
Niculescu (ANRE): Cred că de săptămâna viitoare vom începe discuţiile cu operatorii de distribuţie în ceea ce priveşte perioada a 5-a de reglementare
27 Februarie 2024
AgerpresEl a subliniat că este nevoie de investiţii în reţelele de distribuţie, care trebuie întărite şi dezvoltate, dar trebuie văzut şi cum pot fi operate eficient aceste reţele, astfel încât tariful de distribuţie să fie unul raportat la posibilităţile consumatorilor din România.
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei va începe, de săptămâna viitoare, discuţiile cu operatorii de distribuţie a energiei în ceea ce priveşte perioada a 5-a de reglementare, a declarat, marţi, preşedintele ANRE, George Niculescu.
"Vom intra pe un calendar de discuţii cu operatorii de distribuţie în ceea ce priveşte perioada a 5-a de reglementare. Cred că chiar de săptămâna viitoare. Nu este uşor să menţii un echilibru între nevoile de investiţii şi nevoile de dezvoltare ale reţelelor de distribuţie şi limita de suportabilitate a consumatorilor", a spus Niculescu la o conferinţă pe teme de energie.
El a subliniat că este nevoie de investiţii în reţelele de distribuţie, care trebuie întărite şi dezvoltate, dar trebuie văzut şi cum pot fi operate eficient aceste reţele, astfel încât tariful de distribuţie să fie unul raportat la posibilităţile consumatorilor din România.
"Vom intra pe un calendar de discuţii cu operatorii de distribuţie în ceea ce priveşte perioada a 5-a de reglementare. Cred că chiar de săptămâna viitoare. Nu este uşor să menţii un echilibru între nevoile de investiţii şi nevoile de dezvoltare ale reţelelor de distribuţie şi limita de suportabilitate a consumatorilor", a spus Niculescu la o conferinţă pe teme de energie.
El a subliniat că este nevoie de investiţii în reţelele de distribuţie, care trebuie întărite şi dezvoltate, dar trebuie văzut şi cum pot fi operate eficient aceste reţele, astfel încât tariful de distribuţie să fie unul raportat la posibilităţile consumatorilor din România.
"Trebuie să ne uităm la partea de eficienţă din punctul meu de vedere al operării acestor reţele de distribuţie, cum putem să operăm într-un mod eficient aceste reţele, în aşa fel încât poate reuşim sub o formă, şi lucrul acesta vom încerca să-l clarificăm cu operatorii de distribuţie în perioada următoare, cum reuşim să operăm mai eficient şi să reducem costurile de operare în aşa fel încât tariful de distribuţie să fie unul la un nivel de suportabilitate, raportat în mod direct la puterile consumatorilor din România", a explicat Niculescu la conferinţa organizată de Ziarul Financiar.
Pe de altă parte, în ceea ce priveşte revenirea la piaţa liberă de energie şi gaze, preşedintele ANRE a reiterat că este nevoie de o ieşire treptată din schema de plafonare a preţurilor, pentru a nu produce şocuri în facturile consumatorilor.
"Am participat la câteva discuţii împreună cu Ministerul Energiei pe acest subiect. Este de notorietate faptul că public am declarat în nenumărate rânduri că este nevoie de ieşire treptată din această schemă de sprijin şi profit de această ocazie pentru a întări acest mesaj. E nevoie de un phase- out treptat, de o ieşire treptată din această schemă de sprijin, fără să producem şocuri în facturile consumatorilor de energie. Îmi doresc ca acest proces să fie unul lin şi fără niciun fel de probleme şi sunt dispus să punem la dispoziţia autorităţilor decidente toată expertiza colegilor din Autoritatea de Reglementare pentru a găsi cea mai bună soluţie. Cum vedem lucrul acesta? Exact cum am declarat: o ieşire treptată din schema de sprijin, reintroducerea lichidităţii pe piaţa de energie prin disponibilizarea unor volume de energie pentru a fi tranzacţionate altfel decât mecanismul de achiziţie centralizată de energie electrică, ţinând cont, de asemenea, de nevoia de stabilitate şi de predictibilitate de preţuri pentru consumatorii casnici sau non casnici", a punctat George Niculescu.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1249 / 9729 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
INTERVIURI ESENȚIALE | Portofoliul de investigații internaționale a crescut semnificativ în cadrul biroului Clifford Chance din București în ultimii ani, devenind o adevărată carte de vizită pentru practica din Romania. De vorbă cu Daniel Badea (Managing Partner) și Sabina Crângașu Huțanu (Counsel), despre modul în care funcționează o echipă de avocați români de top, implicată în mod constant în cele mai complexe litigii și investigații de anvergură din Europa
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...