
Peste de 50 % dintre românii care locuiesc la case, interesaţi să achiziţioneze un sistem fotovoltaic de la un furnizor de energie (studiu E.ON)
03 Iulie 2023
AgerpresTotodată, rezultatele studiului mai relevă că 28% dintre români ştiu că pot să achiziţioneze sisteme de panouri fotovoltaice de la furnizorul lor de energie.
Interesul de a deveni prosumatori a crescut puternic printre proprietarii de locuinţe individuale (case), peste 50% dintre aceştia declarând că intenţionează să achiziţioneze un sistem fotovoltaic de la un furnizor de energie în cursul acestui an, în creştere cu peste 8% faţă de anul 2021, conform unui studiu realizat de E.ON.
"Interesul în creştere continuă pentru sisteme fotovoltaice se explică şi prin faptul că pornim de la un nivel destul de scăzut de dotare cu astfel de sisteme, doar 3% dintre românii care locuiesc la casă declarând că au deja montate panouri fotovoltaice", se menţionează într-un comunicat al companiei remis, luni, AGERPRES.
Totodată, rezultatele studiului mai relevă că 28% dintre români ştiu că pot să achiziţioneze sisteme de panouri fotovoltaice de la furnizorul lor de energie.
"Interesul în creştere continuă pentru sisteme fotovoltaice se explică şi prin faptul că pornim de la un nivel destul de scăzut de dotare cu astfel de sisteme, doar 3% dintre românii care locuiesc la casă declarând că au deja montate panouri fotovoltaice", se menţionează într-un comunicat al companiei remis, luni, AGERPRES.
Totodată, rezultatele studiului mai relevă că 28% dintre români ştiu că pot să achiziţioneze sisteme de panouri fotovoltaice de la furnizorul lor de energie.
"Trendul puternic de creştere privind achiziţia de instalaţii de generare a energiei din surse regenerabile este confirmat şi de datele privind vânzările soluţiei E.ON Solar Home, lansată pe piaţă de companie în luna iulie 2020. Astfel, cererea pentru acest pachet a crescut de 10 ori anul trecut faţă de 2021, compania instalând şi predând la cheie clienţilor peste 650 de centrale fotovoltaice, ceea ce înseamnă o cadenţă de aproape 2 pe zi", se mai arată în comunicat.
În intervalul ianuarie-mai 2023, cererea a continuat să crească, fiind consemnat un avans de 65% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, E.ON instalând aproape 300 de sisteme fotovoltaice pentru clienţii din segmentul rezidenţial, circa 3 pe zi lucrătoare. În total, de la lansarea soluţiei, compania a instalat la clienţii casnici peste 1.000 de sisteme fotovoltaice.
O noutate pentru cei care au dosarele aprobate pentru subvenţia de 20.000 de lei de la AFM prin programul Casa Verde Fotovoltaice este că, începând cu luna iunie a.c., pot achiziţiona şi instala cu E.ON Energie România sisteme fotovoltaice între 3 kWh şi 50 kWh. Garanţia pentru panouri este de 15 ani, iar cea pentru invertor de 10 ani. Contribuţia proprie se poate achita integral sau în rate. În plus, pentru sistemele de peste 3 kWh sunt oferite opţiuni de finanţare prin partenerii E.ON, după montaj. Mai mult, fiecare kW putere instalat îţi aduce o lună fără plata facturii de electricitate.
Studiul efectuat de E.ON a fost realizat pe un eşantion reprezentativ naţional de 1.000 de persoane fizice lunar, cu vârsta peste 18 ani, prin metodologia CATI (Computer Assisted Telephonic Interviews) în cursul anului 2022. Marja de eroare maximă calculată este de plus/minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 18 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit 2,1 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 3 miliarde de euro.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 5469 / 19599 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Tax Controversy and Tax Litigation | Reff & Associates
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
O nouă abordare pe piața avocaturii de business | Mihai Dudoiu și echipa Legal Ground construiesc o alternativă flexibilă la marile case de avocatură, propunând un model colaborativ și antreprenorial. „Legal hub” inovator, ce oferă servicii specializate în finanțări, tranzacții și litigii printr-o structură circulară, în care profesioniștii lucrează „la masa rotundă” pentru a oferi clienților soluții adaptate proiectelor lor
Filip & Company a asistat ENGIE Romania în obținerea unui împrumut de 90 milioane de euro de la BERD. Tranzacție coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Camelia Ianțuc (senior associate)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...