Acceleratorul Impact Creators anunță startupurile calificate în program
13 Noiembrie 2024
BizLawyer· Cele mai promițătoare startupuri participante vor avea șansa de a obține, în cadrul Pitch Day, o investiție de până la 100.000 de euro oferită de fondul de investiții PurposeTech.
Perioada de înscriere a atras 133 de aplicații din 18 țări din Europa Centrală și de Est, ceea ce arată interesul crescut pentru obținerea de finanțare în țările din regiune, inclusiv România.
„Am fost impresionați atât de volumul, cât și de calitatea aplicațiilor, care evidențiază interesul puternic al antreprenorilor emergenți din România și din alte țări în domeniile HealthTech, GreenTech și EdTech. Deși în mod tradițional există o orientare pentru platforme SaaS B2B în această regiune, aceasta nu surprinde pe deplin diversitatea inovației care apare aici. Suntem încântați să colaborăm cu Impact Hub Bucharest pentru a oferi această alternativă și pentru a ajuta la deblocarea potențialului ascuns în aceste sectoare în creștere,” a comentat Fred Fous, Partener General al PurposeTech.
Impact Creators este un program de accelerare dedicat startupurilor din România și Europa Centrală și de Est, aflate în stadii incipiente de dezvoltare (very early stage, preseed), care sunt în căutarea unor runde de investiții. Au fost căutate startupuri care au idei în domenii ca sănătate, educație și sustenabilitate.
Care sunt startupurile alese în Impact Creators?
Programul se adresează antreprenorilor cu idei de afaceri care pot genera venituri, sunt scalabile prin tehnologie și au dezvoltat deja o primă versiune a produsului, indiferent de nivelul actual de tracțiune.
Selecția celor 14 startupuri a fost realizată de Impact Hub Bucharest și PurposeTech, pe baza unor criterii clar definite în regulamentul de participare: dezvoltarea produsului și tracțiunea inițială, scalabilitatea prin tehnologie, potențialul de impact al modelului de business, gradul de sustenabilitate, nivelul de inovație, motivația, expertiza și structura echipei, precum și progresul în strângerea de fonduri.
Accessi+ (România). Ajută organizațiile să-și transforme prezența online (site-uri, aplicații mobile, documente electronice etc.) astfel încât să fie accesibile persoanelor cu dizabilități, cu deficiențe sau celor în vârstă.
Boon (România). Startupul a lansat o platformă de tip marketplace pentru donațiile la locul de muncă, prin intermediul căreia colegii dintr-o companie pot să cumpere și să vândă articole între ei. Veniturile sunt direcționate către o organizație caritabilă locală, aleasă de vânzător.
BrainFill (România). Pune la dispoziția adolescenților educație personalizată STEM printr-un asistent bazat pe IA (inteligență artificială).
CarryMatch (România). Platformă logistică bazată pe IA, care optimizează transportul și expedițiile companiilor.
Eddy (Ucraina). Platformă de management educațional care propune funcții noi ce îmbunătățesc experiența de învățare pentru elevi, să eficientizeze sarcinile administrative și să faciliteze comunicarea între părinți și profesori. Are deja 3.000 de școli integrate în platformă.
EcoMeal (Moldova). Aplicație mobilă care conectează consumatorii cu restaurante locale, cafenele și magazine, oferind produse alimentare aproape de data de expirare la prețuri reduse.
InteroCloud (România). Dezvoltă o platformă SaaS (software as a service) pentru clinici medicale mici și mijlocii, eficientizând operațiunile, prin funcții de activare și monitorizare a pacienților.
MAMIT Solutions (Ungaria). Propune soluții de învățare inteligentă, aducând IA în educație și formare corporativă.
RECYCLLUX (România). Startupul folosește IA, blockchain și observații satelitare pentru a crea un sistem transparent și eficient de gestionare a deșeurilor din mări. Astfel, sunt facilitate intervenții complete de curățare printr-un portal online.
RongoDesign (România). Companie de biotehnologie care folosește tehnologia miceliană pentru a transforma deșeurile agroindustriale în materiale sustenabile pentru industria construcțiilor, precum panourile izolante pe bază de miceliu.
Tabook (România). Platformă de management pentru cărți fizice și digitale care încurajează lectura prin gamificare și interacțiune socială. Utilizatorii pot vedea bibliotecile prietenilor și împrumuta cărți fizice, facilitând crearea unor comunități de cititori.
TexWheel (România). Dezvoltă soluții automate pentru industria de reciclare a textilelor, contribuind la un proces eficient de sortare și reutilizare a respectivelor materiale.
TropicStream (Cehia). TropicStream oferă o tehnologie inovatoare de bioprocesare care utilizează microorganisme pentru a îmbunătăți valoarea nutrițională și funcțională a deșeurilor din industria alimentară, începând cu resturile din producția de bere. Aceasta furnizează un ingredient alimentar valoros, susținând obiectivele de sustenabilitate și economie circulară.
VERT (România și Marea Britanie). Platformă SaaS care ajută industria construcțiilor să reducă emisiile de carbon încă din faza de proiectare.
Cum se desfășoară programul?
Antreprenorii admiși în Impact Creators vor avea un kick-off meeting online în 21 noiembrie. Vor urma două zile intense de bootcamp, desfășurate la București, în 4 decembrie 2024 și 23 ianuarie 2025.
Participanții vor avea ocazia să aprofundeze modele de business adaptate nevoilor startupurilor lor, beneficiind de sprijinul unor experți din diverse industrii. Aceștia îi vor ghida în aspecte complexe, precum dezvoltarea și lansarea produselor, sustenabilitatea pe termen lung și optimizarea strategiilor de atragere a investițiilor.
„Impact Creators este programul prin care explorăm posibilitatea unor resurse de finanțare pentru startupurile care și-au propus să revoluționeze afacerile cu impact. Tehnologia, în special dezvoltarea IA, presupune adoptarea unor modele eficiente de business care să genereze, nu doar profit, ci scalabilitate și o evoluție într-o manieră sustenabilă, pe termen lung. Dat fiind numărul mare de aplicanți, procesul de selecție a fost unul riguros, fundamentat, astfel încât să punem bazele unui fond de startupuri ce au potențialul să fie avangardiști în domeniul lor de activitate”, a spus Vlad Craioveanu, CEO & Cofondator Impact Hub Bucharest.
Pitch Day, care va avea loc pe 4 februarie 2025, va reuni cele mai promițătoare șapte startupuri din program. La final, una sau mai multe dintre aceste șapte afaceri, în funcție de potențialul de dezvoltare, vor avea șansa să obțină o finanțare de până la 100.000 de euro de la PurposeTech.
Pentru mai multe informații și pentru a urmări progresul acestor startupuri, vizitați pagina oficială a programului Impact Creators.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1 / 8353 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
Cele mai semnificative schimbări legislative din 2024, cu impact în industria curieratului | Cerasela Soviani, Legal Manager în cadrul DPD Romania: ”Departamentul juridic va avea un focus continuu pe respectarea noilor reglementări în curierat și susținerea departamentelor pilon pentru extinderea rețelei naționale”
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
GDPR | Respectarea legislației în domeniu pare că este mai degrabă formală, lipsind măsurile concrete capabile să asigure o protecție adecvată volumului foarte mare de date prelucrate, spun avocații D&B David și Baias. Daniel Vinerean, coordonatorul practicii de Protecția Datelor: De cele mai multe ori este mai ieftin sa plătești o amendă de până la 3.000 € decât să stabilești un plan concret, să achiziționezi tehnologie sau să angajezi un consultant capabil să conceapă și să implementeze măsuri adecvate
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...