ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MCSI va promova Strategia în domeniul comerţului electronic, până la sfârşitul anului

24 Aprilie 2019   |   AGERPRES

Potrivit ministrului Comunicaţiilor, în această perioadă se află în curs de semnare contractul de finanţare pentru un proiect care vizează furnizarea de servicii electronice dezvoltat la nivelul Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

 
 
Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) va promova până la sfârşitul anului 2019 Strategia în domeniul comerţului electronic prin Hotărâre de Guvern, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Guvernului, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

"Am adoptat prima propunere de politică publică elaborată în domeniul comerţului electronic care îşi propune să contribuie la dezvoltarea economică şi creşterea competitivităţii generale a României, document care a constituit rezultatul unui proiect al MCSI finanţat din fonduri europene, cu o valoare de circa 3,8 milioane de lei, din care 3,1 milioane de lei din fonduri europene. Comerţul electronic este un domeniu în plină ascensiune la nivel global şi european cu vânzări la nivelul Europei, în 2017, de peste 534 miliarde de euro şi cu estimări de peste 600 de miliarde de euro, în 2018, statele Europei de vest având 70% din aceste valori. În România, doar 7% dintre IMM-uri îşi comercializează produsele şi serviciile online şi doar 23% dintre români utilizatori de internet au cumpărat online. Media Uniunii Europene este de 67%. Pe baza politicii publice elaborate, MCSI va promova până la sfârşitul anului 2019, strategia în domeniul comerţului electronic prin Hotărâre de Guvern asigurând astfel cadrul pentru implementarea măsurilor prevăzute în planul de acţiuni aferent politicii publice care poate fi deja consultată pe site-ul MCSI", a subliniat Petrescu.


Pe de altă parte, ministrul de resort a anunţat stadiul proiectului prin care IMM-urile care activează în domeniul digital au primit finanţare pentru dezvoltarea de produse şi servicii în domeniu.

"MCSI a demarat eforturi în direcţia creşterii finanţării IMM-urilor care activează în domeniul nostru, ale căror produse şi servicii adoptate de către utilizatori să ducă, pe termen mediu, la creşterea competitivităţii în toate sectoarele de activitate. Prin urmare, au fost lansate două apeluri de proiecte cu o valoare totală a finanţării din Fondul European de Dezvoltare Regională de 75 de milioane de euro. Din primul apel de proiecte sunt implementate astăzi 109 proiecte cu o valoare a finanţării nerambursabile solicitate de circa 60 de milioane de euro. Efectele acestor finanţări constau în crearea a peste 140 de aplicaţii, servicii tech inovative cu aplicabilitate în toate sectoarele economice. În subsidiar efectul acestor acţiuni este atragerea, angajarea şi menţinerea forţei de muncă specializate în sectorul digital. Din al doilea apel de proiecte, lansat în 30 ianuarie 2019 şi cu termen de închidere 29 aprilie 2019, au fost depuse până în data de azi 85 de proiecte, cu valoarea sumei nerambursabile solicitate de aproximativ 181 de milioane de euro. Bugetul alocat schemei este de 100 de milioane de euro. Beneficiarii eligibili sunt IMM-urile cu profil TIC care dezvoltă produse ale societăţii informaţionale, finanţarea maximă pe proiect fiind de 3,5 milioane de euro", a spus demnitarul.

Potrivit ministrului Comunicaţiilor, în această perioadă se află în curs de semnare contractul de finanţare pentru un proiect care vizează furnizarea de servicii electronice dezvoltat la nivelul Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

"Este în curs de semnare contractul de finanţare pentru un alt proiect cu impact pentru cetăţeni, respectiv: hub-uri de servicii, moduri de furnizare de servicii electronice dezvoltat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne având ca obiectiv consolidarea, securizarea şi creşterea disponibilităţii accesului la serviciile, informaţiile, datele pe care structurile MAI le oferă cetăţenilor, mediului guvernamental şi mediului privat, respectiv aplicaţiile pentru eliberarea documentelor şi plata online a taxelor aferente în vederea obţinerii a patru documente extrem de necesare vieţii şi activităţii noastre de zi cu zi şi aici mă refer la: cartea de identitate, permisul de conducere, paşaportul şi înmatricularea auto", a precizat Alexandru Petrescu.

Acesta a adăugat că perioada de implementare a proiectului va fi de 36 de luni de la data semnării contractului de finanţare, iar valoarea totală se ridică la 90 de milioane de lei, din care 85% sunt fonduri europene, în timp ce momentul efectiv al semnării este luna mai 2019.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 18979 / 19463
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...