ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP

19 Aprilie 2024   |   BizLawyer

De asemenea, echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost implicată în pregătirea documentației inițiale și structurarea tranzacției, precum și în negocierea documentației contractuale cu echipa WDP, atât în etapa semnării, cât și în etapa finalizării tranzacției.

 
 
O echipă multidisciplinară formată din avocați din cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal și din consultanți financiari și fiscali din cadrul Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly, Gheorghe Iaciu și fondul de investiții imobiliare ARA Europe, în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar belgian WDP, al doilea cel mai mare proprietar de spații industriale-logistice din România, având un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătrați. Tranzacția a fost semnată în noiembrie 2023 și finalizată recent, în urma obținerii aprobărilor din partea Consiliului Concurenței.

Platforma Expo Market Doraly reprezintă unul dintre primele parcuri comerciale en-gros, cash & carry și logistic urban din România, cu o suprafață de aproximativ 110.000 mp și un total de 37 de pavilioane, având un portofoliu de peste 400 de chiriași din diverse sectoare comerciale. Proiectul a fost inițiat de Gheorghe Iaciu și, ulterior, extins prin participarea unui fond de investiții imobiliare reprezentat de ARA Europe.


Prin această achiziție, WDP, care este activ în România în domeniile industrial şi logistic, intră și pe segmentul wholesale. După preluare, Gheorghe Iaciu și actuala echipă de management a Expo Market Doraly vor continua să gestioneze proiectul, împreună cu noul proprietar, care se va ocupa de administrarea activelor.

Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost implicată în acest proiect dintr-un stadiu incipient și a oferit asistență juridică prin realizarea unui proces integrat de due diligence cu scopul vânzării platformei Expo Market Doraly și prin organizarea documentelor necesare în vederea efectuării unei analize similare de către un potențial cumpărător.

De asemenea, echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal a fost implicată în pregătirea documentației inițiale și structurarea tranzacției, precum și în negocierea documentației contractuale cu echipa WDP, atât în etapa semnării, cât și în etapa finalizării tranzacției.

Aceasta a fost alcătuită din Irina Dimitriu, Partener și liderul practicii de drept imobiliar, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, și Maria Nițulescu, Managing Associate. Din cadrul Deloitte România, la succesul proiectului au contribuit experții în consultanță financiară Dragoș Cruceru, Director, Georgiana Teodorescu, Manager, și Ruxandra Vasile, Senior Associate, precum și specialiștii în fiscalitate Alexandra Smedoiu, Partener, și Ana Petrescu-Mujdei, Senior Manager.

„Proiectul Expo Market Doraly, care a făcut obiectul acestei tranzacții, este unul dintre cele mai cunoscute parcuri comerciale de profil de pe piață. Diversitatea componentelor care alcătuiesc acest proiect - numărul ridicat de pavilioane și terenuri, portofoliul chiriașilor, echipa de management - a generat un grad ridicat de complexitate juridică în structurarea tranzacției în conformitate cu cerințele clientului, structură care a trecut prin mai multe modificări pe parcursul anilor, inclusiv survenite în contextul pandemiei din anul 2020 și, ulterior, în urma schimbărilor contextului geopolitic din România. Echipele multidisciplinare Deloitte au fost implicate timp de mai mult de patru ani în acordarea de consultanță pentru platforma Expo Market Doraly și acum, la final de capitol, le mulțumesc, în numele colegilor, clienților noștri pentru încrederea acordată în navigarea provocărilor și complexităților unui proiect atât de cunoscut în România”, a declarat Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal și liderul practicii de drept imobiliar.

Citește și
→   WDP achiziționează Expo Market Doraly de la ARA Europe & Gheorghe Iaciu. Țuca Zbârcea & Asociații și Reff & Asociații în tranzacție

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 47 / 7992
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...