ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Wolf Theiss publică ediția 2024 a Ghidului său “Generarea de energie electrică din surse regenerabile în regiunea CEE ̸ SEE”

28 Mai 2024   |   BizLawyer

Autorii capitolului românesc al Ghidului Wolf Theiss "Generarea de energie electrică din surse regenerabile" 2024 sunt Partener Bryan Jardine, Counsel Adina Aurel şi Senior Associate Vladimir Plugărescu.

 
 
Wolf Theiss anunță lansarea celei de-a 10-a ediții a ghidului său "Generarea de energie electrică din surse regenerabile în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est" pentru anul 2024. Această nouă ediție înlocuiește ghidul anterior publicat în 2022 și aduce informații actualizate despre sectorul energiei regenerabile, care evoluează rapid în regiunea noastră. Acesta reflectă principalele modificări ale legislației privind energia electrică din surse regenerabile în 13 țări din această regiune.

Pe fondul obiectivelor ambițioase ale Uniunii Europene pentru 2030, în ultimii patru ani, în Europa Centrală, de Est și de Sud-Est s-au observat investiții substanțiale în proiecte de energie regenerabilă, care cuprind atât capacități de producție, cât și de stocare. Aceste investiții reflectă angajamentul regiunii de a face tranziția către surse de energie durabilă și de a reduce dependența de combustibilii fosili importați.


Conflictul în curs de desfășurare din Ucraina subliniază imperativul securității energetice a Europei, determinând o trecere accelerată de la dependența de combustibilii fosili importați la o dependență mai sustenabilă de sursele de energie regenerabilă. Tensiunea geopolitică rezultată a servit drept catalizator pentru guverne și industrii în vederea accelerării adoptării de soluții de energie regenerabilă, consolidând angajamentul regiunii pentru un viitor mai verde.

Cea de-a zecea ediție a ghidului evidenţiază progresele și inovațiile tehnologice în ceea ce privește producția și stocarea energiei electrice din surse regenerabile de energie (RES-Electricity - electricity from renewable energy sources). Ghidul include, de asemenea, o secțiune cuprinzătoare privind contractele de cumpărare energie (PPAs - Power Purchase Agreements) și introducerea recentă a contractelor pentru diferență (CfD - Contracts for Difference) în anumite țări, facilitând accesarea finanţării proiectelor de energie electrică din surse regenerabile în întreaga regiune. Acest ghid își propune să susțină creșterea investițiilor în regiunea CEE/SEE, oferind o prezentare detaliată a legilor și reglementărilor relevante.

"Cu fiecare ediție a Ghidului nostru, ne propunem să sprijinim părțile interesate prin cunoaşterea şi înţelegerea peisajului juridic al energiei regenerabile din regiune. Această resursă cuprinzătoare sprijină luarea deciziilor în cunoștință de cauză, promovând un viitor energetic durabil și sigur", declară Bryan Jardine, Managing Partner al biroului Wolf Theiss din București, co-coordonator al Grupului pentru Industria Energetică din cadrul Wolf Theiss.

Autorii capitolului românesc al Ghidului Wolf Theiss "Generarea de energie electrică din surse regenerabile" 2024 sunt Partener Bryan Jardine, Counsel Adina Aurel şi Senior Associate Vladimir Plugărescu.

Descărcați o copie gratuită a Ghidului RES de pe site-ul Wolf Theiss aici.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3 / 65
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
SCA Bondoc si Asociații anunță cu mare tristețe trecerea în neființă a colegului și prietenului avocat Horațiu Dumitru
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...