
Damov (Coaliţia pentru Economia Circulară): Rata de nereciclabilitate în România este de 89%
01 August 2023
AgerpresEl a subliniat că "au apărut lucruri noi pe piaţă", la care trebuie să găsim rezolvare mult mai rapid decât la peturi şi la sticlă.
România are o rată de nereciclabilitate de 89%, ceea ce înseamnă că avem cel mai mare grad de mortalitate a resurselor din Europa, a afirmat, marţi, Constantin Damov, preşedintele Coaliţiei pentru Economia Circulară şi al Green Group.
"S-a vorbit de colectare separată. Ca reciclator pot să spun că trebuie colectare separată, pentru că se reciclează separat. E aşa de simplu, lucrurile amestecate nu dau bine. Aş spune că în România, dacă ne uităm la cifre invers, avem nişte cifre mari. Rata de nereciclabilitate în România este astăzi la 89% - asta înseamnă că avem cel mai mare grad de mortalitate a resurselor din Europa. Aşa le văd eu că reciclator, aşa le văd colegii mei din industrie. Avem o rată de mortalitate a resurselor, resurse valoroase, multe dintre ele fiind chiar din zona materiilor prime critice, care vin chiar din zone de conflict astăzi. Noi le aruncăm cu dezinvoltură, pentru că există o minimă rezistenţă în ceea ce înseamnă depozitarea", a menţionat Constantin Damov, la conferinţa Pria Environment.
El a subliniat că "au apărut lucruri noi pe piaţă", la care trebuie să găsim rezolvare mult mai rapid decât la peturi şi la sticlă.
"Au apărut lucruri noi pe piaţă, lucruri la care trebuie să găsim rezolvare mult mai rapid decât la peturi şi la sticlă. Noi reciclăm electronice - şi iată ce poţi să găseşti în gunoiul menajer astăzi - şi care anul acesta a produs sute de incendii prin autoaprindere - şi nu m-aş mira dacă în pădurile din Grecia ele nu au fost generate tot de asemenea mici gadgeturi. Asta este o periuţă de dinţi, am desfăcut-o, a venit şi cu bateria încărcată. Este o baterie litiu-ion care poate exploda la cea mai mică călcare sau dacă avem o atmosferă foarte umedă în jur. Sunt căştile acestea, bluetooth, care au înăuntru o baterie mică de litiu-ion. Toate acestea sunt nişte mici brichete - şi toată lumea se întreabă cine a pus un foc pe groapa de gunoi, într-un depozit sau într-o pădure", a explicat Damov.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1874 / 9441 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...