ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Vienna Insurance Group raportează o creștere solidă în S1 2019

27 August 2019   |   BizLawyer

• Primele au crescut cu aprox. 6%, la 5,4 miliarde de euro • Creștere de 10,5% a profitului înainte de impozitare, la 257 mil. euro • Rata combinată s-a situat la 96,4%, aproape de nivelul anului trecut

 
 
Vienna Insurance Group (VIG) continuă perioada de creștere. “Datorită avansului semnificativ înregistrat de doi indicatori cheie, primele și profitul, înainte și după impozitare, putem raporta rezultate categoric pozitive în prima jumătate a anului. În pofida creșterii cheltuielilor cu daunele, ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile, rata combinată a rămas stabilă. Eficientizarea modelului de business în ceea ce privește daunele și costurile rămâne prioritară și suntem în grafic pentru a ne atinge ținta de 95% asumată pentru 2020. De asemenea, suntem foarte încrezători că ne vom atinge obiectivele pentru 2019. Grupul și-a stabilit ca obiective un volum de prime subscrise de 9,9 miliarde de euro și un profit înainte de impozitare între 500 și 520 milioane de euro. Contextul economic favorabil din regiunea Europei Centrale și de Est ne susține optimismul. În iulie 2019, Institutul pentru Studii Economice Internaționale din Viena a anunțat că încetinirea creșterii economice în Europa Centrală, de Est și Sud-Est a fost considerabil mai puțin pronunțată decât se anticipa. Prognozele pentru majoritatea țărilor au fost revizuite în sens pozitiv”, a comentat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group, referitor la rezultatele extrem de satisfăcătoare din primul semestru al lui 2019.


Creștere semnificativă a primelor
VIG a raportat o creștere anuală semnificativă a veniturilor din prime, de aproximativ 300 de milioane de euro sau 5,8%, până la 5.447 milioane de euro. Toate segmentele au înregistrat creșteri, inclusiv businessul de asigurări de viață cu primă unică, în scădere de câțiva ani. Motoarele de creștere au fost segmentul asigurărilor generale, polițele auto extinse și asigurările de sănătate. Bulgaria, Polonia și Țările Baltice în mod special au înregistrat îmbunătățiri încurajatoare în ceea ce privește creșterea primelor. Volumul primelor la nivelul piețelor ECE, ajustat pentru a reflecta consolidarea pentru prima dată a companiilor din Polonia, Țările Baltice și Bosnia și Herțegovina, a crescut în mod organic cu o rată robustă de 4,1%.

Salt de 10,5% a profitului înainte de impozitare
Rezultatul financiar (incluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalenţă) aferent primului semestru din 2019 a fost de 423,2 milioane de euro, în scădere cu 17% față de aceeași perioadă a anului trecut, în principal din cauza unor efecte nerecurente în S1 2018 rezultate din câștiguri mai mari. Profitul consolidat înainte de impozitare a însumat 257,1 milioane de euro – o creștere anuală substanțială de 10,5%. Rezultatul înainte de impozitare din prima jumătate a anului 2018 a fost afectat de o reducere a fondului comercial aferent pieței din România. Piețele din Austria, Bulgaria, Țările Baltice și segmentul Alte piețe din ECE au înregistrat câștiguri deosebit de solide. Strategia VIG de a înregistra o creștere profitabilă se refectă și în rezultatul după impozitare și plata intereselor minoritare, care s-a îmbunătățit cu 10,5%, la 151 milioane de euro în primul semestru din 2019.

Rata combinată
Rata combinată la nivelul Grupului s-a situat la 96,4%, aproape de nivelul de 96,3% din aceeași perioadă a anului trecut, în pofida impactului negativ al cheltuielilor mai mari cu daunele ca urmare a pagubelor produse de căderile masive de zăpadă și de furtuna Eberhard. O dinamică puternic pozitivă a ratei combinate a fost înregistrată în Țările Baltice (redusă cu 3,8 puncte procentuale), Bulgaria (redusă cu 3,5 puncte procentuale) și segmentul Alte piețe, inclusiv Germania (redusă cu 6,8 puncte procentuale).

Capitalizare solidă confirmată și de Standard & Poor’s
Grupul VIG continuă să raporteze o rată de solvabilitate excepțională de 238%, conform datelor de la 30 iunie 2019 (final de 2018: 239%). Agenția de rating Standard & Poor’s (S&P) a recunoscut, de asemenea, capitalizarea solidă de nivel AAA a VIG, care se datorează în parte ratei de solvabilitate foarte bune a Grupului. La finalul lui iulie 2019, S&P a confirmat ratingul A+ cu perspectivă stabilă acordat Vienna Insurance Group. În raportul de evaluare, S&P a evidențiat în mod special performanța operațională solidă a VIG comparativ cu restul pieței.

Extinderea cu succes a businessului de bancassurance
Consolidarea distribuției prin canalul bancar este unul dintre obiectivele strategice din programul de lucru al VIG ‘‘Agenda 2020’’. Obiectivul principal este creșterea businessului de asigurări generale prin colaborarea cu Erste Group. O condiție în acest sens a fost fuzionarea companiilor compozite cu asigurătorii de viață ai Grupului specializați în bancassurance, un proces care a început anul trecut. Ultima dintre aceste fuziuni a fost finalizată în Cehia la începutul lui ianuarie 2019, conform calendarului. Procesul de integrare se derulează în mod corespunzător în toate țările, fapt reflectat și de performanța obținută în primele șase luni din 2019. Volumul total al primelor generate prin canalul bancassurance a crescut cu 8%, la 675 milioane de euro (asigurări de viață: creștere de aproximativ 7%; asigurări generale: creștere de aproximativ 12%). Businessul nou a crescut cu o rată anuală impresionantă de 13% în prima jumătate a lui 2019. Companiile Grupului VIG colaborează cu Erste Group în 11 țări: Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovacia și Slovenia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7657 / 8644
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...