ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NNDKP a asistat un sindicat de bănci în acordarea unui credit în valoare de 101,5 milioane de euro către Grupul RodBun

07 Martie 2024   |   BizLawyer

NNDKP a acordat asistență băncilor pe tot parcursul finanțării, oferind consultanță juridică în legătură cu aspecte complexe privind structurarea, elaborarea și negocierea documentației de finanțare, precum și cu privire la toate aspectele specifice acestui tip de tranzacții.

 
 
Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică unui sindicat de bănci în acordarea unei facilități de credit în valoare totală de 101,5 milioane de euro către Grupul RodBun, prin refinanțarea și majorarea unor facilități existente cu 37,14 milioane euro. RodBun este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol și unul dintre cei mai importanți jucători din industria națională de profil.

Sindicatul de bănci a fost format din Banca Comercială Română S.A., în calitate de Aranjor Principal Inițial, Bookrunner, Agent de Documentație, Agent de Facilitate și Agent de Garanție, CEC Bank S.A., Raiffeisen Bank S.A., ING BANK N.V. Amsterdam – Bucharest Branch, în calitate de Aranjori Principali și Alpha Bank România S.A. împreună cu Garanti Bank S.A. în calitate de finanțatori.


NNDKP a acordat asistență băncilor pe tot parcursul finanțării, oferind consultanță juridică în legătură cu aspecte complexe privind structurarea, elaborarea și negocierea documentației de finanțare, precum și cu privire la toate aspectele specifice acestui tip de tranzacții.

Grupul RodBun va folosi creditul sindicalizat pentru refinanțarea unor expuneri existente, acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost formată din Valentin Voinescu, Partener, Alexandru Ciambur, Asociat Senior și Cătălina Dan, Asociat, din cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări.

„Suntem bucuroși că am avut oportunitatea să contribuim la acordarea unui nou credit sindicalizat către Grupul RodBun. În mod cert, această finanțare reprezintă o nouă confirmare a angajamentului instituțiilor bancare de a sprijini dezvoltarea sectorului agriculturii în România, cu un potențial semnificativ, cât și a companiilor românești viabile din acest sector. Suntem recunoscători sindicatului de bănci pentru încrederea acordată și le mulțumim pentru colaborarea excelentă”, a declarat Valentin Voinescu, Partener.Această tranzacție completează portofoliul de finanțări acordate Grupului RodBun în care NNDKP a acordat consultanță juridică instituțiilor financiare în ultimii ani, alături de finanțările în valoare de:
o    262 milioane de lei din anul 2018;
o    84,5 milioane de lei din anul 2021;
o    278 milioane de lei din anul 2021;
o    aproximativ 68 milioane de lei din anul 2021;
o    aproximativ 15,7 milioane de euro din anul 2023; și
o    aproximativ 5 milioane de euro din anul 2023.

Echipa NNDKP specializată în drept bancar și finanțări acordă asistență în mod constant în proiecte de finanțare complexe, inclusiv finanțări de tip corporate finance, finanțări de proiecte sau finanțări de achiziții, atât locale cât și transfrontaliere, în valoare de miliarde de euro. 


Cu o experiență de peste 30 de ani pe piață, avocații NNDKP oferă asistență integrată și specializată în toate ariile de drept implicate în tranzacții și proiecte de reglementare, contribuind la identificarea de soluții și strategii personalizate pentru fiecare client.


Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen („NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale.
NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv în domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.
Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociații profesionale la nivel internațional – Lex Mundi, World Services Group, International Attorneys Club – şi este membru fondator al SEE Legal și Three Seas Legal Alliance. NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, The Legal 500 şi IFLR1000.
NNDKP este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 75 / 7952
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...