
Avoteca lansează o platformă online cu servicii juridice
20 Mai 2020
BizLawyerÎnrolarea în platforma Avoteca.com se face gratuit, însă pentru a beneficia de toate avantajele expunerii în platformă avocații pot alege un abonament premium, care are la bază costuri fixe de administrare, accesibile și transparente de la bun început.
Start-up-ul juridic Avoteca lansează astăzi platforma digitală avoteca.com, care reunește avocații colaboratori, titulari și cei din societățile civile de avocați mici și mijlocii, într-o comunitate online de servicii cu profil juridic. Avocații își prezintă profilul, specializarea și experiența într-o platformă profesională ușor de gestionat, au acces la o rețea de peste 3500 de potențiali clienți și parteneri, beneficiază de vizibilitate online și apartenența la o comunitate în creștere, cu peste 190 de avocați din 40 de orașe ale României, se arată într-un comunicat remis spre difuzare.
Având în vedere noul context socio-economic și consumul în creștere pentru serviciile online, tot mai mulți avocați își mută o parte dintre activități în mediul digital. Accesarea unei noi piețe aduce cu sine provocări, iar avocații au nevoie de soluții care să le acopere nevoile principale de vizibilitate, pentru a se putea concentra pe activitatea de bază a profesiei lor.
Având în vedere noul context socio-economic și consumul în creștere pentru serviciile online, tot mai mulți avocați își mută o parte dintre activități în mediul digital. Accesarea unei noi piețe aduce cu sine provocări, iar avocații au nevoie de soluții care să le acopere nevoile principale de vizibilitate, pentru a se putea concentra pe activitatea de bază a profesiei lor.
Avoteca își propune să vină în întâmpinarea acestora, oferindu-le o alternativă la contractarea serviciilor juridice. Platforma permite crearea unui profil profesional, în care avocatul își poate selecta ariile de specialitate, orașul în care activează, precum și datele de contact, putând să-și individualizeze pagina cu elementele de branding ale cabinetului. Potențialii clienți sau colaboratori vor putea să ajungă cu ușurință la avocatul dorit, după o simplă căutare în baza criteriilor de selectare sau în funcție de problema juridică. Comunicarea cu avocatul se va face direct prin platformă sau prin datele de contact puse la dispoziție pe profilul acestuia.
Cu un design intuitiv și adaptat oricărui tip de dispozitiv, avocatul se poate înregistra cu ușurință și își poate coordona prezența sa online fără a avea nevoie de cunoștințe tehnice avansate. În același timp, prin simpla completare a unor câmpuri, fiecare avocat își poate prezenta activitatea, în mod personalizat și axat pe ariile de expertiză care îl pasionează.
„Am vrut să dăm o șansă reală tuturor avocaților de a avea o prezență profesională online, chiar și celor tineri care se află la început de drum și cărora le este cel mai dificil să-și construiască un renume pe piață și să atragă noi clienți. Astfel, sarcinile administrative vor fi preluate de noi, în timp ce avocații pot aloca timpul economisit către chestiunile juridice. Cu alte cuvinte, le oferim avocaților oportunitatea de a economisi timp pentru a oferi, la rândul lor, servicii juridice performante”, subliniază Ana-Maria Drăgănuță Briard, avocat și fondator al Avoteca. „Credem că doar printr-un efort comun și cu o comunitate de profesioniști foarte bine pregătiți putem avea un impact asupra profesiei de avocat, arătând astfel și latura empatică și mai aproape de oameni a avocatului, deseori mai puțin cunoscută în societate”, completează Ana-Maria Drăgănuță Briard.
Designul și funcționalitățile sunt gândite din perspectiva unui avocat, plecând de la opiniile utilizatorilor Avoteca. Acestea sunt preluate și testate timp de un an, aducând o valoare reală activității profesionale a avocatului. Prin apartenența la o comunitate de profesioniști, avocații sunt stimulați să împărtășească din cunoștințele și experiența lor cu cei mai tineri, să lege colaborări pe cazuri complexe care presupun specializări în arii diferite și să ofere acoperire geografică națională.
Înrolarea în platforma Avoteca.com se face gratuit, însă pentru a beneficia de toate avantajele expunerii în platformă avocații pot alege un abonament premium, care are la bază costuri fixe de administrare, accesibile și transparente de la bun început. Avocații au libertatea să-și seteze propriile onorarii în relația cu clienții, stabilirea acestora fiind independentă de platformă.
Noi funcționalități vor fi lansate până la finalul anului 2020, care vor ajuta avocații să aloce și mai mult timp activităților juridice, lăsând în grija platformei Avoteca chestiunile administrative.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 9 / 13 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Clifford Chance și Linklaters, consultanți juridici în emisiunea de obligațiuni verzi prin care Electrica a atras o finanțare de 500 mil. €. Rothschild & Co a fost consilier financiar
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...