ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Programul Orizont Europa, de 95 ,5 miliarde de euro, stabileşte priorităţile în materie de cercetare şi inovare pentru un viitor durabil

15 Martie 2021   |   Agerpres

"Orientările planului strategic vor garanta că priorităţile noastre comune de politică a UE beneficiază de noi cunoştinţe, idei şi inovaţii. Această nouă abordare reprezintă o altă modalitate de a ne asigura că cercetarea şi inovarea finanţate de UE vor aborda provocările cu care se confruntă europenii", a declarat, la rândul său, Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

 
 
Comisia Europeană a adoptat luni primul plan strategic pentru Orizont Europa, noul program de cercetare şi inovare al UE, în valoare de 95,5 miliarde de euro în preţuri curente, în perioada 2021-2024, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
 
Planul strategic reprezintă o noutate în cadrul programului Orizont Europa şi stabileşte orientările strategice pentru direcţionarea investiţiilor în primii patru ani ai programului. Acesta asigură faptul că acţiunile UE în materie de cercetare şi inovare contribuie la priorităţile UE, printre care se numără o Europă verde şi neutră din punct de vedere climatic, o Europă pregătită pentru era digitală şi o economie în serviciul cetăţenilor.
 
"Acest plan oferă un cadru pentru cercetarea şi inovarea de înaltă calitate, bazate pe excelenţă, care urmează să fie realizate prin programul de lucru Orizont Europa. Prin această orientare strategică, ne asigurăm că investiţiile în cercetare şi inovare pot contribui la un proces de redresare bazat pe dubla tranziţie verde şi digitală, pe rezilienţă şi pe autonomia strategică deschisă", a afirmat Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv pentru O Europă pregătită pentru era digitală.
 
Planul strategic stabileşte patru orientări strategice pentru investiţiile în cercetare şi inovare în cadrul programului Orizont Europa pentru următorii patru ani: promovarea unei autonomii strategice deschise prin orientarea dezvoltării tehnologiilor, sectoarelor şi lanţurilor valorice digitale, generice şi emergente esenţiale; refacerea ecosistemelor şi a biodiversităţii Europei şi gestionarea durabilă a resurselor naturale; transformarea Europei în prima economie digitală circulară, neutră din punct de vedere climatic şi sustenabilă şi crearea unei societăţi europene mai reziliente, mai favorabile incluziunii şi mai democratice.
 
"Orientările planului strategic vor garanta că priorităţile noastre comune de politică a UE beneficiază de noi cunoştinţe, idei şi inovaţii. Această nouă abordare reprezintă o altă modalitate de a ne asigura că cercetarea şi inovarea finanţate de UE vor aborda provocările cu care se confruntă europenii", a declarat, la rândul său, Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.
 
Planul strategic identifică, de asemenea, parteneriatele europene cofinanţate şi programate în comun, precum şi misiunile UE care urmează să fie sprijinite prin intermediul programului Orizont Europa. Parteneriatele vor acoperi domenii critice precum energia, transporturile, biodiversitatea, sănătatea, alimentaţia şi circularitatea şi vor completa cele zece parteneriate europene instituţionalizate propuse de Comisie în februarie. Misiunile UE vor aborda provocările globale care ne afectează viaţa de zi cu zi prin stabilirea unor obiective ambiţioase şi inspiraţionale, dar realizabile, cum ar fi lupta împotriva cancerului, adaptarea la schimbările climatice, protejarea oceanelor, ecologizarea oraşelor şi asigurarea sănătăţii solului şi a alimentelor. Utilizând un portofoliu amplu de instrumente în diverse discipline şi domenii de politică, misiunile UE vor aborda aspecte complexe prin proiecte de cercetare, măsuri de politică sau chiar iniţiative legislative.
 
Orientările planului abordează, de asemenea, o serie de aspecte orizontale, cum ar fi problemele legate de gen. Integrarea dimensiunii de gen va constitui o cerinţă implicită în conţinutul cercetării şi inovării în întregul program, cu excepţia cazului în care se specifică faptul că sexul sau genul ar putea să nu fie relevant pentru subiectul în cauză. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4723 / 8499
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...