ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul ungar de externe asigură că BMW nu dă curs sugestiei unei vicepreşedinte a PE de a muta în România fabrica de la Debrecen

19 Iulie 2023   |   Agerpres

"Socialiştii germani - şi am impresia că uneori şi stânga ungară - sunt cei care doresc ca aceste investiţii high-tech creatoare de locuri de muncă să fie realizate mai degrabă în România decât în Ungaria. Din fericire, nu ei hotărăsc, ci depinde de deciziile investitorilor şi de cooperarea lor cu guvernul", a explicat Szijjarto.

 
 
Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a calificat miercuri drept "ridicolă" o declaraţie a unei vicepreşedinte a Parlamentului European (PE), care a sugerat că fabrica producătorului auto german BMW din estul Ungariei ar trebui mutată în România, în opinia lui Szijjarto o asemenea declaraţie ilustrând "şantajul politic" la care sunt supuse companiile germane ce investesc în Ungaria, relatează agenţia MTI.

Respectiva declaraţie a acelei vicepreşedinte a Parlamentului European, social-democrata germană Katarina Barley, denotă în plus o atitudine "ungarofobă", a completat şeful diplomaţiei ungare, vorbind la o conferinţă de presă comună cu omologul său yemenit, unde a fost întrebat despre acest subiect.


Potrivit ministrului Szijjarto, încercările "anumitor forţe politice" de a şantaja companiile germane care investesc în Ungaria au eşuat, el adăugând că tot mai multe companii germane vin în această ţară şi cele mai multe dintre ele au o relaţie de lucru bună cu guvernul condus de Viktor Orban.

Construcţia fabricii BMW de la Debrecen se desfăşoară conform calendarului şi va fi un element cheie al strategiei Ungariei de mobilitate cu vehicule electrice, a spus mai departe ministrul ungar.

"Socialiştii germani - şi am impresia că uneori şi stânga ungară - sunt cei care doresc ca aceste investiţii high-tech creatoare de locuri de muncă să fie realizate mai degrabă în România decât în Ungaria. Din fericire, nu ei hotărăsc, ci depinde de deciziile investitorilor şi de cooperarea lor cu guvernul", a explicat Szijjarto.

Anterior, luni, referindu-se la aceeaşi declaraţie a vicepreşedintei Parlamentului European, secretarul de stat din MAE ungar Tamas Menczer a afirmat că Bruxellesul "a lansat încă un atac împotriva Ungariei", întrucât această ţară respinge "migraţia, războiul şi sancţiunile".
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1370 / 8885
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Societar și Comercial)
LegiTeam | Mitel & Asociații caută avocat cu experiență (Drept Imobiliar)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3 - 5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Semne de redresare: CMS European M&A Outlook 2025 | Piața de fuziuni și achiziții din Europa prezintă semne de redresare, ECE înregistrează o creștere în valoarea tranzacțiilor. Horea Popescu, Managing Partner CMS Romania si Coordonator Corporate M&A în ECE: ”Această revenire sugerează că, în ciuda așteptărilor diferite, Europa Centrală și de Est este văzută din ce în ce mai mult ca o piață promițătoare pentru fuziuni și achiziții, cu un puternic potențial de creștere”
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
MidEuropa a angajat banca de investiţii Rothschild pentru vânzarea Regina Maria (România) și MediGroup (Serbia). Firma de avocați A&O Shearman, care colaborează pe piața locală cu RTPR, asigură suport juridic în pregătirea tranzacției | Este de așteptat ca unele dintre cele mai importante firme de private equity active în CEE și jucători strategici să își manifeste interesul, dar numai câțiva pretendenți pot susține prețul de 12-13x EBITDA solicitat de MidEuropa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...