ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Hanga (BVB): Ceea ce vedem pe piaţa de la Bucureşti este o reacţie la ceea ce se întâmplă pe alte pieţe internaţionale

05 August 2024   |   Agerpres

Acesta a subliniat că, dacă ne uităm la dinamica pieţelor în ultima săptămână, vedem că Bursa de la Bucureşti a fost mai rezilientă.

 
 
Ceea ce vedem pe piaţa de la Bucureşti este o reacţie la ceea ce se întâmplă pe alte pieţe internaţionale, fiindcă acestea sunt interconectate, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Acesta a subliniat că, dacă ne uităm la dinamica pieţelor în ultima săptămână, vedem că Bursa de la Bucureşti a fost mai rezilientă.

"Ceea ce vedem pe piaţa de la Bucureşti este o reacţie la ceea ce se întâmplă pe alte pieţe internaţionale, deoarece pieţele financiare sunt interconectate. Trendul este dat în continuare de pieţele mari, totuşi investitorii sunt mai atenţi la pieţele în care aleg să investească şi la oportunităţile care se ivesc. Dacă ne uităm la dinamica pieţelor în ultima săptămână, vedem că Bursa de la Bucureşti a fost mai rezilientă, cu un recul de 4%, mai lent decât alte pieţe importante din Europa, precum Franţa (4,6%), Germania (6%) sau Italia (aproape 8%). Indicele BET al Bursei de Valori Bucureşti este într-o poziţie ceva mai bună chiar şi raportat la pieţele din regiune, majoritatea acestora înregistrând corecţii cuprinse între 4,7% şi 6,7%, excepţie fiind Croaţia, care a scăzut cu doar 0,4%", a spus Radu Hanga.


El a precizat că aceste perioade de corecţii nu afectează activitatea economică a companiilor listate, ci creează oportunităţi pentru investitori, deoarece aceştia pot cumpăra acţiuni la preţuri cu câteva procente mai mici.

"Volumele de tranzacţionare de astăzi, care au depăşit media zilnică a anului trecut, de aproape 31 milioane euro, ne arată că unii dintre investitori văd aceste oportunităţi. Investitorii sunt foarte atenţi la evoluţia contextului global şi la politicile guvernelor, la evoluţia inflaţiei şi a dinamicii economiei, precum şi la începerea unui nou ciclu de reducere a dobânzilor, iar reacţiile lor sunt influenţate în mare măsură de evoluţia economiilor şi de deciziile marilor bănci centrale. Bursa de Valori Bucureşti a consemnat cea mai bună evoluţie dintre pieţele din regiune în ultimii 5 ani, cu o creştere de 170% în cazul indicelui BET-TR, adică randamentul oferit de creşterea preţurilor acţiunilor plus dividendele. Iar această evoluţie include atât scăderile din perioada pandemiei, cât şi pe cele de la începutul războiului din Ucraina şi impactul creşterii galopante a inflaţiei", a mai declarat Radu Hanga.

Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe roşu şedinţa de tranzacţionare de luni, iar la 16:15 se afla tot în teritoriu negativ. Indicele BET consemna o scădere de 4,28% la 17.637,13 de puncte. Valoarea tranzacţiilor se cifra la 207,784 milioane de lei (41,763 milioane de euro).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1 / 8819
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company asistă Digi Portugalia la achiziția Nowo Communications, al patrulea cel mai mare operator de telecomunicații mobile și fixe din Portugalia
Schoenherr a asistat fondurile BlackPeak Capital și Catalyst Romania Fund II în runda de finanțare Seria B de 10 milioane EUR pentru Leanpay. Partenerul Mădălina Neagu a coordonat echipele din 5 jurisdicții
LegiTeam | We are looking for a corporate ̸ M&A lawyer (5-7 years of experience) to join RTPR
Alina Tugearu, după 18 ani de avocatură în cadrul ZRVP și un parcurs profesional de excepție, în care s-a ridicat de la poziția de stagiar la cea de Partener, intrând și pe radarul directoarelor internaționale care îi evidențiază pe cei mai buni profesioniști din România. ”Cel mai important a fost faptul că eram în locul potrivit și cu oamenii potriviți, într-un mediu unde am avut ‘o tonă’ de proiecte și litigii din care să învăț și să cresc. Eram parte dintr-o echipă tânără și plină de entuziasm, și ne-am distrat de minune ocupându-ne de dosare complexe”
Filip & Company a asistat Simtel Team cu privire la transferul acţiunilor pe Piaţa Principală a BVB
NNDKP a asistat Globant în legătură cu fuziunea a două filiale din România, în cadrul unui proces de reorganizare la nivel global. Echipa a fost coordonată de partenerul Răzvan Vlad
ITR EMEA Tax Awards 2024 | Băncilă Diaconu și Asociații, Popescu & Asociații și Țuca Zbarcea & Asociații concurează pentru titlul de firma anului în România în domeniul taxelor. Popescu & Asociații și Țuca Zbârcea au câte trei nominalizări în jurisdicția locală, iar NNDKP este pe lista scurtă pentru distincția de firma anului în dispute fiscale
Organizatorii Transylvania Open au cumpărat licența turneului WTA de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club. PNSA a fost alături de cumpărător, cu o echipă coordonată de partenerul Bogdan C. Stoica
RTPR, alături de Innova Capital la vânzarea Optical Investment Group. Echipa de proiect a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Avocații din practica de Energie & Resurse Naturale de la Wolf Theiss lucrează în proiectele Doicești și Cernavodă, cele mai mari din domeniul energiei nucleare. Adina Aurel (Counsel): ”Ceea ce ne-a atras la aceste proiecte este în primul rând inovaţia tehnologică în domeniul energiei nucleare” | Cele mai multe solicitări au fost pentru producerea energiei electrice din surse regenerabile, dar volume de muncă mari au avut și mandatele din alte segmente ale practicii
Voicu & Asociații is looking for business lawyers (maximum 5 years from Bar admission)
LegiTeam | We are looking for a competition lawyer (2-5 years of experience) to join RTPR
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...