ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ING Bank România continuă finanţările în cadrul IMM Invest;plafonul alocat până acum e de 1, 1 miliarde de lei

27 Aprilie 2021   |   Agerpres

Anul acesta, ING are alocat până acum un plafon de 1,1 miliarde de lei în cadrul programului. În 2020, ING a primit 7.500 de cereri şi a aprobat împrumuturi de peste un miliard de lei, după ce a obţinut triplarea plafonului de garantare în luna august, pe fondul volumului ridicat de credite aprobate.

 
 
ING Bank România continuă şi anul acesta finanţările în cadrul programului IMM Invest, după ce a acordat împrumuturi de peste un miliard de lei în 2020, a anunţat marţi banca.
 
Anul acesta, ING are alocat până acum un plafon de 1,1 miliarde de lei în cadrul programului. În 2020, ING a primit 7.500 de cereri şi a aprobat împrumuturi de peste un miliard de lei, după ce a obţinut triplarea plafonului de garantare în luna august, pe fondul volumului ridicat de credite aprobate.
 
"IMM Invest este un exemplu de bună practică atunci când vorbim de parteneriatul privat-public şi nevoia de a lucra împreună într-un context economic incert. Credem că prin rezultatele obţinute, şi anume că majoritatea companiilor sprijinite sunt micro sau mici, scopul programului a fost atins. Deoarece am finanţat companiile care au avut cu adevărat nevoie de sprijin, cu putere de negociere comercială redusă şi cu acces limitat la resurse financiare. Salutăm decizia Guvernului de a relua programul şi suntem pregătiţi să oferim sprijin în continuare mediului de afaceri din România. Începând chiar cu cei aproape 500 de antreprenori care deja ne-au trimis cereri de la începutul anului", a subliniat Mihaela Oţel, head of Financing products, Business Banking, ING Bank România.
 
Dintre companiile finanţate anul trecut, aproape jumătate sunt microîntreprinderi (până în nouă salariaţi), urmate de întreprinderi mici (până în 50 de salariaţi) şi întreprinderile mijlocii (până în 250 de salariaţi). 54% din fonduri au fost alocate întreprinderilor mici, urmate de microîntreprinderi (29%) şi întreprinderi mijlocii (17%).
 
În ceea ce priveşte valoarea medie a finanţărilor acordate pe categoria de companie, microîntreprinderile au solicitat, în medie, aproximativ 370.000 de lei, în timp ce întreprinderile mici au solicitat aproximativ 750.000 de lei, iar întreprinderile mijlocii 1.800.000 de lei. Totodată, pe parcursul ultimelor trei luni din 2020, timpul de aprobare la FNGCIMM s-a îmbunătăţit considerabil, ajungând la un timp mediu de sub 10 zile calendaristice.
 
Conform datelor companiilor finanţate de către ING Bank România în cadrul IMM Invest în 2020, judeţele cu cea mai mare absorbţie de fonduri sunt Bucureşti, Argeş şi Sibiu. Acestea împreună echivalează cu aproximativ 30% din valoarea totală a creditelor acordate. În ceea ce priveşte domeniile în care activează antreprenorii finanţaţi, comerţul, industria prelucrătoare şi construcţiile s-au plasat pe primele trei locuri.
 
Paşii necesari pentru obţinerea unui credit prin IMM Invest şi condiţiile de acceptare rămân aceleaşi ca şi anul trecut. În schimb, se modifică perioada de timp pentru verificările necesare şi intră noi categorii de companii şi industrii. Astfel, programul se adresează acum şi întreprinderilor mici, cu capitalizare de piaţă medie: 250-500 angajaţi şi cifră de afaceri mai mică de 100 de milioane de euro sau un bilanţ anual care nu depăşeşte 86 de milioane de euro. Valoarea cumulată a creditelor acordate unei astfel de întreprinderi nu poate depăşi 10 milioane de lei, din care pentru capital de lucru se acordă maximum cinci milioane de lei şi pentru investiţii maximum 10 milioane de lei.
 
De asemenea, au fost adăugate noi industrii pe lista celor eligibile pentru finanţare în program, de exemplu producţia de băuturi alcoolice.
 
Pentru anul 2021, plafonul total al garanţiilor ce pot fi acordate în cadrul programului IMM Invest este în valoare de 15 miliarde lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4047 / 8125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...