ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dr. Constantin BRÂNZAN (Senior Counsel Popescu & Asociații) - singurul profesionist al dreptului din România invitat să vorbească la conferința Starea Statului de Drept în Europa, organizat de Fundatia René Cassin – Institutul Internațional al Drepturilor Omului

16 Decembrie 2021   |   BizLawyer

In calitate de fost Presedinte al Retelei de la Lisabona, Dr. Constantin BRANZAN a primit invitatia la eveniment din partea domnului Emmanuel DECAUX, Presedintele Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor Emerit al Universitatii Panthéon Assas (Paris II), Presedinte al Curtii de Conciliere si Arbitraj din cadrul OSCE si a domnului Sebastien TOUZÉ, Director al Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor la Universitatea Panthéon Assas (Paris II), Membru al Comitetului impotriva torturii din Organizatia Natiunilor Unite.

Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii

 
 
Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii, va fi speaker al evenimentului Starea Statului de Drept in Europa, conferinta organizata de Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, cu sustinerea orasului Strasbourg, in data de 10 decembrie 2021, la sediul Ecole Régionale des Avocats du Grand Est.

Dr. Constantin BRANZAN, Senior Counsel Popescu & Asociatii, va fi speaker al evenimentului Starea Statului de Drept in Europa, conferinta organizata de Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, cu sustinerea orasului Strasbourg, in data de 10 decembrie 2021, la sediul Ecole Régionale des Avocats du Grand Est.


Dr. Constantin BRANZAN este singurul profesionist al dreptului din Romania invitat sa vorbeasca la acest eveniment care reuneste personalitati recunoscute la nivel european si international in aria drepturilor omului, directori din cadrul Consiliului Europei, deputati si comisari europeni, profesori in domeniul drepturilor omului, precum si reprezentanti cu functii de conducere ale unor institutii implicate in apararea drepturilor omului.

Conferinta va avea patru teme majore si anume conceptul  de stat de drept, o definitie comuna a statului de drept, justitia ca fundament al statului de drept, societatea civila si statul de drept, semnificatia monitorizarii respectarii statului de drept.

Domnia sa va lua cuvantul in cadrul celui de-al doilea panel dedicat justitiei ca fundament al statului de drept. Tema se va concentra asupra cadrului normativ al statului de drept, precum si asupra celui al Uniunii Europene, care are caracteristici concepute pentru a proteja drepturile fundamentale inscrise in Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. In raport cu tema propusa, se vor analiza aspecte referitoare la independenta judecatorilor precum si aplicarea unitara a deciziilor-cadru emise de Consiliul Uniunii Europene in toate statele membre.

In calitate de fost Presedinte al Retelei de la Lisabona, Dr. Constantin BRANZAN a primit invitatia la eveniment din partea domnului Emmanuel DECAUX, Presedintele Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor Emerit al Universitatii Panthéon Assas (Paris II), Presedinte al Curtii de Conciliere si Arbitraj din cadrul OSCE si a domnului Sebastien TOUZÉ, Director al Fundatiei René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului, Profesor la Universitatea Panthéon Assas (Paris II), Membru al Comitetului impotriva torturii din Organizatia Natiunilor Unite.

„Ma onoreaza sa fiu intr-o companie de inalta clasa la aceasta conferinta, alaturi de personalitatile participante la acest eveniment de exceptie si sa impartasesc din experienta si expertiza mea, in calitate de fost magistrat la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei, pentru a propune solutii legate de aceasta problema prin interventia, schimbul de informatii si reflectiile vorbitorilor”, a declarat Dr. Constantin BRANZAN.

Fundatia René Cassin – Institutul International al Drepturilor Omului are ca scop punerea in aplicare a apararii si promovarii drepturilor omului si a libertatilor fundamentale prin predare si cercetare in mod independent si in spirit stiintific. Independenta si apolitica, ea reprezinta o punte de legatură intre Curtea Europeana a Drepturilor Omului, Consiliul Europei si Universitatea Robert Schuman din Strasbourg, ramanand in acelasi timp distincta de aceste entitati.

Dr. Constantin BRANZAN este unul dintre cei mai reputati profesionisti romani, cu o experienta de 38 de ani in domeniul magistraturii. Jurist de renume, avand o diploma de studii doctorale (2001), o diploma de studii postuniversitare in drept civil (1987), Dr. Constantin BRANZAN are o expertiza solida, dobandita pe parcursul unei lungi cariere judiciare, inclusiv in calitate de judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a activat mai mult de 15 ani, perioada inlauntrul careia a detinut si functia de director al Institutului National al Magistraturii, precum si de Presedinte al Retelei de la Lisabona.

Dupa incheierea carierei de judecator, a redobandit calitatea de arbitru si supraarbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei precum si la Curtea de Arbitraj Comercial si Maritim de pe langa Camera de Comert, Navigatie si Agricultura Constanta, precum si la Curtea de Arbitraj Comercial Bucuresti.

Ca urmare a exercitarii functiei de judecator timp de 38 de ani, inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Dr. Constantin BRANZAN a dobandit o cunoastere aprofundata a sistemului judiciar din Romania si din Uniunea Europeana, avand o intelegere exhaustiva a aspectelor jurisprudentiale in materia dreptului civil, comercial, financiar–bancar, al asigurarilor precum si al drepturilor omului.

In prezent, Dr. Constantin BRANZAN face parte din echipa POPESCU & ASOCIATII, societatea de avocatura din prima linie ce pune la dispozitia clientilor premium servicii integrate de exceptie, atat in Romania cat si peste hotare, in toate ariile de practica relevante si in mod special, in industriile de interes pentru jucatorii economici activi.

POPESCU & ASOCIATII si avocatii sai sunt inclusi in elita avocaturii de business din Romania in arii precum Corporate/Fuziuni si Achiziții, Litigii, Parteneriate Public-Privat si Achizitii Publice, Restructurare si Insolventa, Taxe si Dreptul Penal al Afacerilor, in baza capabilitatilor extraordinare in sectorul juridic si a aprecierilor clientilor, recunoasteri acordate de cele mai recente editii ale tuturor directoare juridice de renume precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation si Legal 500 EMEA.

Societatea a fost inclusa pe lista scurta a Premiilor Benchmark Litigation pentru Firma de Avocatură a Anului in Litigii si de catre Europa Property, publicația specializată in sectorul imobiliar comercial din Europa Centrala si de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatura a Anului in Romania in Imobiliare in cadrul SEE Real Estate Awards, editia a 15-a.

POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premiile pentru Cea mai Bună Firma de Avocatura in Litigii din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatura in Drept Bancar din Romania, Cea mai Buna Firma de Avocatură in Drept Imobiliar din Romania si a fost recunoscuta printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din Romania, in baza experientei extraordinare si a recunoasterii venite din partea mediului juridic local, la Gala Premiilor Avocaturii din Romania.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 29 / 72
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Țuca Zbârcea & Asociații a oferit asistență juridică în legătură cu obținerea unei facilități de credit în valoare de 29,5 mil. € de către o societate parte a Weerts Group
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...