ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Boersch (Deloitte): Economia României ar putea creşte cu aproape 3% în 2025

22 Ianuarie 2025   |   Agerpres

El a menţionat că prognozele pentru 2025 trebuie urmărite foarte atent, mai ales după primul trimestru, când vom şti ce se va întâmpla în domeniul comerţului.

 
 
Economia României ar putea creşte cu aproape 3% în 2025, potrivit unei prezentări realizate de Alexander Boersch, economist-şef şi coordonator al Diviziei de Cercetare Deloitte Germania, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

"Per ansamblu, economia globală a crescut cu o rată uşor mai mare de 3% în 2024 şi se preconizează că va creşte din nou cu 3,1% în 2025. Aşadar, nu vor fi schimbări semnificative la nivel global. Totuşi, vedem o anumită mişcare sub suprafaţă. Observăm că economiile asiatice se descurcă foarte, foarte bine. În special, India a fost un campion al creşterii în ultimii ani şi, într-o anumită măsură, India a înlocuit China ca motor al creşterii economiei globale, având rate de creştere de aproximativ 7%. În Europa, vedem o anumită revenire pe creştere, astfel că zona euro este prognozată să crească cu puţin mai mult de 1%, iar Europa în ansamblu cu puţin mai mult. Ţări europene, Polonia şi România, cresc cu rate de aproximativ 3%, mult mai mult decât în 2024. Iar Germania se află la capătul listei. În ceea ce priveşte Germania, este posibil să vedem o creştere mai mare în 2025. Totuşi, nu vom vedea rate de creştere foarte dinamice. Prognoza noastră pentru Germania presupune o rată de creştere de 0,5%, ceea ce este, în esenţă, o întrebare de tip "paharul pe jumătate plin sau pe jumătate gol". Este mai bine decât anul trecut, dar cu siguranţă nu este o performanţă grozavă", a spus Alexander Boersch, la videoconferinţa Deloitte CFO Summit 2025 "Care sunt aşteptările directorilor financiari pentru complicatul an 2025?".


El a menţionat că prognozele pentru 2025 trebuie urmărite foarte atent, mai ales după primul trimestru, când vom şti ce se va întâmpla în domeniul comerţului.

De asemenea, acesta a fost întrebat despre modul în care ar putea fi afectată ţara noastră de impunerea unor taxe vamale importurilor europene de către SUA.

"România este cu siguranţă afectată de acest nou peisaj comercial, mai mult într-un mod indirect, deoarece exporturile directe ale României către SUA nu sunt atât de mari. Totuşi, efectele indirecte sunt resimţite prin exporturile germane şi europene. În acest fel, va fi probabil o provocare pentru exporturile României. Acelaşi lucru este valabil şi pentru economia germană destul de slabă şi, în special, pentru sectorul industrial german. Totuşi, cred că există şi aspecte pozitive. Ceea ce observăm este o creştere a blocurilor politice la nivel global şi vedem o anumită tendinţă de "freeshoring" şi "friendshoring". Acest lucru sugerează că România ar putea beneficia de pe urma unor investiţii mai mari care ar putea reveni din China şi ar putea beneficia în general de pe urma acestei tendinţe de "friendshoring", a mai spus Alexander Boersch.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 9134
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...