Majoritatea consumatorilor globali susţine interzicerea tipurilor de plastic ce nu pot fi reciclate uşor (studiu)
07 Decembrie 2022
AgerpresPotrivit sursei citate, la nivel de ţară, cei mai numeroşi susţinători ai acestei iniţiative provin din Peru şi Indonezia (81%, fiecare), iar la polul opus se află Japonia (48%), SUA (58%), China sau Arabia Saudită (59%, fiecare).
Majoritatea cetăţenilor la nivel global (în medie 3 din 4 persoane) consideră importantă existenţa unor reguli globale care să interzică materialele plastice de unică folosinţă care nu sunt necesare, context în care 78% dintre români susţin o astfel de măsură, arată rezultatele unui studiu de specialitate realizat de Ipsos, în colaborare cu Plastic Free Foundation şi WWF.
Gradul de susţinere faţă de elaborarea unui tratat care să creeze reguli globale împotriva poluării cu plastic înregistrează cele mai ridicate cote în America Latină (77%) şi Europa (72%), în timp ce America de Nord înregistrează o pondere de 60%.
Potrivit sursei citate, la nivel de ţară, cei mai numeroşi susţinători ai acestei iniţiative provin din Peru şi Indonezia (81%, fiecare), iar la polul opus se află Japonia (48%), SUA (58%), China sau Arabia Saudită (59%, fiecare).
În România, opt din zece persoane (78%) sprijină ideea unui tratat antipoluare cu plastic, ceea ce ne plasează între primele şapte ţări dintre cele 34 investigate în studiul Ipsos, la paritate cu Italia sau Spania.
Per total, 77% dintre consumatorii intervievaţi cred că este important să existe reguli globale care să interzică tipurile de plastic ce nu pot fi reciclate uşor. America Latină conduce şi la acest capitol (84%), urmată la distanţă de Asia-Pacific, Orientul Mijlociu şi Africa, respectiv Europa (75%, fiecare). Cel mai ridicat nivel de susţinere faţă de această măsură se înregistrează în Columbia (88%), Peru (87%), Argentina şi Mexic (85%, fiecare) - prin contrast faţă de Japonia (53%), Suedia sau Israel (69%, fiecare). patru din cinci români (79%) consideră importantă existenţa unor reguli globale care să interzică tipurile de plastic ce nu pot fi reciclate uşor - o pondere similară fiind înregistrată în Spania.
"Majoritatea consumatorilor din fiecare ţară consideră că este important ca viitorul tratat ONU să cuprindă reguli globale privind responsabilizarea producătorilor şi comercianţilor cu privire la reducerea, reutilizarea şi reciclarea ambalajelor din plastic. În medie, 78% dintre participanţii la studiu au evaluat această măsură ca fiind importantă - în special cetăţenii din America Latină (83%). La polul opus se situează locuitorii de pe continentul nord-american (73%) sau cetăţenii ţărilor din grupul G7, al celor mai puternice economii ale lumii (73%). Africa de Sud şi Mexic susţin această măsură într-o proporţie ridicată (86%, fiecare), spre deosebire de Japonia (56%) sau Polonia (69%). La nivel european, românii prezintă cel mai mare nivel de acord faţă de importanţa acestei măsuri (82%), fiind urmaţi îndeaproape de britanici (81%)", se menţionează în studiu.
În acelaşi timp, trei din patru consumatori la nivel mondial (76%, în medie), consideră importantă pentru viitorul tratat ONU obligativitatea ca toate produsele din plastic noi să conţină plastic reciclat. Astfel, cel mai ridicat nivel de importanţă percepută faţă de această măsură se înregistrează în America Latină (83% - în special în Mexic, 87%), iar cel mai redus în America de Nord (72%) şi grupul ţărilor G7 (71%).
Totodată, Turcia (81%) şi România (80%) sunt ţările europene care ies în evidenţă prin susţinerea largă a acestei măsuri, timp în care Japonia (52%) şi Suedia (65%) se regăsesc pe locuri inferioare ale clasamentului.
În medie, 77% dintre consumatorii intervievaţi la nivel global evaluează ca importantă obligativitatea etichetării produselor din plastic, astfel încât să fie clar cum pot fi sortate în mod responsabil pentru reutilizare, reciclare sau eliminare. Nivelul de importanţă percepută faţă de această măsură este mai ridicat în America Latină (84%; cu precădere, Mexic sau Columbia - 88%, fiecare), în timp ce America de Nord şi grupul ţărilor G7 se plasează la polul opus (74%, fiecare). Românii manifestă şi aici un grad ridicat de susţinere (82%), apropiat de valorile înregistrate în Turcia (84%) sau Marea Britanie (81%).
Studiul Ipsos s-a desfăşurat online în 34 de ţări, în perioada 26 august - 7 octombrie 2022, în rândul a 23.029 de adulţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 74 ani, în SUA, Canada, Irlanda, Israel, Malaezia, Africa de Sud şi Turcia, între 20 şi 74 de ani în Thailanda, 21-74 ani în Indonezia şi Singapore, respectiv 16-74 ani în alte 24 de ţări (inclusiv România).
Grupul internaţional de origine franceză Ipsos reprezintă una dintre cele mai mari companii în domeniul cercetării de piaţă, este listat la Bursa din Paris şi este prezent în 90 de ţări.
În România, Ipsos este cel mai mare grup de cercetare, cu peste o mie de angajaţi.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 6262 / 18282 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Iablonschi & Asociații se alătură rețelei Marcalliance, care își consolidează astfel rețeaua globală și prezența în Europa de Est | Dorothée De Bernis (Președinte Marcalliance): ”Ne bazăm în România pe o echipă juridică de încredere”
Hațegan Attorneys, firmă de avocatură de tip butique cu sediul la Timișoara, își consolidează practica de Banking & Finance prin cooptarea unui profesionist cu experiență în corporate banking pe poziția de counsel
Arbitrajul ICSID cerut de 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări, care care cer compensații pentru tratamentul aplicat de autoritățile române, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 213 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...