ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANAF publică documentaţia tehnică SAF-T

22 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al ANAF remis joi AGERPRES, demersul se derulează în contextul angajamentului instituţional de transparentizare a deciziilor cu impact asupra modului de raportare a contribuabilului la ANAF.

 
 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) supune atenţiei, în scopul asigurării pregătirii pentru conformarea cu cerinţele de export ale fişierului standard de control fiscal, un set de documente ce detaliază elementele obligatorii şi opţionale încorporabile la nivelul noului model declarativ SAF-T.
 
Potrivit unui comunicat al ANAF, demersul se derulează în contextul angajamentului instituţional de transparentizare a deciziilor cu impact asupra modului de raportare a contribuabilului la ANAF.
 
Reprezentanţii ANAF precizează că documentele care pot fi descărcate pentru o analiză aprofundată, sunt: 'SAF-T_Romania_SchemaDefinitionCodes.xlsx' - descrie într-un format de organizare tabelară care este structura schemei SAF-T ce urmează a fi utilizată în România pentru raportările fiscale SAF-T;
 
De asemenea, un alt document care poate fi descărcat este 'Romanian_SAF-T_Financial_Schema.xsd' - descrie schema SAF-T ce urmează a fi utilizată în România pentru raportările SAF-T.
 
Totodată, formatul de descriere este 'XML Schema Definition (XSD)' şi este utilă companiilor care dezvoltă aplicaţii pentru generarea automată a rapoartelor SAF-T. Pe de altă parte, Anexa SAF-T - 'Structura_D.docx' - conţine anexa Declaraţiei şi descrie toate regulile de validare în formatul propriu ANAF, iar 'SAF-T OECD Schema version 2.0' - formatul standard OECD.
 
Reprezentanţii instituţiei precizează că setul de documente publicat pe portalul www.anaf.ro/Transparenta decizională, este unul tehnic, iar formatul de expunere a informaţiilor la nivelul documentelor elaborate a urmat linia prevăzută de standardul OECD 2.0., datorită faptului că acesta se adresează, în această etapă, dezvoltatorilor de sisteme informatice.
 
Potrivit sursei citate, ANAF va organiza, în etapa următoare, reuniuni online pentru o mai bună diseminare a informaţiilor legate de stadiul de dezvoltare a SAF-T.
 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în calitate de Beneficiar, implementează cu sprijinul Ministerului Finanţelor proiectul intitulat "Consolidarea capacităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală de a susţine iniţiativele de modernizare" - cod SIPOCA 604, ce presupune implementarea unui fişier standard internaţional de audit pentru toţi contribuabilii (SAF-T).
 
SAF-T reprezintă un pas important în procesul de transformare digitală, ce va contribui împreună cu celelalte iniţiative de digitalizare ale ANAF la o reducere semnificativă a decalajului fiscal la TVA. "Ne bazăm pe deschiderea şi colaborarea mediului de afaceri pentru implementarea cu succes a acestui proiect precum şi a celorlalte iniţiative de digitalizare ale ANAF.", se mai preciează în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2404 / 5415
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...