ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Programul Orizont Europa, de 95 ,5 miliarde de euro, stabileşte priorităţile în materie de cercetare şi inovare pentru un viitor durabil

15 Martie 2021   |   Agerpres

"Orientările planului strategic vor garanta că priorităţile noastre comune de politică a UE beneficiază de noi cunoştinţe, idei şi inovaţii. Această nouă abordare reprezintă o altă modalitate de a ne asigura că cercetarea şi inovarea finanţate de UE vor aborda provocările cu care se confruntă europenii", a declarat, la rândul său, Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

 
 
Comisia Europeană a adoptat luni primul plan strategic pentru Orizont Europa, noul program de cercetare şi inovare al UE, în valoare de 95,5 miliarde de euro în preţuri curente, în perioada 2021-2024, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
 
Planul strategic reprezintă o noutate în cadrul programului Orizont Europa şi stabileşte orientările strategice pentru direcţionarea investiţiilor în primii patru ani ai programului. Acesta asigură faptul că acţiunile UE în materie de cercetare şi inovare contribuie la priorităţile UE, printre care se numără o Europă verde şi neutră din punct de vedere climatic, o Europă pregătită pentru era digitală şi o economie în serviciul cetăţenilor.
 
"Acest plan oferă un cadru pentru cercetarea şi inovarea de înaltă calitate, bazate pe excelenţă, care urmează să fie realizate prin programul de lucru Orizont Europa. Prin această orientare strategică, ne asigurăm că investiţiile în cercetare şi inovare pot contribui la un proces de redresare bazat pe dubla tranziţie verde şi digitală, pe rezilienţă şi pe autonomia strategică deschisă", a afirmat Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv pentru O Europă pregătită pentru era digitală.
 
Planul strategic stabileşte patru orientări strategice pentru investiţiile în cercetare şi inovare în cadrul programului Orizont Europa pentru următorii patru ani: promovarea unei autonomii strategice deschise prin orientarea dezvoltării tehnologiilor, sectoarelor şi lanţurilor valorice digitale, generice şi emergente esenţiale; refacerea ecosistemelor şi a biodiversităţii Europei şi gestionarea durabilă a resurselor naturale; transformarea Europei în prima economie digitală circulară, neutră din punct de vedere climatic şi sustenabilă şi crearea unei societăţi europene mai reziliente, mai favorabile incluziunii şi mai democratice.
 
"Orientările planului strategic vor garanta că priorităţile noastre comune de politică a UE beneficiază de noi cunoştinţe, idei şi inovaţii. Această nouă abordare reprezintă o altă modalitate de a ne asigura că cercetarea şi inovarea finanţate de UE vor aborda provocările cu care se confruntă europenii", a declarat, la rândul său, Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.
 
Planul strategic identifică, de asemenea, parteneriatele europene cofinanţate şi programate în comun, precum şi misiunile UE care urmează să fie sprijinite prin intermediul programului Orizont Europa. Parteneriatele vor acoperi domenii critice precum energia, transporturile, biodiversitatea, sănătatea, alimentaţia şi circularitatea şi vor completa cele zece parteneriate europene instituţionalizate propuse de Comisie în februarie. Misiunile UE vor aborda provocările globale care ne afectează viaţa de zi cu zi prin stabilirea unor obiective ambiţioase şi inspiraţionale, dar realizabile, cum ar fi lupta împotriva cancerului, adaptarea la schimbările climatice, protejarea oceanelor, ecologizarea oraşelor şi asigurarea sănătăţii solului şi a alimentelor. Utilizând un portofoliu amplu de instrumente în diverse discipline şi domenii de politică, misiunile UE vor aborda aspecte complexe prin proiecte de cercetare, măsuri de politică sau chiar iniţiative legislative.
 
Orientările planului abordează, de asemenea, o serie de aspecte orizontale, cum ar fi problemele legate de gen. Integrarea dimensiunii de gen va constitui o cerinţă implicită în conţinutul cercetării şi inovării în întregul program, cu excepţia cazului în care se specifică faptul că sexul sau genul ar putea să nu fie relevant pentru subiectul în cauză. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4866 / 8642
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...