![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Fabricile de îngrăşăminte din Europa ar putea să îşi închidă porţile pentru totdeauna
14 Octombrie 2021
AgerpresGazele naturale, utilizate ca materie primă pentru îngrăşămintele pe bază de azot, sunt responsabile pentru până la 80% din costurile de producţie.
Închiderile temporare ale unor fabrici de îngrăşăminte din Europa, din cauza creşterii explozive a preţului gazelor naturale, ar putea să se transforme în închideri permanente, a avertizat miercuri o organizaţie care reprezintă interesele producătorilor de îngrăşăminte, transmite Bloomberg.
Gazele naturale, utilizate ca materie primă pentru îngrăşămintele pe bază de azot, sunt responsabile pentru până la 80% din costurile de producţie, a subliniat Fertilizers Europe într-un comunicat de presă. Potrivit acestei organizaţii, preţurile excepţional de mari înregistrate în prezent la gaze naturale au forţat deja numeroase fabrici de îngrăşăminte să îşi reducă producţia, iar setul de măsuri propuse de Comisia Europeană nu este suficient pentru a rezolva şocul creşterii preţurilor.
Gazele naturale, utilizate ca materie primă pentru îngrăşămintele pe bază de azot, sunt responsabile pentru până la 80% din costurile de producţie, a subliniat Fertilizers Europe într-un comunicat de presă. Potrivit acestei organizaţii, preţurile excepţional de mari înregistrate în prezent la gaze naturale au forţat deja numeroase fabrici de îngrăşăminte să îşi reducă producţia, iar setul de măsuri propuse de Comisia Europeană nu este suficient pentru a rezolva şocul creşterii preţurilor.
"Dacă această situaţie nu va fi rezolvată urgent, există un pericol real ca închiderile temporare să conducă la închideri permanente sau la relocarea sectorului nostru în afara Europei", a avertizat Jacob Hansen, director general la Fertilizers Europe, organism care reprezintă 17 producători de îngrăşăminte şi opt asociaţii naţionale ale producătorilor de îngrăşăminte.
Preţurile europene de referinţă la gaze naturale au crescut cu aproximativ 250% în acest an, din cauza nivelului redus al stocurilor, cererii ridicate din Asia şi a întreruperilor, ceea ce a dus şi la creşterea costurilor angro la electricitate.
În Marea Britanie, preţul ridicat al gazelor naturale a forţat un producător de îngrăşăminte să închidă două uzine, care produceau în paralel şi dioxid de carbon alimentar, ceea ce reprezintă un pericol pentru industria alimentară.
La finele lunii septembrie, producătorul austriac de substanţe chimice Borealis AG, o divizie a grupului OMV, a anunţat că îşi va reduce producţia de amoniu şi "va analiza situaţia pentru perioada viitoare" cu privire la uzinele sale din Austria, Franţa şi Olanda.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 11577 / 18424 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...