ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Senat: Întâlnirea cu ASF, amânată; BAAR - estimarea pagubelor City Insurance, peste 150 milioane euro

22 Septembrie 2021   |   Agerpres

La dezbaterea de miercuri a Comisiei economice din Senat au participat reprezentanţi ai Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR), care este garant pentru despăgubirile evenimentelor produse în străinătate.

 
 
Comisia economică a Senatului a amânat, miercuri, întâlnirea cu reprezentanţii ASF pe tema insolvenţei Societăţii de Asigurare-Reasigurare City Insurance pentru săptămâna viitoare, când mai multe comisii parlamentare vor să analizeze impactul falimentului acestei societăţi asupra pieţei de asigurări.
 
"Am primit o adresă din partea ASF, în care ne comunică că, având în vedere timpul scurt în care am făcut anunţul, se văd în imposibilitatea de a participa astăzi la şedinţa comisiei. Având în vedere subiectul, trebuie să fie pregătiţi pentru a avea o poziţie. Important e ca aceste comisii cu responsabilitate în domeniu să poată lucra pentru a evita un alt posibil eveniment de acest gen (n.r. - falimentul) şi să înţelegem dacă e vorba de neglijenţă, superficialitate şi ce putem face din punct de vedere parlamentar. Şi-au exprimat disponibilitatea să vină. Săptămâna viitoare este întâlnirea Comisiilor de buget-finanţe ale Parlamentului cu reprezentanţii ASF şi probabil ne vom alătura şi noi", a spus Silvia Dinică, preşedintele Comisiei economice din Senat.
 
La dezbaterea de miercuri a Comisiei economice din Senat au participat reprezentanţi ai Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR), care este garant pentru despăgubirile evenimentelor produse în străinătate.
 
"Au început să apară probleme de mai mult timp. City Insurance era în întârziere cu plăţile, dar până la urmă le plăteau. Până în martie 2021 am reuşit să recuperăm sumele de la City. Apoi au început să aibă tot mai mari dificultăţi în plata acestor despăgubiri, pe care noi le-am plătit, în locul City. BAAR a recuperat sumele până în martie 2021 şi apoi a trebuit să facem demersuri intense. Avem de recuperat de la City Insurance, pentru ceea ce am plătit în locul lor, aproximativ 11 milioane de euro", a afirmat coordonatorul Departamentului juridic al BAAR, Ovidiu Ciobanu.
 
Preşedintele BAAR, Mădălin Roşu, a adăugat că se aşteaptă să apară daune după falimentul City Insurance încă vreo şase ani de acum încolo.
 
"RCA are un efect pe termen mediu spre lung. Da, ne putem aştepta şi peste câţiva ani. Încă plătim pentru Astra şi Carpatica. Şi acum plătim. Mai aveam de plată vreo 37 de milioane de euro pentru falimentul Astra şi Carpatica. Probabil că estimarea daunelor aferente pagubelor în afara României (n.r. - pentru City Insurance) este, probabil, cel puţin la nivelul Astra şi Carpatica împreună. Dacă pentru cele două am avut 150 de milioane de euro, ne aşteptăm de la 150 de milioane de euro în sus", a spus Roşu.
 
Autoritatea de Supraveghere a Asigurărilor (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Asigurare-Reasigurare City Insurance şi a solicitat deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10683 / 17290
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Decizie de referință a ICCJ: titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...