ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Top Seeds anunță intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București

08 Decembrie 2021   |   BizLawyer

Top Seeds a fost fondată în anul 2010 de antreprenorul român, Daniel Bâja, având ca obiectiv de activitate comercializarea și distribuția de semințe, pesticide, îngrășăminte și motorină pentru fermieri.

 
 
Top Seeds, companie antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluții integrate în domeniul agricol, anunță intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB). Compania își propune ca acțiunile sale, care vor avea, cel mai probabil, simbolul de tranzacționare TOP, să fie listate la BVB în prima parte a anului 2022. Înainte de listare, Top Seeds va efectua un plasament privat pentru acțiuni, intermediat de TradeVille, prin care intenționează să atragă de la investitori, în cadrul unei majorări de capital, o sumă de minimum 11 milioane de lei în vederea extinderii accelerate a activităților companiei la nivel național.

„De-a lungul celor 11 ani de existență, am avut parte de o dezvoltare strategică și accelerată datorită parteneriatelor realizate și abilității de a oferi consultanță pe parcursul întregului an agricol. Prin expertiza tehnică furnizată am reușit să valorificăm recoltele fermierilor la prețuri competitive și să devenim un jucător important pentru afacerile agricole din România. Astăzi, Top Seeds are încheiate parteneriate cu marii furnizori de semințe, pesticide, motorină și îngrășăminte, deține o gamă largă de produse agricole pentru fermieri, inclusiv produse proprii pentru protecția plantelor și este prezentă în toate zonele agricole importante din țară. Cu toate acestea, ne dorim să continuăm să creștem, să dezvoltăm noi servicii și produse de calitate pentru fermieri și să ne extindem rețeaua de parteneriate și portofoliul de clienți. Astfel, vrem să dezvoltăm un parteneriat cu investitorii de la Bursa de Valori București prin listarea companiei, iar cu sprijinul acestora să ducem Top Seeds la următorul nivel”, a declarat Daniel Bâja, fondator și CEO al Top Seeds.


Top Seeds a fost fondată în anul 2010 de antreprenorul român, Daniel Bâja, având ca obiectiv de activitate comercializarea și distribuția de semințe, pesticide, îngrășăminte și motorină pentru fermieri. Unsprezece ani mai târziu, compania furnizează o gamă largă de servicii fermierilor, precum îngrășăminte chimice, semințe, produse pentru protecția plantelor, nutriția plantelor – gamă proprie de produse, o parte dintre aceste produse fiind destinate fermelor BIO, trading de cereale și depozitare, combustibil și transport. În prezent, Top Seeds are peste 130 de angajați, un portofoliu de peste 2.000 de clienți ce au o suprafață totală cultivată de aproximativ 800.000 de hectare și puncte de lucru cu rol multiplu prin care furnizează soluții logistice complete pentru fermieri. În fiecare dintre aceste zone există un depozit care deservește logistic teritoriul respectiv: Timișoara, Alexandria, Slobozia, Bacău, Viziru, județul Brăila și bază depozitare și operare în Bărăganul, județul Brăila.

În ceea ce privește tradingul de cereale, Top Seeds deține două baze destinate exclusiv cerealelor în județul Brăila, respectiv Bărăganul și Viziru, care deservesc în timp real nevoile fermierilor, fiind unul din liderii din zona de Sud-Est a țării. Totodată, ca urmare a activității de trading de cereale, compania a identificat o nevoie legată de transport și a decis să investească în crearea unei flote auto care să susțină momentele cheie din sezoanele de transport. Astăzi, compania dispune de o flotă auto și logistică necesară ce poate gestiona o capacitate de 1.000 de tone pe zi și are în vedere să ajungă să-și tripleze capacitatea, respectiv să gestioneze 3.000 de tone pe zi.

Capitalul atras în cadrul plasamentului privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale companiei la nivel național. În ceea ce privește activitatea de vânzare de semințe, compania are în plan investiția într-o linie de producție și procesare de semințe certificate sub brand propriu pe baza expertizei acumulate, precum și achiziționarea unei ferme care va asigura fluxul producției de semințe proprii cât și testarea produselor din portofoliul propriu.

Pentru linia de business privind tradingul de cereale, compania va investi în dezvoltarea capacității de depozitare a cerealelor prin achiziționarea  de  silozuri de depozitare, amplasate strategic în Vestul României cât și în zona Moldovei. Top Seeds va efectua o altă investiție pe un teren deținut de companie, ce are acces direct la calea ferată și care va permite vânzarea de cereale către piețele externe. Compania își propune ca până în 2025 capacitatea de depozitare să ajungă la aproximativ 300.000 de tone, o creștere de cinci ori a capacității actuale și astfel, va deveni unul dintre cei mai importanți jucători din piață.

În anul 2020, Top Seeds a înregistrat o cifră de afaceri de 177,7 milioane de lei și un profit net de 7,3 milioane de lei. Pentru anul 2021, compania estimează venituri din vânzări de peste 230 milioane de lei, în creștere cu peste 25% și un profit net de aproximativ 8 milioane de lei, în urcare cu peste 10%, față de anul 2020.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2644 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...