G7 ar urma să fie de acord să analizeze ideea unui plafon de preţ pentru petrolul rusesc
27 Iunie 2022
AgerpresInvadarea Ucrainei de către Rusia şi limitarea profiturilor generate de Rusia ca urmare a creşterii preţurilor la energie au devenit principalele subiecte de discuţie pentru liderii din G7, care se reunesc zilele acestea cu ocazia summitului organizat în Alpii bavarezi.
Grupul celor şapte state puternic industralizate (G7) ar putea să anunţe un efort destinat introducerii unui plafon de preţ pentru petrolul rusesc, au declarat luni, pentru Bloomberg, mai mulţi oficiali americani, adăugând însă că nu există încă un acord ferm asupra reducerii unei surse importante de venituri pentru Vladimir Putin.
Invadarea Ucrainei de către Rusia şi limitarea profiturilor generate de Rusia ca urmare a creşterii preţurilor la energie au devenit principalele subiecte de discuţie pentru liderii din G7, care se reunesc zilele acestea cu ocazia summitului organizat în Alpii bavarezi.
Potrivit unor surse citate de Bloomberg, negociatorii (în special cei din SUA şi Italia) caută un sistem care ar limita fluxul de bani spre Rusia, dar ar permite ca petrolul rusesc să fie în continuare disponibil pentru marii cumpărători, precum China şi India, în ideea de a evita noi şocuri de preţuri.
Cu toate acestea, detaliile cu privire la cum anume ar urma să fie implementat plafonul de preţ şi care ar urma să fie acesta nu se aşteaptă să fie rezolvate la summitul liderilor din G7. În schimb, liderii vor cere miniştrilor de Finanţe să pună la punct detaliile în săptămânile şi lunile următoare, a declarat un oficial de rang înalt din Administraţia Biden.
Un acord politic pentru a explora opţiunea unui plafon de preţ a fost convenit, astfel încât acest lucru va fi menţionat ca o idee în comunicatul publicat la finalul reuniunii, a dezvăluit un oficial G7.
SUA au sugerat că acest plafon ar putea să funcţioneze prin impunerea de restricţii asupra asigurării şi altor servicii necesare pentru a putea transporta petrol rusesc.
Mecanismul ar permite livrarea petrolului rusesc dacă acesta ar fi vândut la un preţ mai mic decât plafonul convenit. O astfel de abordare ar cere ca Uniunea Europeană să regândească sancţiunile care tocmai au fost convenite luna trecută, după mai multe săptămâni de negocieri. De asemenea, este neclar cât de eficient ar fi acest concept, în condiţiile în care un oficial a apreciat că sancţiunile anunţate de UE ar putea avea un impact mai mare. În plus, există foarte mult scepticism pe pieţele petroliere cu privire la cum ar putea funcţiona un plafon de preţ.
Summitul de trei zile al G7, care se va încheia marţi, se desfăşoară într-un context dificil pentru economia mondială, care se confruntă cu o criză energetică şi cu o explozie a preţurilor la produsele alimentare, generând o inflaţie în Occident, inedită în ultimele decenii, notează Reuters.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 8473 / 18434 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...