ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Chiriac (ANAA): Rolul ONG-urilor este extrem de important; trebuie să devină un partener de dialog social în România

17 Decembrie 2021   |   Agerpres

În opinia sa, antreprenoriatul feminin are toate şansele să cunoască un ritm de creştere ameţitor în perioada următoare, pe măsură ce ţările adoptă o atitudine socială progresivă.

 
 
Rolul ONG-urilor este extrem de important şi trebuie să devină un partener real, constructiv, de dialog social în România, a afirmat vineri Cristina Chiriac, preşedinta Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor (ANAA).
 
"Aceşti doi ani lecţie 2020-2021 nu au făcut altceva decât să ne întărească şi să ne demonstreze încă o dată că rolul ONG-urilor este extrem de important şi că trebuie să devină - şi când spun trebuie mă refer inclusiv la modificarea cadrului legislativ în ceea ce priveşte reglementarea dialogului social - trebuie să devină un partener real, constructiv, de dialog social în România. Mai avem mult de construit. Suntem conştienţi că nu o putem face singuri, dar în fiecare zi se mai adaugă o piatră de temelie - şi asta facem noi. În 2018, pentru că am conştientizat că este nevoie de şi mai multă putere, am fondat alături de alţi antreprenori Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin al cărui membru este şi Asociaţia Naţională a Antreprenorilor", a menţionat Cristina Chiriac, la evenimentul WINGATE: "Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii".
 
În opinia sa, antreprenoriatul feminin are toate şansele să cunoască un ritm de creştere ameţitor în perioada următoare, pe măsură ce ţările adoptă o atitudine socială progresivă.
 
"Lumea afacerilor este dominată de mult timp de bărbaţi, însă situaţia este deja în schimbare, pe măsură ce ţările adoptă o atitudine socială progresivă, astfel că antreprenoriatul feminin are toate şansele să cunoască un ritm de creştere ameţitor în perioada următoare. Femeile au înţeles că rolul lor, pe lângă cel de mamă şi soţie este acela de a crea valoare adaugată în economie. Avem exemple de femei care au schimbat lumea, iar accentul la nivel comunitar se pune pe egalitatea de şanse şi egalitatea de gen astfel încât rolul femeii moderne este de a se poziţiona pe aceeaşi scară ierarhică cu bărbaţii, indiferent de domeniile de activitate", a precizat Cristina Chiriac.
 
Preşedinta ANAA este de părere că asistăm la o schimbare de paradigmă: femeile au învăţat să-şi pună în valoare talentul, în cadrul unei afaceri care să le aducă profit, adică independenţă financiară faţă de familie.
 
În cadrul proiectului WINGATE, care are ca obiectiv principal crearea unei platforme online şi un centru de învăţare inovator, vor fi dezvoltate cursuri specializate pe idei de business, management şi business plan, înfiinţarea unui start-up şi noţiuni de negociere, strategie de business, comunicare şi PR.
 
Conform reprezentanţilor ANAA, acest instrument va oferi oportunităţi participanţilor de a-şi îmbunătăţi prezenţa pe piaţa locală şi internaţională. Evenimentul are loc pe 17 decembrie, în cadrul proiectului finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin intermediul Fondului de granturi SEE şi Norvegia pentru cooperare regională, "Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii!" are ca scop final îmbunătăţirea implicării şi participării femeilor în sectoare inovatoare la nivel internaţional şi implicarea activă a părţilor interesate în reţeaua de dezvoltare a întreprinderilor pentru femei.
 
"Majoritatea femeilor care sunt angajate doresc să devină antreprenoare, iar cele care deja activează în sfera de business lucrează la expansiunea afacerii lor - indică un sondaj realizat în cadrul proiectului WINGATE: 'Împreună pentru o Europă competitivă, favorabilă incluziunii', pe un eşantion de 1.447 de chestionare completate de femei din ţările participante la proiect: Ungaria, Serbia, Norvegia, România şi Republica Moldova. Femeile chestionate se încadrează în următoarele medii de vârstă: 26-40 de ani şi 41-55 de ani, toate au studii superioare şi vorbesc limba engleză la un nivel avansat.", se menţionează într-un comunicat al organizaţiei.
 
În general, studiile arată că bărbaţii sunt mai interesaţi decât femeile să investească într-o afacere. "Bărbaţii sunt în acelaşi timp mai încrezători în forţele şi în cunoştinţele proprii. Cu toate acestea, femeile au mai multe motive să devină antreprenoare, iar investiţiile făcute de femei sunt mai bune decât cele făcute de bărbaţi, conform aceloraşi studii. Este o realitate faptul că o femeie doreşte să pună familia pe primul plan, înaintea carierei. Cu atât mai mult cu cât traversăm o perioadă pandemică, unde munca de acasă şi nevoia de îngrijire a copiilor a determinat multe femei să-şi părăsească serviciul pentru a-şi îngriji copiii sau să se adapteze noilor forme de lucru, cu riscul ca atunci când doresc să se întoarcă la vechiul loc de muncă, acesta să nu mai fie valabil sau să nu fie suficient de bine plătit. Ca urmare, o afacere proprie este o modalitate foarte bună prin care femeile îşi pot organiza singure programul, astfel încât să aibă timpul necesar pentru familie şi pentru a avea şi venituri în acelaşi timp", se menţionează în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4395 / 8795
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A crește în primul semestru din 2024. Avans de 18% la nivel global și de 39% pe piețele emergente. CMS își menține pozițiile fruntașe în clasamente, Clifford Chance și Schoenherr se remarcă în Europa și două firme cu prezență la București rămân în top la nivel global
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
RTPR alături de Global Records, compania independentă de top de muzică dance din CEE, la semnarea parteneriatul strategic cu Believe, una dintre cele mai importante companii de muzică digitală din lume
RMGC a pus deoparte 1,5 milioane de dolari pentru anularea deciziei în litigiul tranșat în favoarea României și pentru recuperarea costurilor generate de procedura de arbitraj | Cererea de anulare a fost depusă la secretarieatul ICSID. Compania vrea să lupte în instanță și pentru licența de exploatare de la Roșia Montană, anulată de ANRM luna trecută
Popescu & Asociații își extinde echipa de profesioniști și anunță cooptarea în structura de conducere a avocatului Bogdan ILEA, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, care va coordona practica de Regulatory, Government & Public Affairs | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Profesionalismul și dedicarea sa sunt aliniate perfect cu valorile noastre”
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în tranzacția de securitizare sintetică cu Banca Europeană de Investiții și Fondul European de Investiții
Cariere în Drept | Povestea Andreei Ungureanu, absolventă a Facultății de Drept din Iași, care a ales magistratura, după un program de master în Științe Penale, dorindu-și să activeze ca procuror. ”Deși pentru început se poate dovedi dificil și frustrant, este esențial pentru un tânăr la început de drum să dobândească lecția răbdării și o modestie a pașilor mici, făcuți cu tenacitate, către un ideal ce urmează a fi șlefuit”, spune tânăra, azi auditor de justiție în cadrul INM
Schoenherr și Asociații SCA | Sebastian Guțiu, numit ca membru supleant al Curții Internaționale de Arbitraj ICC
România a depus o cerere de anulare a hotărârii Tribunalului ICSID prin care a fost obligată să plătească 42,2 mil. € plus dobânzi și cheltuieli unor companii dezvoltatoare de centrale fotovoltaice | Biroul din Paris al unei firme americane și avocații MPR Partners din București reprezintă România în acestă fază a arbitrajului, reclamanții merg cu King & Spalding (Houston și Paris)
CMS obține o hotărâre importantă pentru producătorii de energie electrică și gaze naturale din România. Horia Drăghici, Partener: Această soluție a instanței poate facilita procesul de negociere, în favoarea proprietarilor de proiecte energetice
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandra Pădurariu, Head of legal affairs and compliance | Samsung Electronics: “Viitorul este guvernat de adaptarea la schimbare și de pregătirea continuă în domeniul noilor tehnologii și al provocărilor generate de acestea. Sunt bucuroasă să pot contribui cu experiența mea ca și mentor la formarea și ghidarea unor tineri implicați în rezolvarea problemelor sociale prin utilizarea tehnologiei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...