ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ING Bank România continuă finanţările în cadrul IMM Invest;plafonul alocat până acum e de 1, 1 miliarde de lei

27 Aprilie 2021   |   Agerpres

Anul acesta, ING are alocat până acum un plafon de 1,1 miliarde de lei în cadrul programului. În 2020, ING a primit 7.500 de cereri şi a aprobat împrumuturi de peste un miliard de lei, după ce a obţinut triplarea plafonului de garantare în luna august, pe fondul volumului ridicat de credite aprobate.

 
 
ING Bank România continuă şi anul acesta finanţările în cadrul programului IMM Invest, după ce a acordat împrumuturi de peste un miliard de lei în 2020, a anunţat marţi banca.
 
Anul acesta, ING are alocat până acum un plafon de 1,1 miliarde de lei în cadrul programului. În 2020, ING a primit 7.500 de cereri şi a aprobat împrumuturi de peste un miliard de lei, după ce a obţinut triplarea plafonului de garantare în luna august, pe fondul volumului ridicat de credite aprobate.
 
"IMM Invest este un exemplu de bună practică atunci când vorbim de parteneriatul privat-public şi nevoia de a lucra împreună într-un context economic incert. Credem că prin rezultatele obţinute, şi anume că majoritatea companiilor sprijinite sunt micro sau mici, scopul programului a fost atins. Deoarece am finanţat companiile care au avut cu adevărat nevoie de sprijin, cu putere de negociere comercială redusă şi cu acces limitat la resurse financiare. Salutăm decizia Guvernului de a relua programul şi suntem pregătiţi să oferim sprijin în continuare mediului de afaceri din România. Începând chiar cu cei aproape 500 de antreprenori care deja ne-au trimis cereri de la începutul anului", a subliniat Mihaela Oţel, head of Financing products, Business Banking, ING Bank România.
 
Dintre companiile finanţate anul trecut, aproape jumătate sunt microîntreprinderi (până în nouă salariaţi), urmate de întreprinderi mici (până în 50 de salariaţi) şi întreprinderile mijlocii (până în 250 de salariaţi). 54% din fonduri au fost alocate întreprinderilor mici, urmate de microîntreprinderi (29%) şi întreprinderi mijlocii (17%).
 
În ceea ce priveşte valoarea medie a finanţărilor acordate pe categoria de companie, microîntreprinderile au solicitat, în medie, aproximativ 370.000 de lei, în timp ce întreprinderile mici au solicitat aproximativ 750.000 de lei, iar întreprinderile mijlocii 1.800.000 de lei. Totodată, pe parcursul ultimelor trei luni din 2020, timpul de aprobare la FNGCIMM s-a îmbunătăţit considerabil, ajungând la un timp mediu de sub 10 zile calendaristice.
 
Conform datelor companiilor finanţate de către ING Bank România în cadrul IMM Invest în 2020, judeţele cu cea mai mare absorbţie de fonduri sunt Bucureşti, Argeş şi Sibiu. Acestea împreună echivalează cu aproximativ 30% din valoarea totală a creditelor acordate. În ceea ce priveşte domeniile în care activează antreprenorii finanţaţi, comerţul, industria prelucrătoare şi construcţiile s-au plasat pe primele trei locuri.
 
Paşii necesari pentru obţinerea unui credit prin IMM Invest şi condiţiile de acceptare rămân aceleaşi ca şi anul trecut. În schimb, se modifică perioada de timp pentru verificările necesare şi intră noi categorii de companii şi industrii. Astfel, programul se adresează acum şi întreprinderilor mici, cu capitalizare de piaţă medie: 250-500 angajaţi şi cifră de afaceri mai mică de 100 de milioane de euro sau un bilanţ anual care nu depăşeşte 86 de milioane de euro. Valoarea cumulată a creditelor acordate unei astfel de întreprinderi nu poate depăşi 10 milioane de lei, din care pentru capital de lucru se acordă maximum cinci milioane de lei şi pentru investiţii maximum 10 milioane de lei.
 
De asemenea, au fost adăugate noi industrii pe lista celor eligibile pentru finanţare în program, de exemplu producţia de băuturi alcoolice.
 
Pentru anul 2021, plafonul total al garanţiilor ce pot fi acordate în cadrul programului IMM Invest este în valoare de 15 miliarde lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4714 / 8792
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
INTERVIURI ESENȚIALE | Portofoliul de investigații internaționale a crescut semnificativ în cadrul biroului Clifford Chance din București în ultimii ani, devenind o adevărată carte de vizită pentru practica din Romania. De vorbă cu Daniel Badea (Managing Partner) și Sabina Crângașu Huțanu (Counsel), despre modul în care funcționează o echipă de avocați români de top, implicată în mod constant în cele mai complexe litigii și investigații de anvergură din Europa
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...