ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Asocierea DSD Noell GmbH-UTI Facility Management va moderniza o parte din instalaţiile electrice de la Porţile de Fier

18 Iunie 2021   |   Agerpres

Lucrarea, estimată iniţial de Hidroelectrica la 65,236 milioane lei fără TVA, a fost atribuită asocierii dintre DSD Noell GmbH (Leader) şi UTI Facility Management la valoarea de 57,145 milioane lei fără TVA, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziţie publică în cadrul căreia entitatea câştigătoare a concurat cu Romelectro, informează producătorul de energie hidro.

 
 
Hidroelectrica a semnat joi contractul de achiziţie sectorial pentru modernizarea instalaţiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice şi instalaţia de acţionare hidraulică aferentă barajului deversor Porţile de Fier I.
 
Lucrarea, estimată iniţial de Hidroelectrica la 65,236 milioane lei fără TVA, a fost atribuită asocierii dintre DSD Noell GmbH (Leader) şi UTI Facility Management la valoarea de 57,145 milioane lei fără TVA, ca urmare a parcurgerii unei proceduri de achiziţie publică în cadrul căreia entitatea câştigătoare a concurat cu Romelectro, informează producătorul de energie hidro.
 
"Contractul continuă seria investiţiilor majore de la Porţile de Fier, după modernizarea sistemelor SCADA din camerele de comandă ale centralelor PF I şi II - investiţie de cca 3.14 milioane lei, modernizare sistem de Monitorizare şi Diagnoză CHE Portile de Fier I - investiţie de cca. 10 milioane lei aflată în derulare, şi demararea lucrărilor de protectie suplimentară la disipatorul de la PF I, investiţie estimată, de asemenea, la 58 milioane de lei. Lucrările angajate astăzi sunt de importanţă structurală pentru obiectivul Hidroelectrica Porţile de Fier I şi vin să rezolve problema uzurii fizice şi morale a unor componente ale barajului deversor şi nu numai. Se va proceda la înlocuirea acelor instalaţii cu durată de viaţă depăşită, unele aflate în uz de peste 50 de ani, cu echipamente moderne, care să înglobeze cele mai noi tehnologii şi care să permită automatizarea funcţionării, monitorizare şi control electronic, informatizare", a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.
 
Proiectul presupune realizarea unor lucrări ample şi dificile, la finalul cărora se doreşte obţinerea intrării într-un nou ciclu de viaţă şi exploatare a echipamentelor, concomitent cu obţinerea unui plus major în ceea ce priveşte siguranţa în funcţionare a echipamentelor, a adăugat acesta.
 
Modernizarea instalaţiilor electrice aferente echipamentelor hidromecanice şi instalaţiei de acţionare hidraulică aferentă barajului deversor Porţile de Fier I presupune prestarea de servicii de proiectare, instalaţii de acţionare hidromecanice, echipamente electrice, sisteme de automatizare şi integrare în SCADA, construcţii, instalaţii aferente acestora şi arhitectură. De asemenea serviciile care fac obiectul contractului de modernizare implică activităţi de project management constând în coordonarea lucrărilor, serviciilor, activităţilor de achiziţie/fabricare/procurare, livrare, testare, verificare, punere în funcţiune în vederea realizării unui Proiect de retehnologizare/modernizare "la cheie", cu respectarea tuturor cerinţelor de calitate, sănătate şi Securitate în munca şi protectia mediului ce decurg din cerinţele naţionale şi ale Uniunii Europene.
 
Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Naţional, fiind o companie vitală pentru un sector strategic, cu implicaţii în siguranta naţională. Compania exploatează un număr de 209 centrale, având o putere instalată totală de 6.482 MW. Acestora li se adaugă parcul eolian de la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4400 / 8792
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
INTERVIURI ESENȚIALE | Portofoliul de investigații internaționale a crescut semnificativ în cadrul biroului Clifford Chance din București în ultimii ani, devenind o adevărată carte de vizită pentru practica din Romania. De vorbă cu Daniel Badea (Managing Partner) și Sabina Crângașu Huțanu (Counsel), despre modul în care funcționează o echipă de avocați români de top, implicată în mod constant în cele mai complexe litigii și investigații de anvergură din Europa
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...