ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Banciu (MMAP): Dezvoltarea sectorului energetic pentru atingerea neutralităţii climatice va aduce beneficii pentru populaţie

11 Iulie 2023   |   Agerpres

Referitor la cea de-a 28-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, oficialul român a subliniat că aceasta "ar trebui să ofere rezultate concrete în ceea ce priveşte atenuarea, adaptarea şi pierderea şi daunele, transparenţa şi responsabilitatea, soluţiile bazate pe natură şi drepturile omului".

 
 
Dezvoltarea sectorului energetic pentru atingerea neutralităţii climatice va aduce beneficii populaţiei, atât în ceea ce priveşte disponibilitatea energetică, preţurile, dar şi bunăstarea şi securitatea socială, a afirmat, marţi, secretarul de stat din Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), Ionuţ-Sorin Banciu, în cadrul Consiliului de Mediu din Spania.
 
"Dezvoltarea sectorului energetic pentru atingerea neutralităţii climatice va aduce beneficii pentru populaţie, atât în ceea ce priveşte disponibilitatea energetică, preţurile, dar bunăstarea şi securitatea socială. Prin urmare, prezentarea informaţiilor clare, nu numai pentru sectoarele publice şi private, ci pentru întreaga societate, va contribui la înţelegerea beneficiilor tranziţiei energetice. În acelaşi timp, mesajele noastre ar trebui să asigure cetăţenii vulnerabili de preocuparea noastră profundă pentru o tranziţie justă şi o partajare echitabilă a sarcinii. Totodată, prezentarea beneficiilor acestor acţiuni într-un mod clar şi transparent va spori popularitatea acestora şi va contribui la implementarea lor. Politica publică din fiecare stat membru ar trebui să permită obiective realizabile, care sunt comunicate în mod clar şi eficient actorilor relevanţi din domeniile specifice", a transmis Banciu.
 
Referitor la cea de-a 28-a Conferinţă a Părţilor la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, oficialul român a subliniat că aceasta "ar trebui să ofere rezultate concrete în ceea ce priveşte atenuarea, adaptarea şi pierderea şi daunele, transparenţa şi responsabilitatea, soluţiile bazate pe natură şi drepturile omului".
 
"Trebuie să găsim un echilibru între dispoziţiile de finanţare, precum şi creşterea ambiţiei în ceea ce priveşte acţiunile climatice globale. În vederea realizării obiectivelor Acordului de la Paris, ne aşteptăm la o foaie de parcurs clară pentru a reseta ambiţia climatică pe calea cea bună. Totodată, acest lucru ar trebui să ne permită să luăm decizii în cunoştinţă de cauză pe baza predicţiilor de date şi să acţionăm în conformitate cu aşteptările reale. Pentru viitoarea COP28, considerăm că soluţia de revitalizare a ambiţiilor climatice trebuie corelată cu securitatea problemelor de aprovizionare, beneficiile pentru comunităţile locale şi o imagine largă a dezvoltării şi inovării pe termen lung, ţinând cont de punctele de plecare şi specificul naţional. Termenul de obiective ambiţioase, dar realiste, are o importanţă maximă. Odată cu creşterea electrificării la scară globală, trebuie să luăm în considerare problemele de adecvare a sistemului şi securitatea aprovizionării pentru ţările care încă se bazează pe cărbune, petrol şi gaze naturale. Tranziţia trebuie să ţină seama de specificul naţional şi de sursele de energie disponibile. Problema securităţii aprovizionării trebuie luată în considerare cu atenţie după criza energetică din anul trecut şi ameninţările continue", a spus secretarul de stat din MMAP.
 
Lucrările Consiliului de Mediu au avut loc în perioada 10 - 11 iulie, la Valladolid, Spania. Organizat sub egida Preşedinţiei spaniole a Consiliului UE, evenimentul a reunit miniştrii Mediului din statele-membre ale UE, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Parlamentului European. Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, a condus delegaţia României la reuniunea informală a miniştrilor mediului din Statele Membre UE în prima zi a evenimentului.
 
În ultima zi a Consiliului au participat şi miniştrii Energiei, iar reuniunea a inclus două sesiuni de lucru comune referitoare la aşteptările în ceea ce priveşte rezultatul celei de-a 28-a Conferinţe a Părţilor la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP 28 UNFCCC), care va avea loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 30 noiembrie - 12 decembrie 2023, precum şi contribuţia sectorului energiei la această conferinţă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1317 / 8793
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
LegiTeam: Clifford Chance Badea is looking for junior ̸ mid-level associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...