ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul BEI şi Deutsche Leasing Romania, acord de securitizare sintetică în valoare de 335 mil. €

09 Februarie 2024   |   AGERPRES

În cadrul acestui aranjament, DLRO se angajează să ofere împrumuturi noi în valoare de 439 milioane EUR către IMM-uri şi întreprinderi de dimensiune intermediară într-o perioadă de trei ani.

 
 
Grupul BEI şi Deutsche Leasing Romania încheie un acord de securitizare sintetică în valoare de 335 milioane euro scopul fiind de a reduce riscul de credit pentru Deutsche Leasing Romania şi, astfel, să ajungă la o capacitatea de creditare mai mare, conform unui comunicat al băncii.

"Împreună cu Deutsche Leasing, sprijinim fermierii din regiunile de coeziune din România, promovăm decarbonizarea sectorului agricol şi ajutăm la transformarea tranziţiei verzi în realitate. Deutsche Leasing este unul dintre partenerii de încredere ai BEI pentru a oferi mijloacele financiare de care au nevoie întreprinderile în vremuri dificile", a declarat vicepreşedintele BEI Kyriacos Kakouris.

Astfel, Grupul Băncii Europene de Investiţii (Grupul BEI), care include Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Fondul European de Investiţii (FEI), îşi consolidează cooperarea cu Deutsche Leasing Romania IFN SA (DLRO), parte a Grupului Deutsche Leasing, încheind o tranzacţie de securitizare sintetică odată cu noi angajamente de împrumut care vor creşte lichiditatea întreprinderilor româneşti. Acordul are scopul de a-i oferi un ajutor de capital companiei DLRO, eliberându-i astfel capacitatea de creditare, care poate fi folosită ulterior pentru a sprijini IMM-urile şi întreprinderile de dimensiune intermediară din România, contribuind astfel la tranziţia către neutralitatea climatică.


Mai exact, FEI oferă protecţie pentru o tranşă de tip mezanin în valoare de 54 milioane euro (care este contragarantată de BEI) şi protecţie pentru o tranşă cu rang superior în valoare de 276 milioane euro (care este contragarantată de BEI în proporţie de 50 %). Structura, care cuprinde o marjă sintetică în exces sub forma "foloseşti sau pierzi", o perioadă de realimentare de trei ani, precum şi amortizarea proporţională a tranşei de rang superior şi a tranşei mezanin (sub rezerva evenimentelor declanşatoare bazate pe performanţă), se referă la un portofoliu de contracte de leasing şi de împrumut cu un sold total de 355 milioane euro.

"Suntem foarte bucuroşi să reînnoim cooperarea cu Deutsche Leasing Romania pentru a asigura un acces mai uşor şi mai extins la finanţare pentru proiectele de acţiuni climatice. Această tranzacţie va crea oportunităţi de finanţare sub forma unor împrumuturi noi pentru întreprinderile şi fermierii din România şi va contribui semnificativ către o tranziţie verde", a spus Marjut Falkstedt, director general al FEI.

În cadrul acestui aranjament, DLRO se angajează să ofere împrumuturi noi în valoare de 439 milioane EUR către IMM-uri şi întreprinderi de dimensiune intermediară într-o perioadă de trei ani. Aproape 30 % din finanţare va fi dedicată proiectelor care contribuie la acţiunile climatice şi la durabilitatea mediului, ceea ce evidenţiază angajamentul DLRO şi al Grupului BEI de a sprijini tranziţia către o economie cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Se aşteaptă ca noile finanţări, care vor lua forma unor contracte de leasing şi de împrumut, să vină în special în ajutorul fermierilor, o parte semnificativă a clienţilor DLRO fiind fermieri din regiunile de coeziune. DLRO se va concentra asupra unor investiţii precum înlocuirea maşinilor de recoltat şi a tractoarelor, modernizarea sistemelor de irigare, achiziţionarea de echipamente de semănat direct în mirişte, precum şi asupra eficienţei energetice în agricultură şi în alte industrii.

"Această operaţiune este un punct de reper important pentru Deutsche Leasing Romania şi pentru clienţii noştri, permiţându-ne să extindem opţiunile de finanţare şi să fim mai flexibili. Parteneriatul cu Grupul BEI reafirmă hotărârea noastră de a oferi soluţii financiare inovatoare şi personalizate pentru a sprijini creşterea economică şi succesul clienţilor noştri", a adăugat Laurenţiu Zaharia, director general al DLRO.

Aceasta este a doua tranzacţie de securitizare dintre Grupul BEI şi DLRO, prima operaţiune de acest fel având loc în 2020.

Banca Europeană de Investiţii (BEI) este instituţia de creditare pe termen lung a Uniunii Europene deţinută de statele membre ale acesteia.

Fondul European de Investiţii (FEI) face parte din Grupul Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa centrală este de a sprijini microîntreprinderile şi întreprinderile mici şi mijlocii (IMM-uri), facilitându-le accesul la finanţare.

Grupul Deutsche Leasing este principalul partener de finanţare a activelor orientat către soluţii pentru IMM-urile germane şi unul dintre principalii furnizori de leasing din Europa.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 194 / 16447
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...