ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Bondoc si Asociatii advised Solarealize on the sale of a solar project portfolio totalizing approx. 250 MW

20 Decembrie 2023   |   BizLawyer

The transaction involved the transfer of shares in several project companies and a complex legal and commercial structuring for ensuring the right balance between the seller’s expectations and the purchaser’s requirements.

 
 
Bondoc & Asociatii advised on the sell side, Solarealize, a leading Portuguese developer of solar projects, in a M&A transaction concerning a project portfolio of approx. 250 MW planned capacity.

The transaction involved the transfer of shares in several project companies and a complex legal and commercial structuring for ensuring the right balance between the seller’s expectations and the purchaser’s requirements.

Solarealize will further remain closely involved in the projects until reaching “ready to build” stage.

Bondoc si Asociatii team was led by Cosmin Stavaru (Partner) with the main support from Matei Vilcov (Associate) and included Vasile Soltan (Associate), Bogdan Istov (Senior Associate), Silviu Vasiliu (Senior Associate) and Rares Iacob (Junior Associate), as well as Raluca Nadejde (Partner) and Ionut Lechea (Associate), who advised on the FDI aspects of the deal.


“It was a transaction intensely negotiated over a relatively long period of time, in which the strong will of both sides to overcome various obstacles and the professionalism of the involved teams have been key factors for success. We are happy and honored to have advised once again our long-term client, Solarealize, one of the most active developers of renewable projects on the Romanian market, to achieve its country targets. This transaction also proves that the prospects of the Romanian renewable energy market remain optimistic, despite the fact the legal framework needs a refreshing on certain aspects to become more investor friendly.” said Cosmin Stavaru.

Solarealize has been, through an indirect affiliated group, one of the first investors in the Romanian renewable energy sector. At global level, the group implemented investments in renewable energy projects worth approx. EUR 500 million and holds a pipeline of projects under development which, when successfully completed, will be worth approx. EUR 700 million.

This transaction has proved once again Bondoc si Asociatii’s great expertise in Corporate M&A and Energy & Natural Resources practice areas, as constantly recognized by the international legal directories (such as Legal 500 and Chambers & Partners). Bondoc si Asociatii has a strong client base across the entire value chain of the energy sector and notably in the green energy field, in which the team is very active assisting from A to Z in an impressive number of projects.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 112 / 4298
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
Totul despre admiterea la Facultatea de Drept a Universitații București | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății, despre examen: ”În elaborarea subiectelor se va proceda, ca în fiecare an, la câteva inovații de format menite să asigure selectarea candidaților care și-au însușit substanțial materiile concursului, fără a se limita la rutina formatului de subiecte practicat în anii precedenți. În ultimii ani s-a urcat de la 3,8 candidați pe loc spre 5 candidați pe loc cu finanțare publică și sperăm ca în acest an să menținem tendința de creștere a numărului de candidați și implicit a concurenței”
Industria farmaceutică, o ramură strategică pentru reindustrializarea României, este sprijintă prin implicarea moleculară a avocaților de la Bulboacă & Asociații în tranzacțiile de finanțare și refinanțare a unui lider din domeniul farmaceutic
Filip & Company a asistat grupul Digi Spania la încheierea a două contracte semnificative cu Telefónica Móviles España | Alexandru Bîrsan, partener: ”Aceasta este cea de-a patra tranzacție importantă pe care Digi o încheie în Spania în ultimele 15 luni”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...