ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Peste o treime dintre şoferii români utilizează doar carburanţi premium (sondaj)

18 August 2021   |   Agerpres

Funcţionarea mai bună a motorului (39%), calitatea mai bună (37%) şi performanţa mai bună (32%) sunt principalele motive pentru care şoferii români optează pentru carburanţii premium, potrivit sondajului MOL.

 
 
Peste 50% dintre şoferii români alimentează cu carburant premium cel puţin ocazional, iar unul din trei utilizează exclusiv acest tip de carburant, potrivit unui sondaj efectuat la nivel naţional, comandat de MOL şi remis, miercuri, AGERPRES.
 
Consumatorii aleg acest tip de carburant în primul rând pentru a proteja motoarele vehiculelor, însă calitatea acestui tip de carburant comparativ cu cea a carburantului de bază şi o performanţă mai bună la condus reprezintă alţi factori decisivi pentru această alegere. Pentru 74% dintre şoferi, calitatea carburantului reprezintă un factor determinant în alegerea staţiei de alimentare.
 
Funcţionarea mai bună a motorului (39%), calitatea mai bună (37%) şi performanţa mai bună (32%) sunt principalele motive pentru care şoferii români optează pentru carburanţii premium, potrivit sondajului MOL.
 
Pe de altă parte, preţul este principalul factor pentru care consumatorii rămân rezervaţi în achiziţionarea de carburant premium, iar un alt răspuns frecvent oferit este cel potrivit căruia calitatea carburantului obişnuit este suficient de bună.
 
Cu toate acestea, 83% dintre respondenţi sunt de acord cu afirmaţia potrivit căreia carburantul premium asigură o performanţă mai bună la condus. Cu alte cuvinte, utilizarea carburantului premium reprezintă plus valoare în raportul preţ-calitate. Această abordare este susţinută şi de faptul că marea majoritate a şoferilor (76%) aleg staţia de alimentare în funcţie de calitatea carburantului, urmată de preţ (63%) şi de amplasarea acesteia (53%).
 
Majoritatea şoferilor sunt conştienţi de faptul că un carburant premium curăţă motorul, sporeşte performanţa vehiculului şi prelungeşte durata de viaţă a acestuia şi va reduce costurile de întreţinere.
 
"MOL pune clientul în centrul tuturor activităţilor sale şi oferă nu doar o gamă largă de produse şi servicii, ci şi calitate, tocmai pentru a răspunde celor mai ridicate standarde şi exigenţe. Formula MOL EVOTECH, prezentă în carburanţii MOL EVO, înglobează rezultatul multor ani de cercetare şi inovaţie şi este răspunsul pe care MOL îl oferă tuturor şoferilor pasionaţi de condus. Recomandăm utilizarea constantă a unui carburant premium deoarece acesta protejează motorul maşinii şi oferă o experienţă superioară la volan", a declarat Levente Borviz, Head of Retail MOL România.
 
Grupul MOL este o companie de petrol şi gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi 25.000 de angajaţi.
 
Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia.
 
Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 243 în România. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 11051 / 17305
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
LegiTeam | We are looking for corporate ̸ M&A lawyers (2-4 years of experience) to join RTPR
RTPR, consultant local pentru Aramco în tranzacția condusă de A&O Shearman privind investiția Aramco în HORSE Powertrain Limited, joint venture-ul înființat de Renault Group și Geely. Costin Taracilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate) au coordonat echipa
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...