ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Un Memorandum privind cooperarea în domeniul energiei verzi între România şi Ungaria ar putea fi semnat în această lună

08 Noiembrie 2023   |   AGERPRES

Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei a reiterat invitaţia către ministrul Energiei, Sebastian Burduja, de a participa la reuniunea ministerială a Comitetului Director, înfiinţat în conformitate cu prevederile Acordului de Parteneriat Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi (proiectul "coridorul verde") între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei, care va avea loc la Budapesta, în data de 21 noiembrie 2023.

 
 
România şi Ungaria ar putea semna în această lună un Memorandum privind cooperarea în domeniul energiei verzi, a anunţat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, după o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe şi al Comerţului din Ungaria, Peter Szijjarto.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, cei doi demnitari au discutat miercuri, la Bucureşti, despre relevanţa pe care geopolitica o are asupra securităţii energetice.

Sebastian Burduja a evidenţiat în cadrul bilateralei cu ministrul Peter Szijjarto importanţa tranziţiei la o energie verde şi oportunitatea menţinerii independenţei faţă de gazul rusesc:

"Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a creat pentru Europa premisele şi necesitatea eliminării dependenţei faţă de gazul rusesc. Într-adevăr nu există tranziţie fără transport şi distribuţie, infrastructura este esenţială, este nevoie de pragmatism şi trebuie să lucrăm împreună. În acest sens astăzi, la Bucureşti, am pus bazele unui viitor Memorandum privind cooperarea în domeniul energiei verzi între România şi Ungaria, care se va semna cel mai probabil chiar luna aceasta. Salut intenţia Ungariei, exprimată în cadrul întâlnirii, de a-şi diversifica sursele şi rutele de aprovizionare. Încă de la începutul mandatului am accentuat importanţa asigurării securităţii energetice, ca principal obiectiv. Aşa cum am menţionat şi în această dimineaţă, în cadrul Romanian International Gas Conference - RIGC2023, politica trebuie scoasă din energie, dar nu putem scoate geopolitica din energie", a subliniat Burduja.


În cadrul reuniunii, a fost subliniată importanţa continuării cooperării în sectorul energiei între cele două state, în special cu privire la creşterea gradului de interconectare, atât pentru energie electrică, cât şi pentru gaze naturale.

De asemenea, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei a reiterat invitaţia către ministrul Energiei, Sebastian Burduja, de a participa la reuniunea ministerială a Comitetului Director, înfiinţat în conformitate cu prevederile Acordului de Parteneriat Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi (proiectul "coridorul verde") între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei, care va avea loc la Budapesta, în data de 21 noiembrie 2023.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3114 / 18425
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...