceasta nu este singura dovadă a implicării responsabile a Eurohold în Ucraina. O altă companie deţinută în Ucraina de Eurohold Bulgaria AD, European Travel Insurer (ETI), deţinea înainte de război aproximativ jumătate din piaţa asigurărilor de călătorie", susţin reprezentanţii Eurohold.
 
Conform companiei, de îndată ce a început invazia militară, ETI le-a permis cetăţenilor ucraineni refugiaţi în străinătate să îşi reînnoiască poliţele de asigurare şi să cumpere altele noi, pe site-ul companiei. Astfel, cetăţenii ucraineni nu au rămas fără protecţie într-o perioadă atât de dificilă pentru ei.
 
De la începutul agresiunii militare ruse, peste 1 milion de emigranţi ucraineni care au fugit de război în Europa şi peste tot în lume pot folosi poliţele ETI ca acoperire medicală în ţările în care au găsit protecţie pe durata războiului.
 
"Mai mult, într-o situaţie de criză majoră, compania ucraineană deţinută de Eurohold a organizat evacuarea orfanilor din şcolile cu internat din regiunile de pe linia frontului şi a oferit poliţe de asigurare pentru mai mult de o mie de copii, pe durata şederii acestora în Turcia", apreciază reprezentanţii companiei.
 
Eurohold Bulgaria AD este un important grup energetic şi financiar care operează în Europa Centrală, de Est şi de Sud-Est, cu active financiare în valoare de 1,93 miliarde de euro şi este listat la Bursa de Valori din Bulgaria şi Varşovia. Eurohold operează în 11 ţări, deservind un total de 7 milioane de clienţi, dintre care 3 milioane sunt gospodării bulgare care primesc energie electrică de la cel mai mare grup energetic din Bulgaria, Electrohold.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3516 / 17257
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...