Drooler, primul startup care produce și livrează mâncare gătită pentru câini, demarează campania de finanțare pe platforma Rōnin
23 Septembrie 2022
BizLawyerEvaluat la 1 milion de euro, startup-ul targetează obținerea unei finanțări între 100.000 si 200.000 de euro ● Primul brand care produce în fabrica proprie și livrează mâncare proaspăt gătită pentru câini, Drooler urmărește ca prin finanțarea obținută să-și dezvolte capacitatea de producție și să educe piața de profil.
Drooler, startup-ul românesc care produce în fabrica proprie și livrează mâncare gătită pentru câini, a demarat o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin. Evaluat la 1 milion de euro, Drooler iese pe piața de profil cu o idee inovatoare: mâncare proaspăt gătită pentru câini, sănătoasă și realizată în combinații care să acopere necesarul de proteine, minerale și vitamine pentru canine indiferent de vârstă.
Rețetele aprobate de medicii veterinari au fost produse pe scară largă după ani de cercetări împreună cu partenerii Drooler de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. „Meniurile Drooler sunt complete și perfect echilibrate, conținând tot ce are nevoie un câine, de la micronutrienți, la macronutrienți – fără a face rabat de la gustul savuros, bineînțeles”, spune Andrei Cerbu, fondatorul startup-ului. „Rețetele produse de Drooler sunt concepute astfel încât să fie potrivite atât pentru primele luni de viață ale cățeilor, cât și pentru nevoile de la maturitate sau cele ale seniorilor. Meniurile pe care le punem la dispoziția clienților noștri sunt conforme cu standardele nutriționale ale Asociației Americane pentru Alimentație Canină (AAFCO), dar și cu cele ale Federaţiei Europene a Industriei de Petfood”, mai spune fondatorul Drooler.
Rețetele aprobate de medicii veterinari au fost produse pe scară largă după ani de cercetări împreună cu partenerii Drooler de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. „Meniurile Drooler sunt complete și perfect echilibrate, conținând tot ce are nevoie un câine, de la micronutrienți, la macronutrienți – fără a face rabat de la gustul savuros, bineînțeles”, spune Andrei Cerbu, fondatorul startup-ului. „Rețetele produse de Drooler sunt concepute astfel încât să fie potrivite atât pentru primele luni de viață ale cățeilor, cât și pentru nevoile de la maturitate sau cele ale seniorilor. Meniurile pe care le punem la dispoziția clienților noștri sunt conforme cu standardele nutriționale ale Asociației Americane pentru Alimentație Canină (AAFCO), dar și cu cele ale Federaţiei Europene a Industriei de Petfood”, mai spune fondatorul Drooler.
Startup-ul urmărește să atragă investiții în valoare de 100.000 de euro (suma minimă targetată) și până la 200.000 de euro. Capitalul obținut în urma campaniei de finanțare va fi folosit de Drooler pentru achiziția de echipamente care să ajute la producerea și livrarea mai multor porții de mâncare pentru căței, dar și la extinderea capacității de producție. Afacere cu un concept inovator, prima de acest gen din România, Drooler își propune să educe constant piața de profil. Mai concret, să familiarizeze stăpânii de căței cu avantajele mâncării proaspăt gătite asupra sănătății caninelor.
Meniurile Dooler conțin ingrediente proaspete, provenite în proporție de 65-85% din agricultura românească. „Ingredientele și condimentele pe care le folosim le consumă și oamenii. Mâncarea e gătită lent, ca să nu distrugem vitaminele și conține superalimente de genul varză kale, alge sau turmeric, pe lângă carne”, spune Andrei Cerbu.
Tichetul de investiție minimă în campania de finanțare derulată de Drooler pe platforma Rōnin pornește de la valoarea de 100 de euro. „Ne bucurăm să putem oferi oportunitatea oricui crede în ideea de business inovatoare propusă de Drooler să investească în această companie”, spune Ovidiu Ghiman, co-fondator Rōnin. „Drooler a fost acceptat pentru listarea pe platforma de investiții Rōnin tocmai pentru inovația pe care o aduce și pentru că răspunde unei nevoi reale a societății. Iubitorii de câini vor să aibă certitudinea că le oferă acestora mâncare de cea mai bună calitate, sănătoasă, gătită cu dragoste pentru animalele de companie, care de cele mai multe ori sunt tratate de stăpâni ca parte din familie”, mai spune Ovidiu Ghiman.
Fondatorul Drooler mărturisește că ideea de a dezvolta un startup specializat în producerea și livrarea de mâncare pentru câini i-a venit de la Foca, husky-ul lui. „Am început să o cresc pe Foca în perioada când abia ce-mi deschisesem primul meu business în HoReCa, un restaurant. Cred că atunci era câinele cel mai răsfățat din lumea întreagă, pentru că în fiecare zi mânca numai fripturile de cea mai bună calitate, care rămâneau de la restaurant. Eram învățat să gătesc mâncare bună pentru oameni. Dar de ce să nu fac același lucru și pentru prietenii noștri cu 4 picioare? m-am întrebat atunci. Și așa am demarat o serie de cercetări care au durat 4 ani și pe care le-am desfășurat împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj, ca să fiu sigur că meniurile Drooler sunt exact ce trebuie pentru sănătatea câinilor noștri”, spune Andrei Cerbu.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1792 / 8350 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MITEL & ASOCIAȚII recrutează avocat cu experiență (Real Estate)
GDPR | Respectarea legislației în domeniu pare că este mai degrabă formală, lipsind măsurile concrete capabile să asigure o protecție adecvată volumului foarte mare de date prelucrate, spun avocații D&B David și Baias. Daniel Vinerean, coordonatorul practicii de Protecția Datelor: De cele mai multe ori este mai ieftin sa plătești o amendă de până la 3.000 € decât să stabilești un plan concret, să achiziționezi tehnologie sau să angajezi un consultant capabil să conceapă și să implementeze măsuri adecvate
ZRVP câștigă premiul „Firma de Avocatură a Anului din România” la Lexology Index Awards (Who’s Who Legal) 2024, distincție acordată în premieră unei societăți de avocați românești | Cosmin Vasile (managing partner): Premiul, o sumă a excelenței individuale pe diverse arii de practică - îmi place în mod special perspectiva, pentru că este exact filosofia noastră
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...