ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Țuca Zbârcea & Asociații, de partea antreprenorilor Rodbun în finanțarea sindicalizată în valoare de 101,5 milioane de euro

07 Martie 2024   |   BizLawyer

La această tranzacție, Banca Comercială Română S.A. are calitatea de Coordonator, Inițial Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentație, Agent de Facilitare și Agent de Garanții, alături de CEC Bank, ING NV Amsterdam – Bucharest Branch, Raiffeisen Bank în calitate de Aranjori Principali Mandatați și Garanti BBVA și Alpha Bank în calitate de creditori.

 
 
Grupul Rodbun, companie antreprenorială românească ce activează cu succes în domeniul agribusiness, a contractat un credit sindicalizat în valoare de 101,5 milioane de euro pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru și pentru susținerea planurilor de dezvoltare. Este una dintre cele mai mari finanțări acordate unei companii românești din acest sector.

Țuca Zbârcea & Asociații a oferit servicii de asistență juridică fondatorilor Grupului Rodbun în legătură cu o facilitate de credit sindicalizat în valoare totală de 101,5 milioane de euro, prin refinanțarea și majorarea facilităților existente cu 37,14 milioane euro. Echipa firmei a fost coordonată de Mihai Dudoiu (Partener) și Sergiu Negreanu (Managing Associate), cu suportul Sorinei Ștefoni (Avocat Senior).


De asemenea, PCF Investment Banking a acționat pentru Grupul Rodbun în structurarea, negocierea și implementarea tranzacției.

„Faptul că o companie antreprenorială românească accesează o facilitate de credit de peste 100 milioane de euro într-un timp record reflectă potențialul uriaș al sectorului agribusiness din țara noastră și, în același timp, reconfirmă capacitatea antreprenorilor români de a colabora eficient cu instituțiile financiar-bancare pentru dezvoltarea și extinderea afacerilor lor.”, a declarat Sergiu Negreanu, Managing Associate.

La această tranzacție, Banca Comercială Română S.A. are calitatea de Coordonator, Inițial Aranjor Principal Mandatat, Bookrunner, Agent de Documentație, Agent de Facilitare și Agent de Garanții, alături de CEC Bank, ING NV Amsterdam – Bucharest Branch, Raiffeisen Bank în calitate de Aranjori Principali Mandatați și Garanti BBVA și Alpha Bank în calitate de creditori.

Grupul Rodbun gestionează aproximativ 8.000 de hectare de producere sămânța în ferme situate în regiunile cu potențial agricol din România, operează trei fabrici de procesare și condiționare sămânță și deține un lant de 50 de magazine agricole care deservesc micul fermier. Grupul deține una dintre cele mai puternice infrastructuri logistice din piața agro, cu centre logistice regionale, depozite zonale și capacități de depozitare cereale.

Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre cele mai mari societăți de avocatură independente din România, activând cu succes în toate domeniile dreptului afacerilor. De asemenea, este cea mai bine cotată firmă de avocatură în directorul juridic Legal 500 EMEA, având prima poziție în majoritatea ariilor de practică analizate. În general, Țuca Zbârcea & Asociații este clasată în eșalonul superior al caselor de avocatură românești, fiind apreciată deopotrivă de clienți și confrați pentru capacitatea de a oferi soluții inovatoare, cât și practice în domeniul juridic.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 72 / 7952
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...