
Volker Raffel a fost ales preşedinte al AHK România
04 Iunie 2025
AgerpresEl îi succede în această funcţie lui Andreas Lier (BASF).
Volker Raffel, CEO E.ON România, a fost ales în funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România), a anunţat miercuri instituţia.
Conform sursei citate, el îi succede în această funcţie lui Andreas Lier (BASF).
"Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Director al AHK România, în urma Adunării Generale anuale a membrilor, organizată marţi seara", se menţionează în comunicat.
Volker Raffel se implică activ în activităţile Camerei încă din 2021, când a fost ales membru al Consiliului Director, contribuind constant la iniţiativele şi dezvoltarea comunităţii de afaceri româno-germane, precizează sursa citată.
Conform sursei citate, el îi succede în această funcţie lui Andreas Lier (BASF).
"Decizia a fost luată în cadrul Consiliului Director al AHK România, în urma Adunării Generale anuale a membrilor, organizată marţi seara", se menţionează în comunicat.
Volker Raffel se implică activ în activităţile Camerei încă din 2021, când a fost ales membru al Consiliului Director, contribuind constant la iniţiativele şi dezvoltarea comunităţii de afaceri româno-germane, precizează sursa citată.
"Sunt foarte încântat şi este o mare onoare pentru mine să fiu ales în funcţia de preşedinte al AHK România. Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Mă voi implica cu responsabilitate şi entuziasm pentru continuarea şi extinderea relaţiilor bilaterale pe baze economice dintre România şi Germania ," a declarat Volker Raffel, după alegeri.
Volker Raffel devine astfel cel de-al cincilea preşedinte al AHK România, organizaţie fondată în 2002, după Karl-Josef Baum, Radu Merica, Dragoş Anastasiu şi Andreas Lier.
"Perspectivele relaţiilor economice româno-germane sunt în continuare promiţătoare. România a devenit centru puternic de inovaţie şi tehnologie, iar în tranziţia verde, joacă un rol important pentru Germania şi poate deveni un hub energetic regional.", a menţionat Andreas Lier, în deschiderea Adunării Generale.
La rândul său, directorul general al AHK România, Sebastian Metz, a remarcat că anul trecut a fost unul deosebit, cu vizite de rang înalt, cu multe evenimente pentru comunitatea de afaceri româno-germană, cu focus pe inovaţie şi cooperare.
"Am fost deosebit de mulţumiţi de evoluţia numărului de membri, care a continuat să crească anul trecut - un semn clar al încrederii acordate activităţii AHK şi al relevanţei serviciilor noastre.", a subliniat Sebastian Metz.
De asemenea, Adunarea Generală a reconfirmat prin vot mandatul lui Ottmar Lotz (Agrarius AG) şi a ales noi membri în Consiliul Director: Mihai Marinescu (Knauf Gips), Olga Drăguinea (Lidl Romania), Dan Lăzărescu (Bosch) şi Moritz von Mecklenburg (SRT Silvirom Timber GmbH).
Componenţa actuală a Consiliului Director al AHK România este: preşedinte Volker Raffel (E.ON România), director general AHK România Sebastian Metz; vicepreşedinţi Petru Ruşeţ (Siemens Energy România) şi Gunter Krasser (Infineon Technologies Romania)
Conform sursei citate, membri sunt: Andreas Lier (BASF), Ottmar Lotz (Agrarius AG), Nikolaus Eichert (wpd Romania), Claudia Hesselmann (Arensia Exploratory Medicine), Simona Melnic (MedicHub Media), Mihai Marinescu (Knauf Gips), Olga Drăguinea (Lidl Romania), Dan Lăzărescu (Bosch), Moritz von Mecklenburg (SRT Silvirom Timber GmbH).
Comunitatea de business româno-germană reuneşte peste 680 de membri, cu aproximativ 240.000 de angajaţi în companii cu capital german, active în peste 150 de sectoare economice.
AHK România este reprezentanţa oficială a economiei germane. Înfiinţată în 2002, AHK numără peste 680 de firme-membre şi oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informaţii şi experienţe. Prin serviciile pe care le oferă şi prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susţine activ companiile germane la intrarea lor pe piaţa românească şi este totodată partener al firmelor româneşti interesate de piaţa germană. De la 1 ianuarie 2020, în cadrul AHK România funcţionează şi Centrul de competenţă pentru Republica Moldova. Dorim astfel să intensificăm relaţiile de afaceri între companii din România, Republica Moldova şi Germania şi să contribuim semnificativ la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 350 / 19573 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...