ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

One United Properties încheie un parteneriat cu Veolia România Soluții Integrate pentru implementarea de soluții de eficientizare energetică sustenabile

17 Februarie 2022   |   BizLawyer

Sistemele de tip geoexchange sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător și cele mai rentabile sisteme de utilizare a spațiului disponibile.

 
 
Dezvoltatorul imobiliar One United Properties S.A. anunță încheierea unui parteneriat cu Veolia România Soluții Integrate (VRSI), companie membră a Veolia Romania și furnizor de servicii de exploatare, întreținere și management a sistemelor de apă, canalizare și energie termică, pentru implementarea de soluții energetice inovatoare care vor îmbunătăți și mai mult parametrii de sustenabilitate aferenți dezvoltărilor rezidențiale ale ONE. Parteneriatul prevede ca VRSI să investească capital în implementarea soluțiilor de eficientizare energetică în cadrul dezvoltărilor One United Properties.

„La sfârșitul anului 2021, am anunțat public, prin aderarea noastră la Pactul Global al ONU, lansarea unei noi strategii de sustenabilitate care va încorpora o gamă largă de criterii de mediu, sociale și de guvernanță care să răspundă nevoilor tuturor stakeholderilor. În calitate de dezvoltator de top în România, cu fiecare dezvoltare nouă, acordăm o atenție sporită reducerii emisiilor de carbon pentru a minimiza efectele schimbărilor climatice, precum și eficientizării activităților operaționale pentru a ne asigura că dezvoltările noastre își vor menține calitățile pentru o perioadă îndelungată de timp. Suntem încântați că am găsit în Veolia România Soluții Integrate un partener de încredere care împărtășește viziunea noastră de a construi comunități verzi și sustenabile. Sunt încrezător că împreună cu VRSI vom continua să oferim repere de regenerare urbană, sustenabilitate și impact pozitiv asupra mediului”, a declarat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.


Într-o primă etapă, VRSI va investi în dezvoltarea și operarea unui sistem de încălzire și răcire geoexchange în cadrul – One Lake District și One Peninsula. La One Lake District, o dezvoltare rezidențială situată în sectorul 2 al Bucureștiului care va găzdui peste 2.000 de apartamente, VRSI va investi în construirea unui sistem geoexchange care să asigure energie regenerabilă tuturor locatarilor. Prin implementarea soluției geoxechange, comparativ cu cea tradițională, se vor evita emisii de cca. 2.000 de tone de CO2/an, ceea ce reprezintă echivalentul emisiilor a 2.000 de mașini, având în vedere că un autoturism nou emite cca. 100 g CO2/km și rulează 10.000 km/an. În urma investiției, VRSI va opera sistemul pentru o perioadă de 30 de ani. Dezvoltarea urmează să fie livrată la sfârșitul anului 2024.

La One Peninsula, primul club rezidențial din București cu sistem cu pompă de căldură geoexchange și cel mai exclusivist complex din Capitală, VRSI va opera sistemul construit de One United Properties. Sistemul geoexchange este format dintr-o pompă de căldură și 270 de sonde geotermale cu o adâncime de 120 de metri liniari fiecare, care vor asigura atât agentul termic, cât și apa de răcire pentru răcirea vilelor și apartamentelor situate în cadrul acestui complex.

„Asistăm, în prezent, la o creștere rapidă a nivelului de conștientizare colectivă a problemelor de mediu, care, mai mult ca oricând, ne obligă să luăm atitudine. Ca urmare, Veolia, în calitate de lider mondial în gestionarea resurselor naturale, s-a angajat să devină ambasador al transformării ecologice. Parteneriatul încheiat astăzi între Veolia România, prin compania Veolia România Soluții Integrate, și One United Properties reprezintă o nouă confirmare a capacității și expertizei solide pe care le avem în planificarea, proiectarea și gestionarea sistemelor urbane de apă, termie și canalizare într-o manieră sustenabilă, durabilă. Prin implementarea soluțiilor tehnologice inovatoare de încălzire și răcire geoexchange în cadrul celor două proiecte rezidențiale, dorim să migrăm de la conceptul de a fi simpli utilizatori de resurse la a fi administratori de resurse prin îmbunătățirea și echilibrarea fluxurilor și modelelor de consum”,  a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Sistemele de tip geoexchange sunt printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, mai curate din perspectiva mediului înconjurător și cele mai rentabile sisteme de utilizare a spațiului disponibile. Soluțiile de tip geoexchange nu emit dioxid de carbon, monoxid de carbon sau alte gaze cu efect de seră care contribuie la poluarea aerului. Deoarece sistemele geoexchange nu ard cantități semnificative de combustibil, precum gazul, petrolul, propanul sau cărbunele, ele funcționează la un cost mai mic și sunt mult mai curate. Prin urmare, costurile pentru încălzirea și răcirea prin intermediul soluțiilor de tip geoexchange sunt mai mici decât cele rezultate din utilizarea soluțiilor tradiționale, fiind posibilă totodată și predictibilitatea autonomiei de consum pe termen lung.

Parteneriatul dintre One United Properties și Veolia face parte dintr-o strategie de sustenabilitate mai amplă pe care dezvoltatorul imobiliar a început să o implementeze la sfârșitul anului 2021, ca urmare a deciziei de a adera la Pactul Global al ONU, cea mai mare inițiativă de sustenabilitate din lume. În urma aderării la Pactul Global al ONU, compania s-a angajat să raporteze anual progresul în domeniul sustenabilității.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2425 / 8121
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...