
Raiffeisen Bank a plasat o nouă emisiune de obligaţiuni sustenabile, denominate în lei
12 Octombrie 2022
AgerpresEmisiunea de obligaţiuni a fost adresată investitorilor instituţionali şi a atras 325 milioane lei cu o maturitate de 5 ani, fiind suprasubscrisă de 1,6 ori, la un cupon fix de 9,404%, respectiv 0,9 puncte procentuale, peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinţă, cu aceeaşi maturitate.
Raiffeisen Bank a plasat cu succes marţi o nouă emisiune de obligaţiuni corporative în lei, fiind a doua emisiune de obligaţiuni senior preferenţiale din cele cinci emisiuni de obligaţiuni eligibile ale băncii.
Conform unui comunicat al băncii, emisiunea de obligaţiuni a fost adresată investitorilor instituţionali şi a atras 325 milioane lei cu o maturitate de 5 ani, fiind suprasubscrisă de 1,6 ori, la un cupon fix de 9,404%, respectiv 0,9 puncte procentuale, peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinţă, cu aceeaşi maturitate.
De asemenea, obligaţiunile urmează să fie incluse în baza de fonduri proprii şi datorii eligibile ale băncii, după aprobarea Băncii Naţionale a României şi vor fi listate atât la Bursa din Luxemburg (LuxSE) cât şi la cea de la Bucureşti (BVB).
Conform unui comunicat al băncii, emisiunea de obligaţiuni a fost adresată investitorilor instituţionali şi a atras 325 milioane lei cu o maturitate de 5 ani, fiind suprasubscrisă de 1,6 ori, la un cupon fix de 9,404%, respectiv 0,9 puncte procentuale, peste randamentul titlurilor de stat în lei de referinţă, cu aceeaşi maturitate.
De asemenea, obligaţiunile urmează să fie incluse în baza de fonduri proprii şi datorii eligibile ale băncii, după aprobarea Băncii Naţionale a României şi vor fi listate atât la Bursa din Luxemburg (LuxSE) cât şi la cea de la Bucureşti (BVB).
Fondurile atrase vor fi utilizate pentru finanţare proiectelor sustenabile, conform criteriilor de eligibilitate descrise în Cadrul pentru Obligaţiuni Sustenabile, disponibil pe site-ul băncii.
Minim 50% din fonduri vor fi direcţionate pentru finanţarea de proiecte sociale - finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii din regiuni subdezvoltate la nivel naţional, locuinţe accesibile, acces la servicii esenţiale de sănătate, educaţie şi infrastructură. Diferenţa va fi alocată în vederea finanţării proiectelor care susţin tranziţia verde - clădiri verzi, proiecte de energie regenerabilă, de eficienţă energetică, transport şi agricultură ecologice, proiecte de prevenire şi control al poluării, economie circulară, administrarea durabilă a resurselor de apă.
Prin emisiunile de obligaţiuni eligibile plasate în ultimii doi ani, în sumă totală de aproximativ 2,96 miliarde lei, banca îşi consolidează baza de fonduri proprii şi datorii eligibile în linie cu cerinţele regulatorii, creând astfel premisele pentru o dezvoltare sustenabilă a activităţii de creditare. Directiva europeană privind redresarea şi rezoluţia bancară (BRRD I şi II), transpusă în legislaţia locală prin legea 312/2015 cu actualizările şi modificările ulterioare, prevede crearea la nivelul tuturor instituţiilor de credit din Uniunea Europeană a unei rezerve financiare suplimentară fondurilor proprii, în principal sub forma unor instrumente de datorii eligibile subordonate depozitelor bancare, cu scopul de a contribui la creşterea stabilităţii financiare a sistemului bancar şi o protecţie sporită a deponenţilor.
Raiffeisen Bank activează de 25 de ani pe piaţa bancară din România, fiind una dintre cele mai mari bănci universale din ţară. Banca deserveşte peste 2,28 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice, are 4.700 de angajaţi, 300 de agenţii in toată ţara, 1.131 ATM-uri sau MFM-uri şi o reţea de peste 27.900 POS-uri.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 2018 / 8647 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...