OMRO IFN își continuă finanțarea prin bursă și listează obligațiuni în valoare de 10 milioane de lei
10 Mai 2022
BizLawyerOMRO, care are deja 28 de ani de experiență, este specializată în acordarea de credite pentru finanțarea afacerilor din agricultură și a întreprinderilor mici, mijlocii și microîntreprinderi.
OMRO IFN, una dintre primele instituții de microfinanțare din România, își continuă finanțarea prin Bursa de Valori București și listează astăzi, 10 mai, o nouă emisiune de obligațiuni. Obligațiunile în valoare de 10 milioane de lei sunt disponibile la tranzacționare sub simbolul bursier OMRO26. Prima emisiune de obligațiuni OMRO, în valoare de 2 milioane de euro, a fost listată în 2020.
„Fiecare finanțare realizată prin intermediul mecanismelor bursiere este pentru noi un pas în plus prin care reușim să avem un impact în economia reală. OMRO IFN, prin natura activității sale, sprijină la rândul său afacerile românești din diverse domenii de activitate. Astfel, finanțarea pe care echipa OMRO o atrage, pentru a doua oară, de la investitorii din piața de capital are efect indirect și asupra afacerilor din agricultură, servicii, transporturi sau comerț pe care le creditează. Mai mult, de la începutul acestui an, valoarea finanțărilor atrase prin cele 11 emisiuni de obligațiuni corporative, municipale și titluri de stat, a ajuns deja la 2,9 miliarde de lei”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.
„Fiecare finanțare realizată prin intermediul mecanismelor bursiere este pentru noi un pas în plus prin care reușim să avem un impact în economia reală. OMRO IFN, prin natura activității sale, sprijină la rândul său afacerile românești din diverse domenii de activitate. Astfel, finanțarea pe care echipa OMRO o atrage, pentru a doua oară, de la investitorii din piața de capital are efect indirect și asupra afacerilor din agricultură, servicii, transporturi sau comerț pe care le creditează. Mai mult, de la începutul acestui an, valoarea finanțărilor atrase prin cele 11 emisiuni de obligațiuni corporative, municipale și titluri de stat, a ajuns deja la 2,9 miliarde de lei”, a declarat Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.
„Succesul celei de-a doua emisiuni de obligațiuni corporative, încheiate peste nivelul inițial, ne arată încă o dată încrederea investitorilor în modelul de afaceri și strategia OMRO IFN care prin intermediul plaformei digitale filbo.ro oferă cea mai simplă și rapidă soluție de finanțare pentru antreprenorii români. Finanțarea obținută, alături de sprijinul partenerilor strategici atât internaționali, precum Fondul European de Investiții și Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, cât și locali, contribuie prin intermediul OMRO IFN la dezvoltarea micilor afaceri românești”, a declarat Georgiana Andrei, Director Financiar OMRO IFN.
OMRO a derulat între 8 decembrie 2021 și 27 ianuarie 2022 o ofertă de obligațiuni adresată exclusiv investitorilor calificați, în cadrul căreia au fost subscrise 100.000 de obligațiuni neconvertibile, negarantate, subordonate la un preț de 99,5 lei/obligațiune. Obligațiunile au o valoare nominală de 100 lei, cu scadența la 1 februarie 2027 și o rată a dobânzii de 9,5%. Fondurile atrase prin emisiunea de obligațiuni vor fi utilizate pentru finanțarea activității de creditare, precum și pentru dezvoltarea sistemelor necesare activității de monedă electronica, conform Memorandumului. Oferta și listarea obligațiunilor au fost realizate cu sprijinul Goldring.
„Este o experiență deosebită pentru noi să fim alături de OMRO, urmărindu-le de aproape dezvoltarea și susținându-i în eforturile de a alimenta financiar ritmul înalt de creștere și tracțiunea deja confirmate. Credem că segmentul microîntreprinderilor, mai ales în contextul evoluțiilor recente, are nevoie de produsele OMRO, iar aportul acestora la un nivel tot mai înalt de echitate și incluziune financiară va lăsa o amprentă de durată în mediul economic românesc. Ne bucurăm de evoluția frumoasă a primei emisiuni de obligațiuni sub simbolul OMRO25E, a căror cotație a fost în mod susținut peste valoarea nominală și avem încredere că această nouă rundă de obligațiuni va fi urmată și de alte inițiative ale OMRO de valorificare a oportunităților pieței de capital”, a declarat Virgil Zahan, Director General Goldring.
OMRO, care are deja 28 de ani de experiență, este specializată în acordarea de credite pentru finanțarea afacerilor din agricultură și a întreprinderilor mici, mijlocii și microîntreprinderi. La finalul anului 2021, OMRO avea un portofoliu de credite în valoare de 40,7 milioane lei, cu 66% mai mare față de 2020. Ponderea creditelor acordate în domeniul agriculturii este de 31% din total portofoliu, sectorul de servicii are 17%, transporturi 14%, iar afacerile din comerț 20%. OMRO a înregistrat în 2021 venituri totale de 13,4 milioane lei, în creștere față de 2020, an încheiat cu venituri totale de 6,7 milioane lei. OMRO a lansat în 2020 Filbo, prima platforma de microfinanțare 100% digitală din România. Peste jumătate dintre creditele acordate antreprenorilor în 2021 de către companie au fost contractate prin intermediul platformei, conform OMRO.
Mai multe informații despre emisiunea de obligațiuni OMRO sunt disponibile aici.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 2284 / 8344 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr lansează a patra ediție a concursului de eseuri „law, sweet law‟, cu premii totale de 18.000 lei
Decizie de referință în domeniul energiei regenerabile: Curtea Constituțională admite sesizarea de neconstituționalitate referitoare la supraimpozitarea producătorilor de energie din surse regenerabile
Studenții invitați să se alăture programului de internship oferit de Schoenherr au derulat stagii de practică cu perioadă flexibilă, personalizată atât în funcție de programul lor, cât și de nevoile firmei de avocați | Ana Lupșor, HR manager: „Am avut o vară intensă, cu multe activități desfășurate în comun. Studenții au luat contact nu doar cu activitatea profesională ca avocat într-o firmă internațională de avocatură de afaceri, ci și cu spiritul și cultura echipei Schoenherr”
Bondoc și Asociații SCA a asistat UniCredit SpA în legătură cu achiziția Alpha Bank România SA | Echipa extinsă, formată din peste 20 de avocați, dintre care șase parteneri, a fost coordonată de Lucian Bondoc (Managing Partner) și Simona Petrișor (Partener). White & Case a asigurat asistența cu privire la legea engleză
NNDKP CELF, o nouă soluție de recunoaștere în instanță a dreptului de deducere a TVA aferente cheltuielilor de investiție în cazul abandonului proiectului | Alexandru Aparaschivei (Partener NNDKP CF), Marius Ezer (Partener) și Florentin Nanu (Avocat Senior), în prim plan
Victorie importantă, ce consolidează principiul libertății activității politice | Popescu & Asociații obține achitarea definitivă pentru membrii PNL Timiș, Cosmin Șandru și Nicolae Bitea. Echipa, coordonată de Adrian CHIRVASE (Partner) și Mirel RĂDESCU (Senior Counsel)
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank Group și filiala sa Alpha Bank România S.A. la finalizarea vânzării către Unicredit S.p.A. a 90,1% din acțiunile Alpha Bank România SA | Echipa, coordonată de Daniel Badea (Managing Partner) și Loredana Ralea (Counsel)
Cariere în Drept | De vorbă cu Ramona Andreea Stoica, printre primii absolvenți ai generației care și-a finalizat studiile în 2023, urmărind mai apoi o carieră în magistratură: ”Dreptul este un domeniu frumos, pe care trebuie uneori să ‘îl simți’, însă nu este pentru toți. Cred că media a fost doar o reflectare a efortului depus, iar efortul a fost cel care m-a ajutat și mi-a creat premisele evoluției profesionale ulterioare”
Arbitrajul ICSID cerut de Petrochemical Holding GmbH, legat de rafinări RAFO din Onești, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 836 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
2024 a fost un an aglomerat pentru Departamentul juridic al Farmexim & Help Net | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director despre actele normative cu impact în activitatea companiei, modificările legislative așteptate și proiectele interesante în care a fost implicată echipa de avocați interni
GDPR | Avocații WH Simion & Partners se așteaptă ca practica de protecție a datelor cu caracter personal să devină și mai relevantă, având în vedere că, în următorii ani, reglementările ar putea să evolueze pentru a acoperi noi domenii, cum ar fi inteligența artificială, internetul lucrurilor (IoT) și blockchain-ul. Despre proiectele „flagship” ale echipei, într-o discuție cu Cosmina Simion (Managing Partner) și Petrus Partene (Senior Associate)
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Iulian Gânju, Head of Legal - Iulius Group: „Mi-a plăcut foarte mult această zonă de ‘in-house’ deoarece presupune o centrare pe respectarea legislației și corectitudine în procesele de business, idee care rezonează foarte mult și cu principiile și valorile la care mă raportez în fiecare zi”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...