ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Chiriac (ANAA): Rolul ONG-urilor este extrem de important; trebuie să devină un partener de dialog social în România

17 Decembrie 2021   |   Agerpres

În opinia sa, antreprenoriatul feminin are toate şansele să cunoască un ritm de creştere ameţitor în perioada următoare, pe măsură ce ţările adoptă o atitudine socială progresivă.

 
 
Rolul ONG-urilor este extrem de important şi trebuie să devină un partener real, constructiv, de dialog social în România, a afirmat vineri Cristina Chiriac, preşedinta Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor (ANAA).
 
"Aceşti doi ani lecţie 2020-2021 nu au făcut altceva decât să ne întărească şi să ne demonstreze încă o dată că rolul ONG-urilor este extrem de important şi că trebuie să devină - şi când spun trebuie mă refer inclusiv la modificarea cadrului legislativ în ceea ce priveşte reglementarea dialogului social - trebuie să devină un partener real, constructiv, de dialog social în România. Mai avem mult de construit. Suntem conştienţi că nu o putem face singuri, dar în fiecare zi se mai adaugă o piatră de temelie - şi asta facem noi. În 2018, pentru că am conştientizat că este nevoie de şi mai multă putere, am fondat alături de alţi antreprenori Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin al cărui membru este şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor", a menţionat Cristina Chiriac, la evenimentul WINGATE: "Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii".
 
În opinia sa, antreprenoriatul feminin are toate şansele să cunoască un ritm de creştere ameţitor în perioada următoare, pe măsură ce ţările adoptă o atitudine socială progresivă.
 
"Lumea afacerilor este dominată de mult timp de bărbaţi, însă situaţia este deja în schimbare, pe măsură ce ţările adoptă o atitudine socială progresivă, astfel că antreprenoriatul feminin are toate şansele să cunoască un ritm de creştere ameţitor în perioada următoare. Femeile au înţeles că rolul lor, pe lângă cel de mamă şi soţie este acela de a crea valoare adaugată în economie. Avem exemple de femei care au schimbat lumea, iar accentul la nivel comunitar se pune pe egalitatea de şanse şi egalitatea de gen astfel încât rolul femeii moderne este de a se poziţiona pe aceeaşi scară ierarhică cu bărbaţii, indiferent de domeniile de activitate", a precizat Cristina Chiriac.
 
Preşedinta ANAA este de părere că asistăm la o schimbare de paradigmă: femeile au învăţat să-şi pună în valoare talentul, în cadrul unei afaceri care să le aducă profit, adică independenţă financiară faţă de familie.
 
În cadrul proiectului WINGATE, care are ca obiectiv principal crearea unei platforme online şi un centru de învăţare inovator, vor fi dezvoltate cursuri specializate pe idei de business, management şi business plan, înfiinţarea unui start-up şi noţiuni de negociere, strategie de business, comunicare şi PR.
 
Conform reprezentanţilor ANAA, acest instrument va oferi oportunităţi participanţilor de a-şi îmbunătăţi prezenţa pe piaţa locală şi internaţională. Evenimentul are loc pe 17 decembrie, în cadrul proiectului finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE şi Norvegia pentru cooperare regională, "Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii!" are ca scop final îmbunătăţirea implicării şi participării femeilor în sectoare inovatoare la nivel internaţional şi implicarea activă a părţilor interesate în reţeaua de dezvoltare a întreprinderilor pentru femei.
 
"Majoritatea femeilor care sunt angajate doresc să devină antreprenoare, iar cele care deja activează în sfera de business lucrează la expansiunea afacerii lor - indică un sondaj realizat în cadrul proiectului WINGATE: 'Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii', pe un eşantion de 1.447 de chestionare completate de femei din ţările participante la proiect: Ungaria, Serbia, Norvegia, România şi Republica Moldova. Femeile chestionate se încadrează în următoarele medii de vârstă: 26-40 de ani şi 41-55 de ani, toate au studii superioare şi vorbesc limba engleză la un nivel avansat.", se menţionează într-un comunicat al organizaţiei.
 
În general, studiile arată că bărbaţii sunt mai interesaţi decât femeile să investească într-o afacere. "Bărbaţii sunt în acelaşi timp mai încrezători în forţele şi în cunoştinţele proprii. Cu toate acestea, femeile au mai multe motive să devină antreprenoare, iar investiţiile făcute de femei sunt mai bune decât cele făcute de bărbaţi, conform aceloraşi studii. Este o realitate faptul că o femeie doreşte să pună familia pe primul plan, înaintea carierei. Cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă pandemică, unde munca de acasă şi nevoia de îngrijire a copiilor a determinat multe femei să-şi părăsească serviciul pentru a-şi îngriji copiii sau să se adapteze noilor forme de lucru, cu riscul ca atunci când doresc să se întoarcă la vechiul loc de muncă, acesta să nu mai fie valabil sau să nu fie suficient de bine plătit. Ca urmare, o afacere proprie este o modalitate foarte bună prin care femeile îşi pot organiza singure programul, astfel încât să aibă timpul necesar pentru familie şi pentru a avea şi venituri în acelaşi timp", se menţionează în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4725 / 9125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a organizat în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept cea de-a noua ediție a Concursului de negocieri simulate „Teodora Tudose” | Cine sunt câștigătorii
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2024 | La nivel global, piața fuziunilor și achizițiilor a crescut cu 10% anul trecut, iar pe continentul European avansul a fost de 22%. CMS, în Top 10 consultanți juridici care au asistat cele mai multe tranzacții de M&A la nivel global, Clifford Chance se remarcă pe ”bătrânul continent”, iar Schoenher în Estul Europei, regiune în care Filip & Company a intrat în Top 25
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Arbitrajul ICSID cerut de 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări, care care cer compensații pentru tratamentul aplicat de autoritățile române, a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce Tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la cca. 213 milioane USD. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...