
Fuziunea dintre Orange România şi Orange România Communications a fost finalizată
30 Mai 2024
AgerpresÎn urma finalizării fuziunii, Grupul Orange va deţine 80% din capitalul social şi drepturile de vot ale entităţii consolidate, în timp ce Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării va avea 20%.
Fuziunea între Orange România (ORO) şi Orange România Communications (OROC) a fost finalizată, aceasta permiţând crearea unui operator de telecomunicaţii convergent integrat, începând cu 1 iunie 2024, informează joi Orange.
Potrivit unui comunicat al companiei, fuziunea s-a realizat prin absorbţia OROC de către ORO. În urma finalizării fuziunii, Grupul Orange va deţine 80% din capitalul social şi drepturile de vot ale entităţii consolidate, în timp ce Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării va avea 20%.
De la achiziţia, în 2021, de către Orange România a 54% din acţiunile operatorului de servicii fixe Orange România Communications (anterior Telekom România Communications), Orange a parcurs o serie de paşi tehnici importanţi, care au permis unificarea canalelor de contact şi a experienţei clienţilor OROC, precum şi lansarea primei oferte comerciale comune.
Potrivit unui comunicat al companiei, fuziunea s-a realizat prin absorbţia OROC de către ORO. În urma finalizării fuziunii, Grupul Orange va deţine 80% din capitalul social şi drepturile de vot ale entităţii consolidate, în timp ce Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării va avea 20%.
De la achiziţia, în 2021, de către Orange România a 54% din acţiunile operatorului de servicii fixe Orange România Communications (anterior Telekom România Communications), Orange a parcurs o serie de paşi tehnici importanţi, care au permis unificarea canalelor de contact şi a experienţei clienţilor OROC, precum şi lansarea primei oferte comerciale comune.
"Dinamica pieţei de telecomunicaţii aduce beneficii românilor. Această fuziune este o recunoaştere a forţei României în ce priveşte infrastructura de telecomunicaţii şi a potenţialului ţării noastre de a deveni un hub regional de conectivitate. Prin participaţia ministerului în noua companie, vom acţiona pentru creşterea calităţii serviciilor de telecomunicaţii pentru toţi utilizatorii din România", a precizat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.
Fuziunea aduce modificări minime în utilizarea de zi cu zi a serviciilor Orange şi permite companiei să înlăture barierele privind integrarea operaţională completă. Astfel, va fi înlesnit procesul de combinare a bazelor de date ale clienţilor ambelor companii, cât şi a sistemelor IT, permiţând accelerarea proceselor ce vor crea o experienţă îmbunătăţită, în cea mai rapidă reţea, pentru toţi utilizatorii Orange.
"Fuziunea dintre Orange România SA şi Orange România Communications SA este un pas major pentru Orange şi o realizare importantă în urma dialogului cu Guvernul României. Această fuziune va permite Orange România să-şi pună în aplicare integral strategia prin care va dezvolta cele mai bune oferte din piaţă pentru servicii mobile şi prin fibră. Mulţumesc călduros celor care au lucrat la finalizarea acestei tranzacţii şi doresc mult succes noii echipe integrate", a declarat Mari-Noelle Jego-Laveissiere, vicepreşedinte executiv, CEO al Orange Europe, în comunicat.
La rândul său, Julien Ducarroz, CEO Orange România, a subliniat că finalizarea acestei fuziuni a fost o prioritate de la începutul mandatului său.
"Mă bucur că ne aflăm în faţa acestui moment major în istoria Orange România. Calea de urmat este acum clară şi ne vom concentra toate eforturile pentru a oferi clienţilor o experienţă îmbunătăţită, apropiindu-ne şi mai mult de obiectivul nostru de a deveni alegerea preferată pentru serviciile convergente în România", a adăugat el.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 769 / 8791 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Țuca Zbârcea & Asociații câștigă pentru Silcotub un litigiu major privind recalcularea prețului energiei electrice în lumina Ordonanței de urgență nr. 27 ̸ 2022
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...