ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dr. Constantin BRÂNZAN (Senior Counsel Popescu & Asociații) - singurul profesionist al dreptului din România invitat să vorbească la conferința Starea Statului de Drept în Europa, organizat de Fundatia René Cassin – Institutul Internațional al Drepturilor Omului

16 Decembrie 2021   |   BizLawyer

In calitate de fost Presedinte al Retelei de la Lisabona, Dr. Constantin BRANZAN a primit invitatia la eveniment din partea domnului Emmanuel DECAUX, Presedintele Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor Emerit al Universitatii Panthéon Assas (Paris II), Presedinte al Curtii de Conciliere si Arbitraj din cadrul OSCE si a domnului Sebastien TOUZÉ, Director al Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor la Universitatea Panthéon Assas (Paris II), Membru al Comitetului impotriva torturii din Organizatia Natiunilor Unite.

Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii

 
 
Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii, va fi speaker al evenimentului Starea Statului de Drept in Europa, conferinta organizata de Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, cu sustinerea orasului Strasbourg, in data de 10 decembrie 2021, la sediul Ecole Régionale des Avocats du Grand Est.

Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii, va fi speaker al evenimentului Starea Statului de Drept in Europa, conferinta organizata de Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, cu sustinerea orasului Strasbourg, in data de 10 decembrie 2021, la sediul Ecole Régionale des Avocats du Grand Est.


Dr. Constantin BRANZAN este singurul profesionist al dreptului din Romania invitat sa vorbeasca la acest eveniment care reuneste personalitati recunoscute la nivel european si international in aria drepturilor omului, directori din cadrul Consiliului Europei, deputati si comisari europeni, profesori in domeniul drepturilor omului, precum si reprezentanti cu functii de conducere ale unor institutii implicate in apararea drepturilor omului.

Conferinta va avea patru teme majore si anume conceptul  de stat de drept, o definitie comuna a statului de drept, justitia ca fundament al statului de drept, societatea civila si statul de drept, semnificatia monitorizarii respectarii statului de drept.

Domnia sa va lua cuvantul in cadrul celui de-al doilea panel dedicat justitiei ca fundament al statului de drept. Tema se va concentra asupra cadrului normativ al statului de drept, precum si asupra celui al Uniunii Europene, care are caracteristici concepute pentru a proteja drepturile fundamentale inscrise in Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. In raport cu tema propusa, se vor analiza aspecte referitoare la independenta judecatorilor precum si aplicarea unitara a deciziilor-cadru emise de Consiliul Uniunii Europene in toate statele membre.

In calitate de fost Presedinte al Retelei de la Lisabona, Dr. Constantin BRANZAN a primit invitatia la eveniment din partea domnului Emmanuel DECAUX, Presedintele Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor Emerit al Universitatii Panthéon Assas (Paris II), Presedinte al Curtii de Conciliere si Arbitraj din cadrul OSCE si a domnului Sebastien TOUZÉ, Director al Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor la Universitatea Panthéon Assas (Paris II), Membru al Comitetului impotriva torturii din Organizatia Natiunilor Unite.

„Ma onoreaza sa fiu intr-o companie de inalta clasa la aceasta conferinta, alaturi de personalitatile participante la acest eveniment de exceptie si sa impartasesc din experienta si expertiza mea, in calitate de fost magistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, pentru a propune solutii legate de aceasta problema prin interventia, schimbul de informatii si reflectiile vorbitorilor”, a declarat Dr. Constantin BRANZAN.

Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului are ca scop punerea in aplicare a apararii si promovarii drepturilor omului si a libertatilor fundamentale prin predare si cercetare in mod independent si in spirit stiintific. Independenta si apolitica, ea reprezinta o punte de legatură intre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Consiliul Europei si Universitatea Robert Schuman din Strasbourg, ramanand in acelasi timp distincta de aceste entitati.

Dr. Constantin BRANZAN este unul dintre cei mai reputati profesionisti romani, cu o experienta de 38 de ani in domeniul magistraturii. Jurist de renume, avand o diploma de studii doctorale (2001), o diploma de studii postuniversitare in drept civil (1987), Dr. Constantin BRANZAN are o expertiza solida, dobandita pe parcursul unei lungi cariere judiciare, inclusiv in calitate de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a activat mai mult de 15 ani, perioada inlauntrul careia a detinut si functia de director al Institutului National al Magistraturii, precum si de Presedinte al Retelei de la Lisabona.

Dupa incheierea carierei de judecator, a redobandit calitatea de arbitru si supraarbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei precum si la Curtea de Arbitraj Comercial si Maritim de pe langa Camera de Comert, Navigatie si Agricultura Constanta, precum si la Curtea de Arbitraj Comercial Bucuresti.

Ca urmare a exercitarii functiei de judecator timp de 38 de ani, inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Dr. Constantin BRANZAN a dobandit o cunoastere aprofundata a sistemului judiciar din Romania si din Uniunea Europeana, avand o intelegere exhaustiva a aspectelor jurisprudentiale in materia dreptului civil, comercial, financiar–bancar, al asigurarilor precum si al drepturilor omului.

In prezent, Dr. Constantin BRANZAN face parte din echipa POPESCU & ASOCIATII, societatea de avocatura din prima linie ce pune la dispozitia clientilor premium servicii integrate de exceptie, atat in Romania cat si peste hotare, in toate ariile de practica relevante si in mod special, in industriile de interes pentru jucatorii economici activi.

POPESCU & ASOCIATII si avocatii sai sunt inclusi in elita avocaturii de business din Romania in arii precum Corporate/Fuziuni si Achiziții, Litigii, Parteneriate Public-Privat si Achizitii Publice, Restructurare si Insolventa, Taxe si Dreptul Penal al Afacerilor, in baza capabilitatilor extraordinare in sectorul juridic si a aprecierilor clientilor, recunoasteri acordate de cele mai recente editii ale tuturor directoare juridice de renume precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation si Legal 500 EMEA.

Societatea a fost inclusa pe lista scurta a Premiilor Benchmark Litigation pentru Firma de Avocatură a Anului in Litigii si de catre Europa Property, publicația specializată in sectorul imobiliar comercial din Europa Centrala si de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatura a Anului in Romania in Imobiliare in cadrul SEE Real Estate Awards, editia a 15-a.

POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premiile pentru Cea mai Bună Firma de Avocatura in Litigii din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatura in Drept Bancar din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatură in Drept Imobiliar din Romania si a fost recunoscuta printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din Romania, in baza experientei extraordinare si a recunoasterii venite din partea mediului juridic local, la Gala Premiilor Avocaturii din Romania.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 22 / 65
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...