ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

E-Distribuţie Muntenia a investit 7 milioane de lei în creşterea capacităţii instalate a staţiei Dudeşti

17 Mai 2023   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al companiei, capacitatea totală instalată a staţiei de transformare a fost crescută de la 100 MVA la 130 MVA prin înlocuirea celor două transformatoare 110/20 kV de câte 25 MVA fiecare, cu unele de câte 40 MVA cu pierderi reduse. În plus, barele de medie tensiune au fost izolate pentru creşterea siguranţei în funcţionarea sistemului de distribuţie, dar şi pentru a proteja fauna din zonă.

 
 
E-Distribuţie Muntenia a finalizat lucrările de amplificare şi continuă modernizarea şi extinderea reţelei de 20 kV a staţiei de transformare Dudeşti 110/20/6kV din Bucureşti, în cadrul unei investiţii de aproape 7 milioane de lei.
 
Potrivit unui comunicat al companiei, capacitatea totală instalată a staţiei de transformare a fost crescută de la 100 MVA la 130 MVA prin înlocuirea celor două transformatoare 110/20 kV de câte 25 MVA fiecare, cu unele de câte 40 MVA cu pierderi reduse. În plus, barele de medie tensiune au fost izolate pentru creşterea siguranţei în funcţionarea sistemului de distribuţie, dar şi pentru a proteja fauna din zonă.
 
Amplificarea celor două transformatoare de 110/20kV permite E-Distribuţie Muntenia să eficientizeze atât racordarea de noi clienţi în zona respectivă, aflată într-o puternică expansiune, cât şi derularea unor ample programe de trecere a reţelei de medie tensiune la 20kV. Staţia funcţionează de la sfârşitul anilor '60 şi deserveşte acum aproximativ 7.700 de consumatori de medie şi joasă tensiune, printre aceştia fiind şi clienţi industriali, respectiv companii de comerţ.
 
În perioada 2020-2022, în urma unei alte investiţii care s-a ridicat la aproximativ 8 milioane de lei, au fost finalizate şi lucrările de modernizare a secţiunii de medie tensiune 6kV a staţiei care au permis integrarea acesteia în telecontrol. În perioada următoare vor fi montate şi corpuri de iluminat cu LED în acest spaţiu pentru a asigura un nivel ridicat de eficienţă energetică. Un număr de 36 de noi celule de 6kV asigură creşterea siguranţei în funcţionarea sistemului de distribuţie de medie tensiune din zonă, creând condiţii optime pentru furnizarea de energie electrică clienţilor industriali încă alimentati la acest nivel de tensiune.
 
Staţia Dudeşti este un nod energetic important pentru estul Bucureştiului, dispunând de o configuraţie de 12 celule de înaltă tensiune de 110 kV, respectiv 28 celule de 20 kV şi 36 de celule de 6 kV de medie tensiune.
 
Staţia este dotată cu echipamente de telecomunicaţii ce asigură integrarea acesteia în sistemul de telecontrol încă din 2011 pentru nivelele de tensiune 110 kV şi 20 kV şi, din 2021, pentru nivelul de tensiune de 6 kV. Sistemul de telecontrol permite E-Distribuţie Muntenia să efectueze manevre rapid, de la distanţă, în cazul în care în reţea se înregistrează avarii, pentru a realimenta consumatorii afectaţi în cel mai scurt timp posibil, făra a mai fi nevoie de deplasarea unei echipe. În Bucureşti, E-Distribuţie Muntenia operează 70 staţii de transformare, pentru a asigura alimentarea în condiţii optime a consumatorilor.
 
"Proiectele de modernizare şi amplificare a staţiei electrice de transformare Dudeşti cresc siguranţa în exploatarea reţelei de distribuţie şi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor, în acelaşi timp protejând mediul prin utilizarea unor echipamente moderne, la standarde înalte de performanţă. Prin astfel de proiecte, în calitate de operator de distribuţie, unim toate fluxurile, fiind punctul de legătură între consumatori, respectiv producatori şi transportator. În plus, contribuim activ la procesul de electrificare", a declarat Monica Hodor, director general al companiilor E-Distribuţie.
 
E-Distribuţie Muntenia este distribuitorul cu cel mai bun indicator SAIDI (durata medie a întreruperilor în reţea pentru un utilizator, pe parcursul unui an), în România în 2021, cu 98,52 de minute pentru întreruperi neplanificate, mult sub media naţională, precizează sursa citată.
 
Companiile E-Distribuţie operează reţele cu o lungime totală de peste 133.000 de kilometri în trei zone importante ale ţării: Sud Muntenia (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie, şi dezvoltă un program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, siguranţa şi performanţa reţelelor şi implementarea locală a standardelor de mediu ale grupului Enel.
 
Reţelele electrice operate de către cele trei companii E-Distribuţie numără 287 staţii de transformare şi peste 24.000 de posturi de transformare. În 2022, acestea au distribuit 15,5 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie şi joasă tensiune. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 616 / 7862
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...